Sport

Atleţii vrînceni obţin medalii după medalii la naţionale

Dan Chiriac
20 feb 2012 1575 vizualizări
Cătălin Voicu a obţinut două medalii, una de argint şi una de bronz la naţionalele juniorilor mari

Atleţii vrînceni au un început de an foarte bun, obţinînd rezultate foarte bune la competiţiile la care iau parte. Prestaţia sportivilor la finala campionatului naţional de juniori I ce a avut loc în capitală, în sala Complexului Naţional  “Lia Manoliu”, este de apreciat, deşi aşteptările au fost şi mai mari. “Ca să fiu sincer nu sînt întrutotul mulţumit de rezultate, dar ţinînd cont că e vorba de campionatele naţionale, unde au luat parte 340 de atleţi, nu putem decît să ne bucurăm că am obţinut două medalii. La astfel de competiţii medaliile contează mai mult ca orice. Este o mare performanţă să obţii două medalii la campionatele naţionale ale juniorilor mari. Cătălin Voicu a fost însă uşor accidentat şi a fost învins de un atlet de la Suceava, component la rîndul său al lotului naţional şi participant la campionatele mondiale. De-a lungul vremii, Voicu a alergat şi mai bine, dar timpii cei mai buni se obţin la Grand-Priox-uri , nu la naţionale. Aici, medaliile sînt cele mai importante”, ne-a spus antrenorul Gicu Alecsandrescu. Atleţii vrînceni se pregătesc pentru alte trei competiţii naţionale care vor avea loc în perioada următoare. Astfel, joi vor începe la Bucureşti campionatele naţionale de tineret şi seniori. Delegaţia focşăneană îi va curpinde pe Cătălin Voicu, Nicoleta Coman şi Cosmin Mustăţea. “Va fi o pregătire foarte bună pentru sportivii noştri. Ei sînt încă juniori şi nu pot emite pretenţii la medalii la seniori. Dar antrenamentul este foarte important”, ne-a mai precizat Gicu Alecsandrescu. Pe 2-3 martie, tot la Bucureşti se vor desfăşura campionatele naţionale pentru juniori 2. Cosmin Mustăţea va lua parte la întreceri cu şanse reale la medalii. “Vom vedea ce culoare va avea aceasta”, ne-a mai transmis antrenorul de la LPS. De asemenea se numără printre favorite la naţionalele de la Bucureşti şi Valentina Tănase şi Ana Roberta Anghel – de la CS Unirea Focşani, ambele pregătite de Ştefan Munteanu,  dar şi colegul lor de club Vlad Dulcescu, antrenat de Fănel Iliescu. Dorin Andronache şi Cristian Gheorghe, de la LPS Focşani, pregătiţi de Marius Batog, sînt la rîndul lor cotaţi cu şanse de a prinde locurile 1-8. Pe 25 martie, în capitală vor avea loc şi naţionale rezervate juniorilor III, unde iau parte mai mulţi atleţi din Focşani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.