Sport

Sport pe o coloană: Premieră în topul feminin romanesc:Şase jucătoare în Top 100

Ziarul de Vrancea
20 feb 2012 1463 vizualizări
Monica Niculescu conduce plutonul de pe locul 29, ultima intrată fiind Edina Hall Jucătoarea de tenis Monica Niculescu a urcat două poziţii şi se află pe locul 29 în clasamentul WTA, ascensiune reuşită după ce a evoluat în sferturile de finală ale turneului de la Doha.

Monica Niculescu şi-a egalat, astfel, cea mai bună poziţie în clasamentul WTA. Noutatea principală a clasamentului este aceea că Romania are acum şase jucătoare între primele 100, aceasta datorită urcării Edinei Hall (semifinalistă la Bogota) pe locul 99 (după aproape un an), după un salt de 20 de poziţii. Sorana Cîrstea este a doua jucătoare romană din top, ea urcînd un loc, pînă pe 49. Irina Begu se menţine pe locul 51, iar Simona Halep a ajuns pe 53 după un salt de zece locuri. De pe 53 pe 56 a coborît Alexandra Dulgheru. Top 200 de jucătoare ale lumii mai cuprinde trei romance: Alexandra Cadanţu – 110 (^1), Mihaela Buzărnescu – 149 (^4) şi Mădălina Gojnea – 188 (-3). La dublu, Monica Niculescu este jucătoarea din Romania cel mai bine clasată, pe locul 40, fiind urmată de Irina Begu - locul 48, Alexandra Dulgheru - locul 71 şi Sorana Cîrstea - locul 79.
În topul ATP, Victor Hănescu se menţine pe poziţia 93, însă Adrian Ungur a rămas doar o săptămînă între primii 100, el coborînd o poziţie, pe 101. La dublu, Horia Tecău a acumulat 5.080 puncte şi se menţine pe locul 8. în ierarhia se dublu se află şi Victor Hănescu, care a urcat pe locul 92, cu 825 puncte.
Top 10 WTA: 1 (1). Viktoria Azarenka (Belarus) – 9.260 p; 2 (2). Maria Şarapova (Rusia) – 7.680 p; 3 (3). Petra Kvitova (Cehia) – 7.220 p; 4 (4). Caroline Wozniacki (Danemarca) – 6.310 p; 5 (5). Samantha Stosur (Australia) – 5.825 p;  6 (6). Agnieszka Radwanska (Polonia) – 5.500 p; 7 (7). Marion Bartoli (Franţa) – 5.160  p; 8(8). Vera Zvonareva (Rusia) – 4.690 p; 9 (9). Li Na (China) – 4.450 p; 10 (10). Andrea Petkovic (Germania) – 3.880 p. 
Top 10 ATP: 1(1). Novak Djokovic (Serbia) – 13.630 p; 2(2). Rafael Nadal (Spania) – 10.435 p; 3 (3). Roger Federer (Elveţia) – 8.330 p; 4 (4). Andy Murray (Marea Britanie) – 7.150 p; 5 (5). David Ferrer (Spania) – 4.595 p; 6 (6).Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) – 4.410 p; 7(7). Tomas Berdych (Cehia) – 3.950 p; 8 (8). Mardy Fish (SUA) – 2.915 p; 9 (9). Janko Tipsarevic (Serbia) – 2.770 p; 10 (10). Juan Martin del Potro (Argentina) – 2.705 p
Rămînem cu Halep la Dubai
Monica Niculescu nu a început la fel de bine şi această săptămînă, ea fiind eliminată în primul tur al turneului de două milioane de dolari de la Dubai, de către rusoaica Maria Kirilenko (22 WTA), scor 3-6, 0-6. Pe tabloul principal la Dubai s-a calificat Simona Halep, care a cîştigat şi ultimul tur de calificări învingînd-o cu 6-2, 6-2 pe olandeza Arantxa Rus (95 WTA).



Programul poloiştilor, la Edmonton


Echipa naţională a Romaniei întîlneşte, la 1 aprilie, selecţionata Germaniei în primul său meci la turneul preolimpic de polo de la Edmonton. în urma tragerii la sorţi, de duminică, de la Londra, reprezentativa Romaniei va evolua în grupa A, alături de selecţionatele Muntenegrului, Olandei, Greciei, Macedoniei şi Germaniei.  După partida cu Germania, tricolorii vor întîlni, în ordine, Grecia (pe 2 aprilie), Macedonia (3 aprilie), Olanda (4 aprilie) şi Muntenegru (5 aprilie). Pe 6 aprilie vor avea loc sferturile de finală, în sistem încrucişat, echipele calificate în semifinale urmînd a se califica la Jocurile Olimpice de la Londra. Din grupa B fac parte Spania, Canada, Brazilia, Argentina, Venezuela şi Turcia.


Cetăţean de onoare cu permisul ridicat


Fotbalistul echipei Pandurii Tîrgu Jiu Dan Nistor a fost suprins, duminică, de poliţiştii Biroului Rutier Cîmpulung la un control de rutină conducînd fără permis un Audi A5 în comuna natală Rucăr, din judeţul Argeş, şi i s-a întocmit dosar penal. Maşina aparţinea unui prieten al fotbalistului. Nistor a fost acasă pentru cîteva zile între două stagii de pregătire efectuate de Pandurii în Turcia, iar luni dimineaţă el a plecat din nou în Antalya, în cantonament. Dan Nistor are 24 de ani şi a fost transferat la Pandurii Tîrgu Jiu în 2010, cînd gorjenii au preluat pe Internaţional Curtea de Argeş, mijlocaşul fiind jucătorul argeşenilor. El a mai jucat pentru Dacia Mioveni în Liga a II-a. Nistor este de anul trecut cetăţean de onoare al comunei Rucăr, fiind primul fotbalist din această localitate argeşeană care a ajuns în Liga I.


Ruşii ne-o coc


Rugbistul Kiril Kulemin, care joacă în Franţa, la Castres, revine în naţionala Rusiei după o pauză de aproape doi ani din cauza unei accidentari, fiind inclus în lotul pentru meciul de sîmbătă contra Romaniei. Jucătorul de linia a doua a evoluat ultima dată pentru naţionala Rusiei tot la Soci, în februarie 2010, contra Romaniei, în egalul 21-21. Antrenorul galez al ruşilor, Kingsley Jones, a optat pentru 29 jucători pentru meciul cu tricolorii. În comparaţie cu meciul contra Portugaliei, cîşigat de ruşi cu 33-32 în deplasare, din echipă lipsesc Viktor Kobzev, Roman Kokorin, Kiril Kopeşkin, Igor Kuraşov, Alexei Panasenko, Stanislav Selski, Maxim Sturza şi Artiom Fatahov. O altă inovaţie o reprezintă Ivan Kotov, care pînă acum a jucat doar în naţionala de rugby în 7, fiind convocat în premieră. Staful echipei ruse analizează şi posibilitatea aducerii din Anglia, pentru meciul contra stejarilor, a celor doi jucători de la London Wasps, Viktor Gresev şi Vladislav Korşunov.


Locul 15 în Europa


Campionatul Romaniei, Liga I, se află pe locul 15 în Europa, cu 5.382 de puncte, într-un clasament al ultimilor zece ani întocmit şi dat publicităţii, ieri, de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Primele trei locuri sînt ocupate de Anglia (12.619 puncte), Spania (12.314) şi Italia (11.513). Înaintea Romaniei se mai află campionatele din Germania, Franţa, Olanda, Portugalia, Belgia, Grecia, Turcia, Scoţia, Rusia, Ucraina şi Cehia.


A ieşit şi Caraş Severin


Echipa de handbal masculin CS Caraş Severin a ratat calificarea în sferturile de finală ale Challenge Cup, deşi a învins, duminică, în deplasare, în manşa retur a optimilor competiţiei, formaţia italiană SSV Bozen, scor 25-22 (13-8). Partida tur s-a disputat sîmbătă, tot în Italia, gazdele impunîndu-se cu 27-19 (14-8), iar cu scorul general de 49-44 au obţinut calificarea sferturile de finală. În aceeaşi fază s-au calificat, încă de sîmbătă, handbaliştii de la CSU Suceava, care au pierdut în deplasarea de la RK Bjelovar (Croaţia), cu 28-31 (13-10), dar ajung în sferturi datorită victoriei din tur, cu 27-16. Sucevenii îşi vor afla adversara din sferturile de finală la tragerea la sorţi de la Viena, care va avea loc astăzi.


A murit rugbistul Oblemenco


Fostul jucător de rugby Mihai Oblemenco a încetat din viaţă, duminică, la Houston (SUA), la vîrsta de 72 de ani. Născut în 1939, în cartierul Ghencea, a absolvit liceul Aurel Vlaicu. împreună cu fratele său geamăn, Gabriel, a început rugby-ul de junior la Griviţa Roşie şi l-a terminat la acelaşi club. A evoluat pe postul de mijlocaş la deschidere şi a fost campion cu Griviţa Roşie, atît naţional, cît şi al Europei. A jucat în selecţionata naţională în 1987 cu Italia, Portugalia, RFG, Franţa. A plecat singur în SUA, în anii '80.

Mănuşi la licitaţie


Mănuşile purtate de pugilistul Muhammad Ali la meciul în care a cîştigat pentru prima dată titlul mondial la categoria grea au fost cumpărate cu un milion şi o sută de mii de dolari de proprietarul unui cazinou, a anunţat, ieri cotidianul Gazzetta dello Sport. Licitaţia a avut loc cu ocazia împlinirii a 70 de ani, la 17 ianuarie, a lui Muhammad Ali. De asemenea, sărbătoarea a fost organizată şi cu scopul de strîngere de fonduri pentru cercetarea sindromului Parkinson, de care suferă şi fostul pugilist. Muhammad Ali a cîştigat pentru prima dată titlul de campion mondial al categoriei grea în 1965, la Las Vegas, după ce l-a învins prin KO tehnic în repriza a 12-a pe Floyd Patterson.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
adita, acum 4447 zile, 4 ore, 43 minute, 59 secunde
Mai cititi odata titlul articolului. Ati observat ceva?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.