Sport

Bătaie mai ceva ca în ring

Ziarul de Vrancea
19 feb 2012 1290 vizualizări
După ce ucraineanul Vitali Kliciko l-a învins pe britanicul Derek Chisora, păstrîndu-şi centura WBC la categoria grea, ultimul s-a încăierat la conferinţa de presă cu boxerul David Haye, venit la meci în calitate de ziarist * Chisora şi antrenorul său au fost reţinuţi de poliţie pe aeroport

Pugilistul ucrainean Vitali Kliciko şi-a păstrat titlul WBC la categoria grea, învingîndu-l pe britanicul Derek Chisora la puncte, după un meci de 12 reprize, sîmbătă seară, la München. Cei trei arbitri-judecători l-au considerat cîştigător pe Kliciko în unanimitate: 118-110, 118-110, 119-111. "Singurul lucru care m-a învins în seara asta este experienţa", a declarat Chisora la finalul meciului, cerînd o revanşă. "Din punct de vedere sportiv, el a reuşit un rezultat frumos, dar ca om nu îl respect", a afirmat şi Vitali Kliciko, făcînd referire la comportamentul britanicului. După ce la cîntarul oficial l-a pălmuit pe Vitali Kliciko, Chisora a scuipat apă în faţa fratelui adversarului său, Vladimir, iar apoi i-a provocat verbal pe cei doi fraţi, după verdictul arbitrilor-judecători. Vitali Kliciko, în vîrstă de 40 de ani, a obţinut a 44-a victorie din carieră (40 înainte de limită), palmaresul său incluzînd şi două înfrîngeri. Chisora (28 de ani), a înregistrat a treia sa înfrîngere. El a mai obţinut de-a lungul carierei 15 victorii, dintre care nouă înainte de limită.
În timpul conferinţei de presă de după meci a urmat un schimb dur de replici şi o încăierare între Dereck Chisora şi pugilistul britanic David Haye, prezent la meciul  în calitate de reprezentant al presei. Haye i-a tot întrerupt pe cei care dădeau declaraţii, şi anume pe managerul fraţilor Kliciko, Bernd Boente, pe promotorul Frank Warren şi pe pugilistul învins. “David Haye este o ruşine, Sky Sports nu mai are Box Office din cauza lui David Haye. El a stricat situaţia pentru toţi acei tineri boxeri care vin din urmă. Îţi voi da două palme pentru asta. Dacă Haye este un luptător, ar trebui să se lupte cu mine”, a spus Chisora. Frank Warren, promotorul lui Chisora, a propus un meci între acesta şi Haye, urmînd ca învingătorul să se bată cu Kliciko, dar această propunere, acceptată de Boente, nu a liniştit spiritele. În momentul în care Haye i-a spus lui Chisora că este un ratat, Chisora s-a ridicat de pe scaun şi s-a apropiat de Haye, care se afla în continuare în celălalt capăt al camerei, iar cei doi s-au încăierat. La un moment dat, Haye a folosit în bătaie şi un trepied. În cele din urmă, cei doi au fost despărţiţi, iar Chisora a revenit în zona din care începuse să facă declaraţii. Antrenorul lui Haye, Adam Booth, s-a apropiat de Chisora cu capul însîngerat din cauza unei tăieturi. Cei doi au fost separaţi, după care Booth i s-a adresat lui Vitali Kliciko. “ Vitali, eşti un luptător mare, dar managerul tău este o ruşine pentru box. Felicitări pentru victorie”. “ O facem ori pe ring ori în afara ringului. Pentru că vreau să ne luptăm. Dacă David nu boxează cu mine, Adam, îţi spun sincer că o să-l ard. O să îl găsesc”,  a spus apoi Chisora.
La cîteva ore după incident, Chisora şi antrenorul său, Don Charles, au fost reţinuţi de poliţia din München, pe aeroportul de pe care cei doi se pregăteau să decoleze spre Londra.

Crina Coco în Guiness Book


Alpinista Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor, la doar 16 ani, fiind prima femeie care a escaladat Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, informează site-ul oficial al World Records Academy. Crina Coco Popescu a escaladat Muntele Sidley, care are o înălţime de 4.285 metri, în prima expediţie pe acest vulcan, la care au mai participat Alex Abramov (Rusia), Mario Trimeri (Italia) şi Scott Woolams (SUA).  "Ştiam că sîntem prima echipă care am urcat pe acest munte şi am simţit asta şi mai bine, atunci cînd ne căutam cel mai bun drum spre vîrf", a declarat Crina după coborîre, fiind citată de site-ul Academiei. Muntele Sidley este cel mai înalt vulcan din Antarctica şi face parte din "Cele şapte vîrfuri vulcanice" ale lumii. Crina a devenit şi cel mai tînăr alpinist din lume şi prima femeie din lume care a încheiat circuitul celor şapte cei mai înalţi vulcani de pe mapamond.


Grupă infernală la polo


Naţionala de polo a Romaniei şi-a aflat, duminică, adversarele de la turneul preolimpic de la Edmonton, în urma tragerii de la sorţi de la Londra.  Tricolorii vor evolua în grupa A, împotriva echipelor din Muntenegru, Germania, Grecia, Macedonia şi Olanda. Romania s-a aflat în urma a treia la tragerea la sorţi de la Londra, care a desemnat componenţa celor două grupe.  În grupa B se vor întrece Spania, Canada, Brazilia, Argentina, Venezuela şi Turcia. "Grupă foarte grea, grupă de foc avem. Va fi foarte greu să intrăm în primele patru, chiar dacă, teoretic, adversara din sferturi ar fi mai accesibilă", au spus oficialii FR Polo, după tragerea la sorţi. La Jocurile Olimpice de la Londra se vor califica primele patru clasate. Potrivit regulamentului, după jucarea meciurilor în sistemul "fiecare cu fiecare", primele patru clasate din fiecare grupă vor juca încrucişat în sferturile de finală, învingătoarele calificîndu-se în semifinale. Cele patru semifinaliste vor obţine calificarea la JO de la Londra, dar vor juca şi meciurile pentru medalii, la turneul preolimpic de la Edmonton.

Doar sucevenii au scăpat în sferturi


Echipa de handbal masculin CSU Suceava s-a calificat, sîmbătă, în deplasare, în sferturile de finală ale Challenge Cup, deşi a fost învinsă de formaţia croată RK Bjelovar, scor 28-31 (12-12), în returul optimilor.  În tur, sucevenii au cîştigat, pe teren propriu, cu 27-16, iar cu scorul general de 55-47 au obţinut calificarea în sferturile Challenge Cup.  Alte două echipe masculine romaneşti au fost eliminate în optimile Cupelor Europene: în Cupa EHF, HC Odorhei a învins cu 30-27 (15-17) deţinătoarea trofeului, Frisch auf Goppingen, dar în Germania cedase cu 20-31; în Cupa Cupelor, Energia Pandurii Tîrgu Jiu a cedat ambele manşe din Cupa Cupelor cu Benfica Lisabona: 27-33 şi 24-41.

Figo, în locul lui Moratti?


Presa italiană scrie că Luis Figo i-ar putea lua locul lui Claudio Ranieri la conducerea tehnică a echipei Internazionale Milano, care a suferit a cincea înfrîngere în ultimele şase meciuri. Massimo Moratti, patronul Interului, a părăsit tribunele stadionului din Milano, vineri seară, în minutul 75, cînd echipa sa era condusă cu scorul de 0-2 de Bologna, fiind în cele din urmă învinsă cu scorul de 0-3. Conform Sport Mediaset, Moratti se gîndeşte să-l demită pe Ranieri şi să-l numească în funcţie pe Luis Figo. La 39 de ani, portughezul este ambasador al Interului, după ce s-a retras din activitate, în 2009.


Rehhagel, antrenor la Hertha


Tehnicianul german Otto Rehhagel, fostul selecţioner al Greciei, ar urma să preia funcţia de antrenor principal al echipei Hertha Berlin, după meciul cu Borussia Dortmund, din Bundesliga. La partida cu Borussia Dortmund, pe banca tehnică se aflau René Tretschök şi Ante Covic, care asigură interimatul după demiterea, săptămîna trecută, a lui Michael Skibbe. Skibbe îl înlocuise pe Markus Babbel la mijlocul lunii decembrie, el conducînd echipa doar în cinci partide. Rehhagel, în vîrstă de 73 de ani, a fost selecţionerul Greciei din 2001 pînă în 2010, el fiind demis de federaţia elenă după eliminarea de la Cupa Mondială din Africa de Sud. Principalul arhitect al surprinzătorului triumf al grecilor la Euro-2004, Rehhagel este considerat salvatorul fotbalului elen, ducînd Grecia de pe locul 61 pe poziţia a opta în clasamentul FIFA.


Lindsey Vonn a cîştigat Cupa Mondială la coborîre


Sportiva americană Lindsey Vonn a cîştigat Cupa Mondială la coborîre pentru al cincilea an consecutiv, sîmbătă, după ce s-a clasat pe locul trei la Rosa Khutor, pe pista pentru JO din 2014, concurs în care s-a impus germanca Maria Riesch.  Cu peste 200 de puncte avans faţă de Maria Riesch, campioana olimpică la coborîre nu mai poate fi ajunsă în clasament în ultimele două curse ale sezonului. Pe locul doi la Rosa Khutor s-a clasat austriaca Elisabeth Gorgl. Maria Riesch a înregistrat a doua sa victorie din această iarnă, a 22-a din carieră


În China nu se glumeşte cu blaturile


Doi foşti înalţi responsabili din fotbalul chinez au fost condamnaţi, sîmbătă, la închisoare, pentru luare de mită şi pentru trucarea unor meciuri, în cazuri în care exista şi riscul pedeapsei cu moartea. Yang Yimin, fost vicepreşedinte al Federaţiei Chineze de Fotbal (CFA) a fost condamnat la zece ani şi jumătate de închisoare şi a fost amendat cu 200.000 de yuani (24.200 de euro), după ce a primit mită în valoare totală de 1,25 milioane de yuani. El a anunţat că nu va face apel. "Sancţiunea nu este severă. Yang a primit mită în timp ce ocupa o funcţie oficială, iar pedeapsa cea mai severă în astfel de cazuri este cea cu moartea", a declarat avocatul lui Yang, Wang Shujing. Zhang Jianqiang, fost director al Comisiei de Arbitri a CFA, a fost la rîndul său condamnat la 12 ani de închisoare pentru că a primit mită de 2,73 milioane de yuani. E a fost amendat cu suma de 250.000 de yuani. Cei doi au fost condamnaţi de tribunalul din Tieling, care a pronunţat sentinţe şi în cazul altor 19 persoane, responsabili ai CFA sau ai unor cluburi de fotbal chineze.


Patru ani pe tuşă


Sportiva ucraineană Olha Korobka a fost suspendată patru ani pentru dopaj şi privată de medalia de bronz a categoriei 75 kilograme, cîştigată în noiembrie 2011, la Campionatul Mondial de la Paris, a anunţat Federaţia Internaţională de Haltere (IWF). Ca urmare a acestor decizii, medalia de bronz de la CM îi revine sportivei nord-coreene Kim Woon-joo. Suspendarea Olhăi Korobka este valabilă pînă la 13 noiembrie 2015.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.