Sport

Scărmănaţi de un puşti

Ziarul de Vrancea
17 feb 2012 652 vizualizări
Steaua - FC Twente Enschede 0-1 (0-0) în prima manşă din 16-imile Ligii Europa la fotbal * steliştii au fost învinşi cu un gol provenit dintr-o greşeală la mijlocul terenului şi de un tînăr jucător liberian, Ola John, cu o clasă peste toţi ceilalţi prezenţi * returul va avea loc joia viitoare, de la ora 20:00, la Enschede

Steaua: Tătăruşanu – Dănănae (’46 – Martinovic), Geraldo, Chiricheş,Brandan – Rusescu, Prepeliţă (’65 – Fl. Costea), Bicfalvi, Tănase – Tatu, Nikolic (’76 – M. Costea) . Antrenor: Ilie Stan.
Twente: Mihailov – Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Rosales – Brama, Fer, Janssen (’85 – Bengtsson) – Chadli (’90 – Plet), de Jong, Ola John (’75 – Bajrami). Antrenor: Steve McClaren.
Arbitru: Mark Clattenburg (Anglia).
Cartonaşe galbene: Dănănae, Martinovic, Bicfalvi.
0-1. min. 53: Ola John fură o minge de la Prepeliţă, trece uşor de Brandan şi înscrie de la circa 20 metri, peste Tătăruşanu.
În condiţiile unui teren greu, gazonul de pe Arena Naţională cedînd repede, cele două echipe au început prudent partida, cu olandezii mai insistenţi. Ei au încercat să desfacă apărarea Stelei prin acţiuni pe flancuri, mai periculoase fiind cele de pe flancul stîng, unde liberianul Ola John s-a arătat cu două clase peste nou-venitul Dănănae. Însă, într-o perioadă de 24 de minute, Twente nu s-a putut lăuda cu vreo ocazie, în timp ce Steaua a încercat poarta în min. 15, prin Rusescu (şut din 16 metri, de puţin pe lîngă ţintă) şi prin Tatu (’24), care a pătruns pe partea dreaptă, dar a şutat slab în diagonală. Însă la capătul acestei perioade, olandezii erau să îngheţe şi la figurat suflarea de pe stadion, după o acţiune pornită de la inepuizabilul Ola John, care a centrat perfect pentru vedeta de Jong, acesta încurcîndu-şi picioarele pe lîngă minge la şase metri de poartă. Au mai urmat cîteva cornere la poarta lui Tătăruşanu, după care Steaua a echilibrat din nou jocul. Rusescu şi-a încercat din nou norocul de la marginea careului (mai slab ca prima dată), iar Chadli n-a reuşit (’35) să speculeze ieşirea hazardată a lui Tătăruşanu la centrarea lui Rosales, trăgînd în înaltul cerului. Iar în min. 42, la şutul centrare al lui Rusescu, mingea respinsă de Douglas a nimerit pe linia de 16 metri la Nikolic, căruia nu i-au ieşit paşii, şutînd mult pe lîngă poartă. A fost ultima fază a unei reprize echilibrate, în care Steaua a avut şanse ceva mai multe, iar Twente, mult mai clare. Şi în care vedetele, de Jong şi Tănase, au dezamăgit.
Repriza a doua pare să fi început încurajator pentru stelişti, dar “răul” a venit tot din partea diavolului de Ola John, care l-a învins pe Tătăruşanu, surprins de soluţia aleasă de african. Încurajat de reuşita neaşteptată, Ola s-a făcut din ce în ce mai rău, încercîndu-l pe portarul stelist cu un şut viclean, la colţul scurt, deviat  în corner. Iar Steaua, după o perioadă de cinci minute de uluială, a revenit în atac (pe fondul pasului înapoi făcut de batavi)  şi în min. 70, la o pasă filtrantă a lui Martinovic, Tatu a irosit o nouă şansă de gol, trăgînd de puţin pe lîngă poartă.  În min. 80, Tănase a încercat una dintre execuţiile care l-au făcut cunoscut, portarul Mihailov a respins în corner şutul de pe partea stîngă, cu efect, al lui “Dodel”, iar la faza fixă care a urmat, lovitura de cap a lui Geraldo n-a nimerit poarta. Un şut peste transversală al lui Mihai Costea încheie o partidă, care a avut drept cîştigătoare echipa mai bine închegată, cu un antrenor a cărui experienţă nu poate fi pusă la îndoială.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.