Sport

Atleţii vrînceni vor medalii la naţionalele de juniori

Dan Chiriac
16 feb 2012 659 vizualizări
Cătălin Voicu este mare favorit în proba de 800 de metri

Azi şi mîine, în capitală, în sala Complexului Naţional  “Lia Manoliu”, va avea loc campionatul naţional rezervat juniorilor I. Delegaţia din Focşani este formată din patru sportivi, care vor încerca să obţină rezultate cît mai bune. De la LPS Focşani vor întra în concurs Cătălin Voicu, Cosmin Musteaţă şi Nicoleta Coman şi de la CS Unirea Focşani, Vlad Dulcescu. Atleţii de la LPS sînt pregătiţi de Gicu Alecsandrescu, cel care conduce delegaţia vrînceană la această întrecere. Săptămîna trecută, sportivii au luat parte şi la Grand-Prix-ul rezervat juniorilor II, în afara concursului. Alergările de atunci au fost un bun antrenament înaintea naţionalelor. “Cătălin Voicu are şanse mari. Va alerga la 400 şi 800 de metri şi în mod normal trebuie să fie campion la 800. Nicoleta Coman poate intra în primii şase la 800 şi 1.500 de metri, iar Mustăţea şi Dulcescu pot face o figură frumoasă. Aceştia sînt mai mici şi pot intra între primii opt la juniori I”, ne-a spus antrenorul Gicu Alecsandrescu. Întrecerile vor debuta azi şi vor continua inclusiv mîine dimineaţă. Pentru această întrecere, cei patru atleţi vor folosi încălţări noi, primite de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. În această dimineaţă vor avea loc probele de 400 de metri, iar mîine cele de 800 de metri. Cei patru sportivi au avut rezultate foarte bune în întrecerile desfăşurate în acest an. La Bacău,  la ediţia a 27-a a Cupei Bistriţa, Cosmin Musteaţă - LPS Focşani s-a clasat pe locul trei la 800 de metri, iar Vlad Dulcescu, de la CS Unirea Focşani, la 200 de metri şi Nicoleta Coman, de la LPS, la 800 de metri – locul cinci. La finala Grand-Prix-ului pentru juniori I, Cătălin Voicu, cel mai bun sportiv vrîncean în anul 2011, s-a clasat pe primul loc în proba de 800 de metri, la juniori. Cu timpul realizat, atletul a ocupat poziţia a patra şi în clasamentul seniorilor. O altă sportivă de la CSM LPS Focşani, Daniela Coman s-a clasat pe locul trei în proba juniorilor de 1.500 de metri. Competiţia a avut loc tot în sala de atletism a Complexului Naţional din Bucureşti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.