Sport

Zlatan Ibrahimovic a făcut arşice din tunarii Londrei

Ziarul de Vrancea
16 feb 2012 823 vizualizări
Sîrbul a avut o contribuţie esenţială la victoria echipei sale, AC Milan, 4-0 cu Arsenal

Zenit a învins Benfica într-un meci cu multe erori individuale, în manşa tur a optimilor de finală a Ligii Campionilor
* Zenit Sankt Petersburg – Benfica Lisabona 3-2. Şirokov (’27, ’88), Semak (’71) / Maxi Pereira (’20), Cardozo (’87). Disputat la o temperatură de minus 9 grade, meciul a avut parte de multe goluri, nu neapărat şi de mult spectacol, din cauza multelor erori individuale din cele două echipe. Paradoxal, Benfica a evoluat la început mai dezinvolt şi au deschis scorul în urma unei lovituri libere executate de Cardozo, Maxi Pereira reluînd mingea respinsă la picioare de portarul Jevnov. Şapte minute mai tîrziu şi celălalt goal-keeper, Artur a primit gol parabil de la Şirokov, iar gazdele au avut mari şanse de a trece în avantaj pînă la pauză, prin Şirokov şi Kerjakov.  Posesia a aparţinut ruşilor şi în începutul reprizei secunde, fără a fi periculoşi la finalizare, pînă cînd o acţiune superbă pe traseul Bîstrov – Kerjakov-Semak a condus la al treilea gol. În final Zenit a trecut pe lîngă al treilea gol, după care o gravă eroare a portarului rus a condus la egalare, Jevnov nefiind în stare să apere un şut anemic al lui Cardozo. Eroul partidei va fi, pînă la urmă tot Vladislav Şirokov, care a înscris imediat după gol, la un luft al lui Maxi Pereira. Zenit a cîştigat dar aşteaptă un retur infernal la Lisabona.

* AC Milan – Arsenal Londra 4-0. Boateng (’15), Robinho (’38), ’49), Ibrahimovic (’78 – penalty). Rosso-nerii au obţinut o victorie neaşteptat de clară, într-un meci în care “tunarii” lui Arsène Wenger au făcut figuraţie, iar vioara întîi a fost atît de imprevizibilul Zlatan Ibrahimovic. Aceasta în condiţiile în care Milan a primit o lovitură cruntă încă din min.13, cînd Clarence Seedorf a părăsit terenul, accidentat. Zlatan a fost la originea primelor două goluri, însă execuţia lui Boateng, voleu cu boltă peste portar de la 14 metri, poziţie lateral dreapta, merită toate elogiile. Mingea a intrat în poartă fără a atinge plasa, ricoşînd din transversală dincolo de linia porţii! Tot sîrbo-suedezul a centrat în piciorul lui Boateng la golul al doilea, marcat de Robinho, însă al doilea gol al brazilianului (şut de la marginea careului mare) merită şi el un premiu de frumuseţe. Şi pentru că “Ibra” merita şi el deliciile golului, a obţinut un penalty în faţa lui Djourou şi l-a transformat!

Monica Niculescu, în sferturi, la Doha


Monica Niculescu s-a calificat, ieri, în sferturile de finală a turneului de tenis de 2.168.400 $ de la Doha, după ce a învins-o după un meci de o oră şi 55 de minute, pe jucătoarea ucraineană Katerîna Bondarenko (90 WTA), scor 7-6, 6-4. Monica ar putea juca, în sferturile turneului, cu a treia favorită, Samantha Stosur (Australia), a treia favorită a competiţiei şi poziţia a cincea în clasamentul mondial. Cealaltă jucătoare romană rămasă în iptimi, Simona Halep a fost învinsă cu 3-6, 1-6 de liderul mondial, Viktoria Azarenka (Belarus). În turneul de la Doha, s-au mai înregistrat, ieri, următoarele rezultate: Agnieszka Radwanska (Polonia) – Varvara Lepchenko (Marea Britanie) 7-5, 6-1; Christina Hale (SUA) – Shahar Peer (Israel) 4-6, 6-3, 6-4; Yanina Wickmeyer (Belgia) – Ksenia Pervak (Rusia) 6-4, 6-0.


Bölöni l-ar lua imediat pe Torje


Antrenorul echipei PAOK Salonic, Laszlo Bölöni, a declarat, înaintea meciului cu Udinese, din 16-imile Ligii Europa, că l-ar lua imediat la formaţia sa pe Gabriel Torje, dacă oficialii italieni ai fi de acord. "Îl salut cu drag pe Torje şi îi doresc să poată creşte tot mai mult cu Udinese. Dacă are probleme, mă poate suna oricînd. Dacă mi-l daţi ca să-l înlocuiesc pe Vierinha, îl iau imediat", a spus Bölöni, în conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Udinese. Bölöni a lăudat echipa italiană, despre care a spus că are jucători foarte buni şi va trece uşor peste absenţele lui Isla şi Di Natale, accidentaţi.

Buta şi-a reziliat contractul cu Volîn


Fundaşul Cornel Buta şi-a reziliat contractul cu gruparea ucraineană Volîn Luţk, pe care a reclamat-o la Camera pentru soluţionare a litigiilor a FIFA, pentru neplata la timp a drepturilor salariale, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de societatea de avocatură Chiuariu & Asociaţii. "Jucătorul Cornel Buta este liber să semneze cu altă echipă. Vom continua demersurile la FIFA pentru ca sumele restante să fie achitate, iar clubului ucrainean să-i fie aplicate sancţiuni financiare şi sportive", a spus Tudor Chiuariu, Partener Senior al societăţii de avocatură Chiuariu & Asociaţii.  Ulterior unei perioade în care şi-a primit drepturile salariale cu întîrziere şi unei notificări adresate oficialilor echipei ucrainene, aceştia şi-au redresat atitudinea numai pentru o scurtă perioadă.


Cinci pentru o Olimpiadă


Cinci oraşe, Istanbul, Tokyo, Baku, Doha şi Madrid, şi-au depus candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020, miercuri, la miezul nopţii, data limită fixată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).  Roma, care îşi anunţase candidatura, a renunţat din cauza crizei economice, considerînd că o campanie olimpică nu ar fi un lucru "responsabil". Aceste dosare vor fi studiate de un grup de experţi desemnaţi de CIO, care vor avea drept misiune redactarea unui raport destinat Comisiei Executive a instituţiei. Această comisie va decide, la finalul lunii mai, la Quebec, oraşele acceptate drept "candidate". Oraşele reţinute vor depune un al doilea dosar la CIO în ianuarie 2013, iar apoi vor fi vizitate de comisia de evaluare, înainte de desemnarea din 7 septembrie 2013, la Buenos Aires.


Suporteri arestaţi şi eliberaţi


Şaptezeci şi şase de suporteri ai formaţiei Ajax Amsterdam au fost reţinuţi, în noaptea de miercuri spre joi, la Amsterdam, înaintea meciului tur din 16-imile Ligii Europa, cu Manchester United, a anunţat poliţia locală. "Miercuri seară, în jurul orei locale 21.30, poliţia a arestat 76 de suporteri ai echipei Ajax, la piaţa Marie Heineken", a declarat poliţia din Amsterdam într-un comunicat, afirmînd că suporterii arestaţi voiau să se "bată" cu cei ai echipei Manchester United. Persoanele reţinute, care aveau asupra lor gaze lacrimogene şi stupefiante într-o "cantitate mare", au fost audiate, iar apoi eliberate. Potrivit sursei citate, aceste persoane ar urma să fie amendate cu sume de pînă la 600 de euro.


Bătaie pe tricourile lui Messi


Directorul sportiv al clubului Bayer Leverkusen, Rudi Völler, intenţionează să confişte cele două tricouri ale argentinianului Lionel Messi obţinute de jucătorii săi după eşecul de pe teren propriu cu FC Barcelona, scor 1-3, marţi, în optimile Ligii Campionilor, anunţă cotidianul Bild. La pauză, fundaşul stînga ceh al echipei germane, Michal Kadlec, a făcut schimb de tricouri cu argentinianul, însă colegul său din apărare Manuel Friedrich i l-a cerut, provocînd o dispută între cei doi în vestiar. Pentru că nu a ieşit învingător, Kadlec a obţinut un al doilea tricou de la Messi la finalul meciului. "Atitudinea celor doi a depăşit orice limită. Nu am discutat cu ei, dar o voi face. Pot să vă garantez că Friedrich şi Kadlec vor trebui să scoată la licitaţie aceste tricouri, iar banii vor fi donaţi", a declarat Völler.


Suarez este dorit de PSG


Atacantul formaţiei Liverpool, Luis Suarez, este dorit din vară la Paris Saint-Germain. Aflat sub contract cu Liverpool pînă în iunie 2015, jucătorul de 25 de ani, nu ar refuza ideea de a merge la PSG, singura condiţie fiind ca echipa să ajungă în Liga Campionilor, susţine publicaţia franceză.  Luis Suarez este în prezent în centrul unei polemici pentru insulte la adresa jucătorului Patrice Evra de la Manchester United. Sîmbătă, înainte de începerea jocului cu Manchester United, Luis Suarez a refuzat să dea mîna Patrice Evra, după ce în decembrie a fost suspendat opt meciuri pentru insulte rasiste la adresa acestuia. A doua zi, Suarez şi-a cerut scuze.


Mancini i-a răspuns lui Tevez


Antrenorul formaţiei Manchester City, italianul Roberto Mancini, i-a răspuns, miercuri, lui Carlos Tevez, care l-a acuzat că l-a tratat ca pe un "cîine", subliniind că nu s-a purtat urît cu atacantul argentinian. "Nu sînt de acord cu ceea ce a spus Carlos, eu nu m-am purtat urît cu el. Poate invers, eu l-am tratat mereu poate prea bine", a declarat Mancini. Tevez a revenit luni asupra incidentului în urma căruia a fost exclus din echipa engleză, după ce a refuzat să intre în joc la un meci cu Bayern München, disputat în septembrie, în Liga Campionilor, lucru dezminţit de jucător. Tevez s-a declarat pregătit însă să-şi ceară scuze de la conducerea Manchester City şi de la Roberto Mancini pentru a rejuca la gruparea engleză.


Legături între fotbalişti şi ultraşi


Legături între mai mulţi jucători ai echipei Napoli şi ultraşi au fost descoperite în cadrul unei anchete care a condus la arestarea a 11 suporteri violenţi, a anunţat justiţia italiană. "Cîţiva fotbalişti de la Napoli au legături cu ultraşii, în special pentru că ei cred că aceştia pot influenţa clubul în momentul prelungirii contractelor", a declarat adjunctul procurorului din Milano, Giovanni Melillo.Melillo l-a citat în special pe atacantul argentinian Ezequiel Lavezzi, care menţionează în depoziţie că-l cunoaşte pe Antonio Lo Russo, fiul lui Salvatore, un fost şef mafiot al clanului Miano, în prezent colaborator al justiţiei. De asemenea, un alt jucător menţionat a fost Fabiano Santacroce, în prezent la Parma, care era amic cu şeful ultraşilor, Francesco Fuccia, arestat joi. Santacroce, audiat ca martor, a spus că Fuccia i-a fost prezentat de Paolo Cannavaro, căpitanul echipei Napoli.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.