Sport

Examenul de maturitate:Primul meci oficial al anului, în Romania

Ziarul de Vrancea
15 feb 2012 585 vizualizări
Astăzi, de la ora 22:05, pe Arena Naţională, se dispută meciul dintre Steaua şi FC Twente Enschede, prima manşă din 16-imile Ligii Europa la fotbal * meciul va fi transmis în direct de ProTV

Fotbalul oficial se dispută oficial de astăzi, chiar dacă amînarea primei etape de campionat din 25 februarie este iminentă. Evenimentul n-are cum să se consume, doar dacă va ninge ca în celebrul meci Steaua – Villarreal din urmă cu şapte ani, să se ajungă la vreo amînare. În perspectiva finalei Ligii Europa care va avea loc la Bucureşti, Steaua şi Twente Enschede îşi vor disputa un loc în optimile de finală, în care învingătoarea se va confrunta cu Schalke 04 sau Viktoria Plzen. Cu un gazon nou, care arată excelent, după spusele primarului Oprescu (“să mor io”) cu suprafaţa de joc acoperită cu un celofan şi cu acoperişul deszăpezit, Arena Naţională aşteaptă astăzi cele două echipe, care se vor confrunta de la ora 22:05. Nu vom insista asupra palmaresul echipei din Enschede, în creştere valorică în ultimii ani. Twente ocupă în prezent locul V în Eredivisie, la şase puncte de tandemul Eindhoven – Alkmaar, fiiind depăşită şi de Heerenveen şi Feyenoord, dar înaintea celebrei Ajax. În ultima etapă, formaţia care l-a adus ca antrenor pe englezul Steve McClaren (coşmarul Stelei din 2006, cînd pregătea pe Middlesbrough), a pierdut pe teren propriu cu 2-3 meciul cu Heracles Almelo! Echipa olandeză a venit la Bucureşti fără doi titulari, celebrul internaţional Denny Landzaat, fundaşul stînga Dwight Tiendalli şi atacantul Wesley Verhoek, alţi doi jucători, Buysse şi puternicul atacant Bajrami fiind incerţi. Ceea ce nu înseamnă că Twente a devenit pe neaşteptate o victimă sigură, existînd în echipă jucători de valoare, în frunte cu golgeterul Luuk de Jong.
Problemele Stelei sînt şi ele destule: venită din cantonamentele din străinătate, echipa lui Ilie Stan s-a întîlnit cu o surpriză imensă, neavînd unde se antrena, negocierile dintre Ministerul Apărării şi capriciosul Gigi Becali privind stadionul din Ghencea fiind întrerupte brusc. S-au folosit un timp terenurile federale de la Mogoşoaia pînă cînd şi acestea au fost potopite de omăt, ba chiar şi un balon imens proprietatea lui Ioan Andone. Din fericire, în ultima vreme, patronul Gigi Becali s-a axat pe acţiuni umanitare prin Vrancea şi Buzău, ceea ce l-a îndepărtat pe năbădăiosul patron de echipă. Ieri, Becali a dezminţit hotărît zvonul apărut în ultima vreme, cum că mijlocaşul Bicfalvi nu are ce căuta în echipă şi şi-a manifestat încrederea deplină în Ilie Stan.
Cît despre antrenor, Ilie Stan speră ca formaţia să îi facă fericiţi pe romani printr-o victorie:. "După tot ce s-a întamplat în ţară în ultimul timp, şi mă refer la condiţiile de iarnă grea, prin jocul de mîine zic eu că vom face foarte mulţi romani fericiţi. Jucătorii mei sînt foarte pregătiţi şi îşi doresc să obţină un rezultat pozitiv încă din acest prim meci", a menţionat, ieri, tehnicianul. El susţine că niciuna dintre echipe nu va fi avntajată de condiţiile meteo de la ora jocului. "Sigur că olandezii au un avantaj în faţa noastră pentru că au jucat cîteva meciuri cu miză în campionat, care nouă ne lipsesc, dar eu spun că nu va fi nici un fel de problemă din punctul ăsta de vedere. Olandezii au o echipă puternică, ofensivă, noi încercăm să punem în practică ce am pregătit şi zic eu că ne va ieşi. Ambele echipe cred că îşi doresc victoria. Nici una nu cred că va fi interesată de situaţia gazonului sau a temperaturii scăzute. Cînd intri pe teren o faci cu gîndul de a cîştiga", a explicat tehnicianul, care îşi asigură suporterii că Steaua nu va practica un joc defensiv.
Aceasta înseamnă, dacă condiţiile atmosferice o vor permite, că primul meci oficial în Romania anului 2012, va fi unul spectaculos, interesant de urmărit, pe ProTV
Echipele probabile
Steaua: Tătăruşanu – Dănănae, Chiricheş, Geraldo, Brandan – Rusescu, Prepeliţă, Bicfalvi, Tănase – Tatu, Nikolic. Antrenor: Ilie Stan.
Twente: Mihailov – Cornelisse, Wisgerhof, Rosales, Leugers – Brama, Fer, Janssen, Chadli – de Jong, Ola John. Antrenor: Steve McClaren.
Arbitru: Mark Clattenburg (Anglia).
În prima manşă a 16-imilor Ligii Europa, se mai dispută astăzi meciurile: Lokomotiv Moscova – Athletic Bilbao (ora 19:00), Ajax Amsterdam – Manchester United, AZ Alkmaar – Anderlecht Bruxelles, Lazio – Atletico Madrid, Legia Varşovia – Sporting Lisabona, Red Bull Salzburg – Metalist Harkov, Viktoria Plzen – Schalke 04 (20:00), FC Porto – Manchester City, Hannover 96 – FC Bruges, Stoke City – Valencia, Trabzonspor – PSV Eindhoven, Udinese – PAOK Salonic şi Wisla Cracovia – Standard Liège. Două partide s-au disputat deja, marţi: Rubin Kazan – Olympiakos Pireu 0-1 şi SC Braga – Beşiktaş Istanbul 0-2.  

Celeştii vin cu toate forţele

Atacantul formaţiei Liverpool, Luis Suarez, aflat în centrul unei polemici pentru insulte la adresa jucătorului Patrice Evra de la Manchester United, a fost convocat de selecţionerul Óscar Washington Tabárez pentru meciul amical al Uruguayului cu Romania, programat la 29 februarie. Tabarez a anunţat lista celor 23 de jucători pentru amicalul cu Romania, din care nu lipsesc vedetele Diego Forlan sau Edinson Cavani. Lotul convocat este următorul: Muslera, Silva (portari), Lugano, Godin, Coates, Maxi Pereira, Caceres, Fucile, Ramirez, Victorino (fundaşi), Gonzalez, Arevalo, Gargano, Eguren, Perez, Lodeiro, Rodriguez (mijlocaşi), Forlan, Suarez, Hernandez, Cavani, Abreu şi Fernandez (atacanţi).
Oţelul se mută în Antalya
Campioana Romaniei, Oţelul Galaţi, îşi prelungeşte pregătirea de iarnă, dar îşi mută "cartierul general" din Spania în Turcia, unde va efectua un cantonament în perioada 16-24 februarie.  Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ţară, conducerea clubului a hotărît ca jucătorii să-şi continue pregătirea în străinătate. Gălăţenii vor părăsi însă Spania, acolo unde se pregătesc din data de 7 februarie, din cauza faptului că nu s-au găsit adversari puternici pentru jocuri de verificare. Ei vor merge în Antalya, acolo unde se pregăteşte majoritatea echipelor din Liga I.  În Spania, Oţelul are programat astăzi ultimul amical, în compania formaţiei spaniole de Liga a III-a, Orihuela CF.

 


Bulgarii au amînat returul

  


Federaţia Bulgară de Fotbal a decis, marţi, ca începerea returului de campionat să se amînă cu o săptămînă, pînă la 3 martie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. "Etapa a XVI-a care ar fi trebuit să se dispute între 24 şi 27 februarie a fost amînată din cauza căderilor masive de zăpadă şi a temperaturilor extrem de scăzute", se arată în comunicatul Federaţiei. Campionatul Bulgariei se va relua la 3 martie cu meciurile din etapa a XVII-a.Cele opt partide din etapa a XVI-a se vor disputa la 21 martie.

  


Maldini, secund la PSG

  


Fostul jucător emblematic al AC Milan, Paolo Maldini, va fi cooptat în staful tehnic al grupării Paris Saint-Germain, unde va fi antrenor secund, începînd din luna iunie. Maldini, în vîrstă de 43 de ani, este un apropiat al directorului sportiv Leonardo şi al antrenorului Carlo Ancelotti, alături de care a lucrat mai multe sezoane.  Paolo Maldini a fost la 14 ianuarie pe arena Parc des Princes, la primul meci al antrenorului Carlo Ancelotti la noua echipă şi, conform presei franceze, încă de atunci s-a arătat "deschis la propunearea de a intra în staful tehnic".

  


Ljungberg părăseşte Japonia

  


Suedezul Freddie Ljungberg, fost jucător la Arsenal, şi-a anunţat, miercuri, plecarea de la echipa japoneză Shimizu S-Pulse, la şase luni de la sosire, explicînd că acesta nu a fost un "proiect bun" pentru el. Suedezul, în vîrstă de 34 de ani, de 75 de ori internaţional, fost mijlocaş la Arsenal în perioada 1998-2007 şi la Celtic Glasgow, a semnat în august pentru 18 luni şi un salariu anual de 60 de milioane de yeni (769.000 dolari, 583.616 euro). "După ce m-am gîndit îndelung, după ce am discutat cu familia şi în ciuda marelui respect pentru Japonia şi pentru coechipierii mei, mi-am dat seama că nu a fost un proiect bun pentru mine", a explicat jucătorul, care a precizat că a plecat "avînd acordul deplin al oficialilor". De la sosirea sa, în august, jucătorul a evoluat de 11 ori în echipa japoneză, dar nu a marcat nici un gol.


Volos a pierdut apelul la TAS


Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul clubului grec Olympiakos Volos, exclus de UEFA din Liga Europa în luna august pentru implicarea într-un caz de meciuri trucate, a anunţat forul european.  "TAS a respins apelul clubului Olympiakos Volos la decizia UEFA de a exclude echipa competiţiile europene pentru următorii trei ani", se arată în comunicatul postat pe site-ul forului european. Comisia de Disciplină a Federaţiei Elene de Fotbal a decis, la sfîrşitul lunii iulie, retrogradarea formaţiei din Volos în liga a doua pentru implicarea într-un caz de meciuri trucate. La apel, Olympiakos Volos a fost menţinută în prima ligă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.