Sport

Suporterii focşăneni, în pericol să rămînă cu biletele acasă

Dan Chiriac
14 feb 2012 835 vizualizări
Peste 200 de fani din Focşani caută soluţii pentru a ajunge la meciul din Europa League dintre Steaua şi Tweente u drumul cu maşina la Bucureşti pare imposibil, în timp ce varianta CFR pare improbabilă în condiţiile în care Gara de Nord se închide la ora la care se termină meciul u patronul bucureştenilor, Gigi Becali, a anunţat că nu va merge la meci dacă nu deszăpezeşte Vrancea

Peste 200 de focşăneni, care şi-au cumpărat bilet la partida de joi din Europa League, dintre Steaua şi Tweente, dar şi patronul roş-albaştilor, Gigi Becali, ar putea să nu ajungă la meci din cauza vremii nefavorabile. Suporterii stelişti din Focşani au intrat deja în alertă şi caută soluţii pentru a ajunge la meciul ce va avea loc joi, de la orele 22.05 pe Naţional Arena din capitală. Numai că, şansele ca fanii să fie pe stadion la ora meciului sînt foarte mici, în condiţiile în care drumul Focşani - Bucureşti a fost mai mult blocat în ultimele săptămîni. Mai mult, în acest moment, toate drumurile naţionale din zona de sud-est a Romaniei sînt închise. Chiar dacă acestea vor fi deschise, suporterii evită încă să ia o decizie definitivă, în condiţiile în care meciul se încheie la orele 24.00. Cea mai probabilă variantă este cea a transportului cu trenul, dar rămîne de văzut dacă CFR va avea garnituri spre Bucureşti în ziua jocului. Marele dezavantaj al călătoriei cu trenul este faptul că toţi microbiştii nu vor avea cu ce să se întoarcă acasă, după meci, pentru că din Gara de Nord, de la orele 23.30, nu mai pleacă pînă dimineaţă nici un tren. “Pînă ieşim de pe stadion se apropie de unu noaptea şi este posibil ca drumul de întoarcere să nu-l mai putem parcurge. Riscăm să rămînem pe la Bucureşti sau în vreun Peco de pe marginea drumului european. Vom decide joi dimineaţă dacă vom pleca la Bucureşti cu maşina sau cu trenul”, ne-a spus unul dintre membrii facţiunii steliste Ultraboys Focşani. În acest moment, pentru partida de la Bucureşti sînt organizate trei excursii. Pe lîngă facţiunea Ultraboys, care merge în mod constant la meciurile Stelei, alte două grupuri intenţionează să ajungă la meci. Un grup este format din angajaţii Direcţiei pentru Tineret şi Sport şi profesorii de la Liceul cu Program Sportiv Focşani, iar altul este alcătuit din simpatizanţii PDL care au primit bilete pentru acest joc de la deputatul Alin Trăşculescu. Preţul unui bilet la meciul de joi a variat între 30 şi 250 de lei, preţ la care s-au adăugat încă 18 lei, taxa de expediere, pentru că acestea s-au comercializat pe internet.
“Renunţ la meci, dacă nu deszăpezesc Vrancea”
Organizatorii meciului de joi sînt îngrijoraţi de faptul că au vîndut 50.000 de bilete, dar stadionul ar putea fi plin doar pe jumătrate, în condiţiile în care peste 20 de mii de bilete au ajuns în provincie. Steaua ar putea să rămînă şi fără patronul Gigi Becali la partida de joi seara. “Dacă nu termin de deszăpezit toată Vrancea nu mă duc la meci. Acum, viaţa oamenilor e mai importantă decît meciul cu Twente. Dumnezeu e sus şi va avea grijă şi de Steaua. Îi batem pe olandezi!”, a declarat Gigi Becali. Acesta a revenit însă repede asupra intenţiilor sale, convins fiind de mai mulţi ultraşi stelişti, veniţi de la Braşov. Aceştia au ajuns ieri în Vrancea cu alimente, îmbrăcăminte şi lopeţi şi s-au alăturat echipei lui Becali. Patronul stelist le-a promis acestora că vor munci împreună pînă joi, iar seara vor pleca direct la meci. Interesant este faptul că Gigi Becali a avut parte la Dumitreşti şi de o întîlnire cu unul dintre cei mai înverşunaţi suporteri dinamovişti, subprefectul Dragoş Mircea. Cunoscut cu un împătimit suporter al cîinilor, Mircea a stat mai mult în preajma lui Gigi Becali. Rămîne de văzut cum va fi vremea joi şi dacă Arena Naţională va putea găzdui meciul din 16-zecimile de finală a Europa League dintre Steaua şi Twente. Steliştii au rămas singura echipă romanească din cupele europene şi vor încerca să se califice în faza următoare a întrecerii după dubla manşă programată pe 16 şi 23 februarie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
PeDeList, acum 4447 zile, 22 ore, 19 minute, 26 secunde
Stati acasa toti: cu factiunea voastra si cu pedelistii. oricum oierul si gasca lui vor fi dezamagiti. steaua - TWENTE 1-3.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.