Sport

Norocul Soranei

Ziarul de Vrancea
10 feb 2012 561 vizualizări
Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 7 şi locul 54 WTA, s-a calificat, ieri, în semifinalele turneului de la Pattaya (Thailanda), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari.

Sorana a întîlnit în sferturi pe prima favorită a turneului, rusoaica Vera Zvonareva (8 WTA). După ce a pierdut primul set cu 2-6, romanca a egalat scorul la seturi (6-4). La 2-2 în setul decisiv, Zvonareva s-a accidentat la piciorul stîng şi a fost nevoită să abandoneze. În semifinale, Cîrstea va juca în compania altei rusoaice, Maria Kirilenko, a patra favorită, care a învins-o pe thailandeza Tamarine Tanasugarn, scor 7-6, 6-1. În cealaltă semifinală, se vor înfrunta Daniela Hantuchova (Slovacia) şi Hsien Sui-wei (Taiwan). Hantuchova a trecut cu 7-6, 6-4 de americana Vania King, iar taiwaneza a depăşit-o cu 7-5, 6-3 pe indianca Sania Mirza.


Cum se împart banii în sportul clujean


Consiliul local al municipiului Cluj va aloca suma de 3 milioane de lei structurilor sportive, cu excepţia echipelor de fotbal CFR şi Universitatea, pentru anul 2012, cu 200.000 de lei mai mult decît anul trecut. Cea mai mare sumă, din totalul de 3 milioane de lei, va reveni Clubului Sportiv Universitatea, adică 1,6 milioane de lei. Celelalte structuri sportive din municipiu, care vor primi mai mult de 100.000 de lei sînt: campioana la baschet masculin CS U Mobitelco Cluj 550.000 lei, CSM Cluj 210.000 lei şi CSŞ Viitorul 140.000 lei. CS Universitatea va decide cum va împărţi suma de 1,6 milioane de lei către toate secţiile sportive. Alte 31 de structuri sportive, care au solicitat sprijin financiar autorităţilor locale clujene, vor primi sume cuprinse între 2.000 şi 65.000 de lei.


Remat îşi ia adio


Campioana Romaniei la volei masculin, Remat Zalău a fost învinsă, joi, în Italia, de formaţia Acqua Paradiso Monza, scor 0-3 (-20, -12, -20), în manşa retur din Cupa CEV (Challenge Round), ratînd astfel calificarea în semifinalele competiţiei. În tur, italienii s-au impus pe terenul ardelenilor, cu 3-1. În aceeaşi fază, la volei feminin, Tomis Constanţa va întîlni într-o dublă manşă, echipa rusă Dinamo Krasnodar. Echipa rusă a eliminat formaţia SVS Post Schwechat, care la rîndul său a trecut în optimi de Ştiinţa Bacău. Dubla manşă dintre Tomis Constanţa şi Dinamo Krasnodar se va derula între 21 februarie şi 1 martie, cîştigătoarea urmînd să se califice în semifinelele Cupei CEV.


Cernat înscrie la Istanbul


Fotbalistul echipei Karabukspor, Florin Cernat, a înscris un gol din penalti în meciul din deplasare cu formaţia Istanbul Buyukşehir Belediyespor, scor 2-2, restanţă din etapa a XXIV-a a campionatului Turciei. Cernat, care a fost integralist, a transformat un penalti în minutul 62. Celălalt gol al oaspeţilor a fost înscris de Mehmet Yildiz, în minutul 44. Pentru echipa gazdă au marcat Holmen ('33) şi Visca ('82).  Meciul ar fi trebuit să se dispute la 1 februarie, dar a fost amînat din cauza vremii şi a terenului impracticabil.


Succese la rugby în 7


Echipa naţională de rugby în 7 a Romaniei a debutat, ieri, la Turneul Internaţional de la Las Vegas, cu un rezultat de egalitate şi o victorie. În primul meci, tricolorii au remizat cu Denver Barbarians, scor 14-14, eseurile fiind înscrise de Stătulescu şi Beldean, iar cele două transformări fiind reuşite de Florea. Al doilea meci a adus Romaniei şi prima victorie, 38-7, cu Columbus Rugby Club. Cele şase eseuri au fost reuşite de Ivan, Florea şi Cozma, fiecare cu cîte două, Florea transformînd şi patru încercări.  Următoarele partide pentru naţionala noastră, antrenată de Christophe Reigt, vor avea loc astăzi. Romania evoluează în grupa D, cu echipele Dog River Howlers, Denver Barbarians şi Columbus Rugby Club.


Capello: “N-am fugit!”


Fabio Capello a declarat că nu a "fugit" atunci cînd a decis să demisioneze din postul de selecţioner al reprezentativei Angliei. "Nu am fugit, am plecat pentru că a existat o neînţelegere. Mă simţeam bine, dar sînt momente cînd trebuie să luăm o decizie şi să plecăm", a declarat Capello la emisiunea "Striscia la notizia". El a precizat că viitorul său nu este în Italia. Selecţionerul Angliei, Fabio Capello, a demisionat din funcţia deţinută, a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, Federaţia Engleză de Fotbal (FA). Demisia este urmare a întîlnirii cu preşedintele FA, David Bernstein şi secretarul general, Alex Horne, în care Capello şi-a exprimat dezacordul faţă de decizia federaţiei de a-i retrage banderola de căpitan lui John Terry.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.