Sport

Fotbaliştii s-au salvat, restul lumii dîrdîie în tren

Ziarul de Vrancea
8 feb 2012 857 vizualizări
Un elicopter al lui Ioan Niculae, patronul Astrei, a transportat la Bucureşti fotbaliştii Oţelului, blocaţi într-un tren * ceilalţi pasageri se află într-o stare critică

Cei nouă jucători ai clubului Oţelul Galaţi, blocaţi de 40 de ore în trenul Galaţi-Bucureşti, au fost aduşi la Bucureşti cu un elicopter al patronului grupării Astra Ploieşti, Ioan Niculae, în două rînduri. Fotbaliştii au fost cazaţi peste noapte la spitalul din localitate, iari ieri dimineaţă şase dintre ei - Valentin Munteanu, Samoel Cojoc, Cristian Sîrghi, Silviu Ilie, Cornel Rîpă şi Cristian Brăneţ - au fost aduşi la Bucureşti, după care elicopterul s-a întors la Făurei şi i-a transportat şi pe ceilalţi trei jucători,  Gabriel Viglianti, Ionuţ Neagu, Sergiu Costin, precum şi pe medicul echipei, magazinerul şi doi masori.  Un tren cu aproximativ 400 de călători, printre care şi nouă jucători ai Oţelul Galaţi, a rămas blocat în nămeţi de cîţiva metri înălţime, luni seară, pe un cîmp între Făurei şi Buzău, în apropierea localităţii buzoiene C.A. Rosetti. Marţi după-amiază, garnitura a pornit înapoi către Galaţi, punîndu-se în mişcare în jurul orei 14.30. Marţi seară, garnitura a oprit din nou, la un sfert de oră după ce plecase din Făurei spre Galaţi, în apropiere de Ianca. În cursul nopţii, trenul a fost adus din nou în Gara Făurei, oamenii rămînînd în vagoane, unde au primit alimente. Cei aproximativ 400 de călători au ocupat vagoanele din imediata apropiere a locomotivei pentru că acestea sînt încălzite şi astfel au aşteptat venirea dimineţii. Oamenii au primit totuşi un ajutor din partea autorităţilor brăilene, care au trimis un camion cu alimente, în principal conserve, pîine, apă şi dulciuri. Cei aproximativ 400 de oameni sînt blocaţi de peste 50 de ore în tren, iar în tot acest timp autorităţile nu au reuşit să găsească o soluţie pentru călători, susţinînd că se acţionează cu pluguri pentru curăţarea liniei ferate şi că se fac eforturi pentru ca trenul să ajungă miercuri la Galaţi. Ceilalţi călători aflaţi în tren de peste 50 de ore se află într-o stare critică.
Conform celor declarate de fotbalistul Cristian Sîrghi, singurul utilaj de deszăpezire sosit să deblocheze trenul, pe cîmpul dintre Făurei şi Buzău, a rămas fără motorină!

Nimic sigur cu Chivu


Impresarul Victor Becali a declarat, ieri, pentru site-ul fcinternews.it, că nu a discutat nimic despre transferul fundaşului echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, la formaţia Bayern München. "Nu am dicutat cu Bayern. Cred că sînt o duzină de echipe care ar vrea să-l transfere pe Chivu. Trebuie să precizez că nu ştiu de unde a apărut zvonul care anunţa un acord al jucătorului cu AC Milan. Nu este nimic adevărat. Nu există nici o ofertă de la Milan, dar dacă exista puteam discuta. Acum e prematur să spunem ceva, vom vedea ce se va întîmpla în lunile următoare", a spus Becali. Victor Becali a negat informaţiile conform cărora preşedintele clubului Inter Milano, Massimo Moratti, i-ar fi spus lui Chivu că îi prelungeşte contractul dacă nu va mai fi reprezentat de firma de impresariat a fraţilor Becali: "Sînt invenţii. Moratti este un domn, avem o relaţie bună şi nu cred că ar genera o astfel de situaţie. Pînă la finalul lunii vom avea o întîlnire pentru a şti dacă Inter Milano doreşte să-i prelungească contractul. Noi nu am avansat nici o cerere, aşteptăm oferta clubului". Cristian Chivu (31 de ani) mai are contract cu Inter pînă la sfîrşitul sezonului şi în acest moment poate negocia orice club.

Contador vrea să continue


Ciclistul spaniol Alberto Contador a dat asigurări, ieri, că îşi va continua cariera, în ciuda suspendării de doi ani anunţată luni, şi a mărturisit că a trăit un "calvar" de la controlul antidoping din iulie 2010, adăugînd că vrea "să continue în lumea ciclismului" în ciuda "totalului dezacord" cu sancţiunea pronunţată, luni, de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)."Abia a trecut o zi şi jumătate de la anunţ. Trebuie să-mi organizez viitorul, dar nu depinde doar de mine. Sigur este că vreau să continui să cîştig cele mai mari curse. Este un moment complicat, de deziluzie. De un an şi jumătate m-am trezit în fiecare dimineaţă întrebîndu-mă ce se va întîmpla", a spus sportivul.  Bjarne Riis, managerul general al echipei Saxo Bank, a dat asiguări că echipa îl susţine pe sportiv sută la sută.  Rutierul spaniol Alberto Contador a fost suspendat doi ani de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) după ce a fost depistat pozitiv la Turul Franţei în 2010.


Redknapp a fost exonerat


Antrenorul echipei Tottenham, Harry Redknapp, acuzat de evaziune fiscală, a fost exonerat, ieri, la încheierea unui proces de aproape trei săptămîni, la un tribunal din Londra. Harry Redknapp era judecat pentru fraudă fiscală în perioada în care pregătea formaţia Portsmouth. Frauda s-ar fi produs în perioada 2002-2007. Fostul proprietar al clubului Portsmouth, Milan Mandaric, a fost de asemenea judecat şi achitat în acest caz. Potrivit acuzării, Mandaric a virat, în perioada 1 aprilie 2002 - 28 noiembrie 2007, suma de 145.000 de dolari într-un cont al lui Redknapp din Monaco, pentru a evita plata taxelor. De asemenea, Mandaric ar fi virat 150.000 de dolari în acelaşi cont, în intervalul 1 mai 2004 - 28 noiembrie 2007. Harry Redknapp, în vîrstă de 64 de ani, operat anul trecut pe cord, se numără printre cei mai de succes antrenori englezi în activitate, cîştigînd cu Portsmouth Cupa Angliei în 2008 şi ajungînd cu Tottenham în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în sezonul trecut.


Război franco-spaniol


Federaţia Spaniolă de Tenis (RFET) a anunţat, miercuri, că va "depune plîngere" contra postului francez Canal Plus, pentru faptul că în emisiunea "Les Guignols de l'Info" jucătorul de tenis Rafael Nadal şi sportivii spanioli în general erau acuzaţi de dopaj.  Acest sketch din "Les Guignols de l'Info", difuzat luni seară pe Canal Plus, insinua clar că Rafael Nadal se dopează. Sketch-ul se încheia cu afirmaţie: "Sportivii spanioli nu cîştigă din întîmplare", apărînd logo-urile fiecărei federaţii sportive. "Cu această ocazie, limite intolerabile au fost depăşite, iar federaţia nu poate tolera injuriile la adresa sportivilor noştri", a afirmat preşedintele federaţiei, José Luis Escanuela.În comunicat, federaţia precuzează că va cere şi sprijinul "altor federaţii spaniole implicate, pentru o acţiune juridică împotriva acestei emisiuni".


Sutil face apel


Pilotul german Adrian Sutil, condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru rănirea unui oficial al echipei Lotus, va face apel la sentinţă, a anunţat, miercuri, managerul său Manfred Zimmermann. "Sîntem convinşi că decizia nu a fost corectă. Mai multe lucruri au fost judecate în defavoarea noastră", a declarat Zimmermann agenţiei germane SID. Şi Parchetul din München intenţionează să facă apel, a confirmat un purtător de cuvînt al instituţiei, considerînd sentinţa prea blîndă, în condiţiile în care procurorul a cerut la proces o pedeapsă de 21 de luni cu suspendare.


Selecţioner suspendat


Selecţionerul echipei naţionale a statului Zimbabwe, Norman Mapeza, a fost suspendat, miercuri, de Federaţia naţională de fotbal, deoarece se bănuieşte că este implicat într-o afacere de meciuri trucate în Asia. Fostul mijlocaş Rahman Gumbo va asigura intermiatul, a anunţat preşedintele Federaţiei din Zimbabwe (ZIFA), Jonathan Mashingaidze.Mai mulţi jucători şi oficiali implicaţi în afacerea meciurilor trucate vor compărea în faţa unei Comisii de Etică independentă.Suspendarea lui Mapeza vine la două zile de la eliberarea pe cauţiune a fost preşedinte al ZIFA, Henrietta Rushwaya, care fusese reţinută în cadrul unei afaceri de meciuri trucate ale echipei naţionale. Rushwaya a trimis naţionala statului Zimbabwe să joace meciuri amicale în Thailanda, Siria şi Malaysia, iar rezultatele erau aranjate şi se pariau mulţi bani. Imediat după arestarea fostului preşedinte, 82 de jucători care au participat la turneul asiatic au fost suspendaţi.


Blaturi în voleiul coreean


Patru persoane, dintre care trei jucători profesionişti de volei, au fost arestate în Coreea de Sud în cadrul unei anchete privind meciurile trucate, au anunţat, ieri, surse judiciare. Cei trei jucători, ale căror nume nu au fost date publicităţii, evoluează la echipa KEPCO45 şi sînt acuzaţi că au pierdut intenţionat cel puţin patru partide de campionat între 2009 şi 2010, în schimbul a mii de dolari pe joc, a anunţat aceeaşi sursă. A patra persoană este acuzată de pariuri ilegale contra echipei la care se aflau cei trei voleibalişti, iar veniturile erau împărţite cu jucătorii. "Cele patru persoane au fost arestate şi vor fi oficial inculpate la sfîrşitul lunii. Ancheta este în curs de desfăşurare", a declarat purtătorul de cuvînt al procurorului districtului Daegu. Ancheta mai vizează alţi jucători ce ar putea fi implicaţi în trucarea de meciuri.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.