Sport

Nouă fotbalişti de la Oţelul au rămas împotmoliţi între Făurei şi Buzău,

Ziarul de Vrancea
7 feb 2012 836 vizualizări
Nouă jucători ai echipei Oţelul Galaţi, care se deplasau spre Bucureşti, unde astăzi de dimineaţă ar fi urmat să plece în cel de-al treilea stagiu de pregătire în Spania, au fost blocaţi în tren între Buzău şi Făurei, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Cei nouă jucători, Alejandro Viglianti, Cristian Sîrghi, Silviu Ilie, Samoel Cojoc, Valentin Munteanu, Cristian Brăneţ, Cornel Rîpă, Ionuţ Neagu şi Sergiu Costin, au plecat din Galaţi luni, la ora 18.10, iar în jurul orei 21.30 au fost nevoiţi să schimbe trenul la Brăila. După mai bine de 15 ore petrecute în tren, jucătorii au ajuns în apropiere de Buzău, dar trenul de-abia se deplasa din cauza zăpezii căzute pe linia ferată, fiind precedat de un utilaj de deszăpezire. Împreună cu cei nouă jucători se mai află medicul echipei, magazinerul şi doi masori, iar în tren erau aproximativ 1000 de călători. Iniţial, s-a încercat întoarcerea la Făurei, unde s-a încercat deszăpezirea căii ferate, pentru ca trenul să continue drumul spre Bucureşti, pe o rută ocolitoare, prin Tecuci-Mărăşeşti – Buzău. “Avem peste 20 de ore de cînd sîntem plecaţi, am rămas şi fără apă, sper ca în cel mai scurt timp trenul să poată pleca", declarase unul dintre fotbaliştii gălăţeni, Gabriel Viglianti.  Colegul său, căpitanul Sergiu Costin, a afirmat că trenul are căldură şi curent electric. "Aşa viscol nu am văzut în viaţa mea. Sînt oameni cu noi în tren, plecaţi de ieri de la 6 dimineaţa. Noi sîntem tineri, sportivi, rezistăm mult mai uşor, dar lor le este foarte greu. E bine că avem căldură şi curent electric. Ne putem încărca bateriile de la telefoane pentru a putea rămîne în contact cu cei care ar putea să ne ajute", a explicat Sergiu Costin.
Pînă la urmă, conform unor declaraţii ulterioare ale lui Viglianti, trenul s-a întors spre Galaţi: "Ne-am pus în mişcare înapoi, se merge foarte încet... din cîte am înţeles vom ajunge la Galaţi în cursul serii. Sperăm ca la Bucureşti să ajungem mîine cu maşinile dacă drumurile vor fi deschise", a spus fotbalistul formaţiei gălăţene. Viglianti susţine că oamenii care au venit cu utilajele de deszăpezire nu au adus mîncare sau apă celor aproximativ 1.000 de persoane blocate în tren. De asemenea, el a adăugat că unele vagoane au rămas fără căldură.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.