Sport

Nu mai jucăm cu Ucraina sîmbătă

Ziarul de Vrancea
7 feb 2012 501 vizualizări
Federaţia Romana de Rugby a decis, ieri, să amîne meciul cu reprezentativa Ucrainei, din Cupa Europeană a Naţiunilor, programat pentru sîmbătă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Variante de disputare a acestei partide erau Timişoara,

 Mangalia şi Constanta, dar toate au căzut din cauza prognozei meteo. Naţionala Romaniei va rămîne în cantonament la Izvorani pînă la sfîrşitul săptămînii. Meciul cu Ucraina urmează să fie reprogramat de către FIRA-AER.
Ciprioţii n-au ajuns la Constanţa
Meciul de volei masculin dintre echipa CVM Tomis Constanţa şi formaţia cipriotă NEA Salamina Famagusta, care ar fi trebuit să se dispute ieri, de la ora 18.00, a fost amînat din cauza condţiilor meteorologice nefavorabile. Ciprioţii au ajuns la Bucureşti duminică seară, iar astăzi ar fi trebuit să facă deplasarea cu un autocar al clubului constănţean, însă acest lucru nu a mai fost posibil din cauza viscolului care a dus la blocarea drumurilor. Dacă vremea o va permite, partida ar urma să se dispute astăzi, de la aceeiaşi oră. În meciul tur din optimile de finală ale Cupei Challenge, desfăşurat săptămîna trecută la Limassol, CVM Tomis s-a impus cu scorul de 3-0.


La ruşi e altceva


Rusia a promis prime de pînă la 100.000 de euro pentru sportivii care vor cîştiga medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, a anunţat, ieri, presa rusă. Cîştigătorul unei medalii de aur va primi o primă de patru milioane de ruble (circa 100.000 euro). Prima va fi de 2,5 milioane de ruble (63.000 euro) pentru argint şi de 1,7 milioane de ruble (43.000 euro) pentru bronz, precizează site-ul gazeta.ru.Statul rus a alocat aceleaşi prime şi la precedenta ediţie a JO, la Beijing, în 2008, unde Rusia a ocupat locul trei în clasamentul medaliilor (23 de aur, 21 de argint, 28 de bronz). Cei mai buni sportivi vor fi recompensaţi şi cu o primă oferită de oficialităţile locale. Astfel, oraşul Sankt Petersburg a anunţat alocarea unei prime de un milioan de ruble (25.000 euro) pentru o medalie de aur.


Alergători legaţi cu sfoară


Guinness Book of World Records a recunoscut "Jennipede" -  echipa cea mai numeroasă (62 de persoane) - ai cărei membri au terminat un maraton alergînd legaţi laolaltă de o frînghie. În octombrie trecut, "Jennipede" a alergat Lakefront Marathon în Milwaukee (SUA), într-un timp de şase ore şi 20 de minute. Ei au reuşit să depăşească vechiul record de 54 de alergători "înlănţuiţi". Echipa a reuşit totodată să strîngă suma de 116.000 de dolari pentru ajutorarea atletei Jenny Crain care, în 2007, a fost lovită de o maşină în timp ce se antrena pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing. "Jenny (de aici şi numele echipei, Jennipede) a fost o atletă de elită, un mentor şi un factor de inspiraţie pentru toţi alergătorii din comunitatea noastră. Faptul că am putut să o ajutăm este mai important decît orice includere în Cartea Recordurilor", a spus unul din membrii Jennipede.


Cruyff a cîştigat procesul cu Ajax


Olandezul Johann Cruyff, alături de alţi zece antrenori de la tineret de la Ajax Amsterdam, a cîştigat procesul cu membrii Colegiului Comisarilor grupării batave, el reclamînd faptul că nu a fost consultat în privinţa numirii lui Louis van Gaal ca director general. Un tribunal din Amsterdam a anulat numirea lui Louis Van Gaal ca director general pe motiv că reuniunea Colegiului Comisarilor, din noiembrie 2011, s-a ţinut fără ca Johann Cruyff să fie consultat. Potrivit tribunalului, numirea lui Van Gaal nu era pe ordinea de zi şi în consecinţă Johann Cruyff nu şi-a putut da seama de importanţa reuniunii. Cruyff, alături de alţi zece antrenori, între care Dennis Bergkamp şi Wim Jonk, a decis, la finalul lunii noiembrie, să dea în judecată Colegiul Comisarilor, unde el este membru de onoare, pentru a "rupe" contractul lui Louis van Gaal şi a directorilor Danny Blind şi Martin Sturkenboom. Louis van Gaal ar fi urmat să devină director general la Ajax Amsterdam în iulie 2012, cînd trebuia să formeze noua conducere a clubului alături de Danny Blind (director sportiv) şi Martin Sturkenboom (director comercial).


Cea mai bună baschetbalistă a Europei


Jucătoarea spaniolă Alba Torrens a fost desemnată cea mai bună baschetbalistă europeană a anului 2011, a anunţat, ieri, FIBA Europe. Torrens, în vîrstă de 22 de ani, a fost votată de public, fiind urmată de rusoaica Maria Stepanova, prima într-un clasament al experţilor, doar a doua în topul final. Alba Torrens a cîştigat Euroliga feminină de baschet, în aprilie 2011, cu Perfumerías Avenida de Salamanca, fiind apoi transferată în Turcia, la Galatasaray. în acest sezon jucătoarea nu va mai evolua din cauza unei rupturi a ligamentelor încrucişate la genunchiul drept. O altă sportivă din Rusia, Elena Danilocikina s-a clasat a treia


Michel, antrenor la Sevilla


Clubul FC Sevilla a a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, numirea lui José Miguel Gonzalez "Michel" în funcţia de antrenor al echipei, în locul lui Marcelino Garcia Toral, demis luni. "Antrenorul Michel a semnat pînă la finalul sezonului, iar contractul va fi prelungit automat dacă va reuşi calificarea echipei în Liga Campionilor. Michel vine la Sevilla alături de secundul său Victor Sanchez şi de preparatorul fizic, José Francisco Vallejo", a anunţat FC Sevilla. Michel, 48 de ani, fost jucător la Real Madrid şi fost antrenor la Getafe, îl înlocuieşte pe Marcelino Garcia Toral, demis, luni, din cauza rezultatelor slabe. FC Sevilla a acumulat doar două puncte în ultimele şapte etape.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.