Sport

Ne-au lămurit surorile

Ziarul de Vrancea
4 feb 2012 602 vizualizări
Echipa Romaniei a cedat în Fed Cup meciul decisiv contra Poloniei. În meciul decisiv de dublu,Irina Begu şi Simona Halep au cîştigat primul set, dar n-au reuşit nici un game în celelalte două, în faţa surorilor Radwanska

În localitatea israeliană Eilat,echipa feminină de tenis a Romaniei a  ratat calificarea în barajul pentru promovarea în grupa a II-a mondială Fed Cup, deşi a condus cu 1-0 în meciul pentru cîştigarea grupei D cu Polonia, după prima partidă, în care Simona Halep (60 WTA) a învins-o cu 7-6, 6-4 pe Urszula Radwanska (Polonia, 85 WTA) cu 7-6, 6-4. Meciul a fost foarte greu pentru Simona, care a condus cu 5-2, dar a pierdut patru game-uri consecutive. S-a ajuns la tie-break, poloneza a condus cu 4-2, apoi Halep a irosit două mingi de set, dar s-a impus în final cu 9-7. Setul secund a fost mai cuminte, romanca a obţinut break-ul la 2-2 şi a reuşit să-l păstreze. În faţa celei de-a şasea jucătoare a lumii, Agnieszka Radwanska, romanca Irina Begu (45 WTA) n-a emis nici o pretenţie, poloneza cîştigînd clar cu 6-1, 6-3. Astfel încît partida de dublu devenea decisivă, lucru anticipat de cei mai mulţi. Romania, cu Halep şi Begu, se anunţa favorită în faţa polonezelor Roskolska şi Linette, însă căpitanul nejucător al Poloniei, Tomasz Wiktorowski, a luat decizia optimă folosindu-le la dublu pe Agnieszka şi Urszula Radwanska, care nu prea joacă împreună, dar sînt... surori. Irina şi Simona au pornit cu un break, care s-a dovedit a fi decisiv pînă la finalul primului set. Însă nimeni nu şi-a putut imagina ceea ce a urmat: romancele nu au mai cîştigat nici un game pînă la finalul meciului, încheiat cu scorul de 4-6, 6-0, 6-0 pentru surorile poloneze. Decisivă a fost lipsa de experienţă a Simonei Halep la dublu, care a făcut numeroase greşeli neforţate. De asemenea, în startul setului decisiv, romancele au avut 40-0 pe serviciul adversarelor, dar au ratat break-ul, ceea ce a însemnat un important moment psihologic. Poate că, avînd-o pe Monica Niculescu, ajunsă împreună cu Irina în sferturi la Australian Open, soarta partidei ar fi fost alta. Aşa însă, Polonia a cîştigat grupa şi se va bate cu Ungaria pentru un loc în grupa mondială secundă.


Nu se teme de Simion


Pugilistul mexican Edgar Riovalle s-a declarat încrezător înaintea meciului din 9 februarie cu Viorel Simion, spunînd că se simte foarte puternic şi că romanul, deşi neînvins în 14 confruntări, va trebui să piardă de această dată. "L-am studiat pe Simion. Are stilul clasic european: boxează la distanţă şi are multă abilitate. Pregătirea decurge bine, mă simt foarte puternic, mă antrenez de 50 de zile, perioadă în care am avut circa 50 de runde cu sparring-partneri şi am alergat zilnic 10 kilometri. îl voi învinge. Voi face totul pentru asta", a spus Riovalle, care are în palmares 34 de victorii şi 12 înfrîngeri. Mexicanul se aşteaptă la un meci dificil. "Aceste provocări îmi plac. Merg în Romania cu o mentalitate de cîştigător. Simion nu a pierdut în 14 meciuri şi a reuşit să îşi facă KO şase adversari, dar eu sînt încrezător şi el trebuie să piardă", a adăugat Riovalle. Pugilistul profesionist Viorel Simion îl va întîlni pe mexicanul Edgar Riovalle într-un meci de 12 reprize pentru titlul internaţional WBC al categoriei pană, care va avea loc la 9 februarie, la Sala Rapid, în cadrul galei "Invincibilii 6".


Şanse mari pentru Tomis


Echipa de volei masculin Tomis Constanţa a învins, în deplasare, formaţia cipriotă Nea Salamina Famagusta, scor 3-0 (16, 15, 15), în manşa tur a optimilor de finală din Challenge Cup. Partida retur va avea loc în 7 februarie, pe terenul celor de la Tomis. Cîştigătoarea dublei manşe se va califica în sferturile de finală ale competiţiei, în care ar urma să se confrunte cu cîştigătoarea dintre Olympiak os Pireu (Grecia) şi Maccabi Tel Aviv (Israel). în manşa tur, elenii s-au impus cu 3-1, returul fiind programat în 9 februarie.


Mourinho este aşteptat la Chelsea


Tehnicianul portughez José Mourinho va părăsi formaţia Real Madrid şi este pregătit să revină la Chelsea Londra, singura condiţie fiind să aibă controlul total al grupării. "José vrea să revină la Chelsea. Singura problemă este că de această dată va insista pe lîngă miliardarul rus Roman Abramovici pentru un control total al tuturor problemelor echipei, fără vreo interferenţă din exterior. El ştie că acum lucrurile nu stau prea bine acolo. şi mai ştie şi că va fi greu să aibă acelaşi impact ca înainte. El a realizat ceva incredibil în primul mandat, cînd a cîştigat titlul după 50 de ani. De aceea fanii îl iubesc şi el încă iubeşte clubul. Înainte de a reveni, el vrea să fie sigur că lucrurile sînt clare cu Roman Abramovici. îi va spune: «Roman, tu eşti proprietarul, iar eu şeful. Hai să muncim împreună şi vom avea totul». Pentru Jose ar fi un parteneriat perfect", a declarat pentru The Sun o sursă din anturajul jucătorului.  Mourinho crede că are "treburi neterminate" la Chelsea, unde a cîştigat titlul, Cupa Angliei şi Cupa Ligii Angliei, dar nu a reuşit să aducă Liga Campionilor.


Un roman face senzaţie în Austria


Juniorul Mihai Raul De Vora, care a participat cu formaţia sa SV Leibnitz la turneul de la Hitzendorf, a cîştigat trofeul pentru cel mai bun jucător al competiţiei, informează site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal. În vîrstă de 12 ani, Mihai Raul De Vora a marcat nouă goluri pentru SV Leibnitz în cele şase partide disputate. "În Austria este pauză pînă în luna martie, dar eu nu am fost în vacanţă. Am avut antrenamente şi, chiar dacă nu am jucat meciuri de campionat, am participat la turneul jucat în sală la Hitzendorf, lîngă Graz. Am fost ales cel mai bun jucător la categoria mea de vîrstă, adică juniori născuţi în 1999. Echipa mea a cîştigat turneul, iar eu am dat nouă goluri în cele şase partide", a declarat De Vora.


Fără TV e greu


Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a decis să anuleze etapa de Cupă Mondială, de la Tokyo, din 14-15 aprilie, după ce oficialii niponi au anunţat că nicio televiziune nu a fost interesată de transmisii. În absenţa resurselor financiare, care proveneau din vînzarea drepturilor TV, forul de specialitate japonez a anunţat că nu îşi poate asuma organizarea în condiţii optime.  FIG a anunţat, ieri, că în această situaţie, calendarul etapelor de Cupă Mondială va suferi modificări.  Prima etapă din circuit este programată în 3 martie, la Madison Square Garden, din New York, pe lista de start aflîndu-se şi gimnastele Larisa Iordache şi Diana Chelaru. Celelalte două etape rămase în program sînt cele din Stuttgart (1-2 decembrie) şi Glasgow (8 decembrie).

Un indian la HRT

Indianul Narain Karthikeyan va concura pentru Hispania Racing Team şi în 2012, după ce a pilotat anul trecut un monopost al echipei spaniole în mai multe Grand Prix-uri. Karthikeyan, 35 de ani, a început ediţia din 2011 a Campionatului Mondial de Formula 1 ca titular la HRT, dar a fost înlocuit în timpul sezonului de australianul Daniel Ricciardo, care va concura în 2012 pentru Toro Rosso. Anul trecut, Karthikeyan a mai revenit pe grila de start doar pentru cursa din ţara sa natală, în locul italianului Vitantonio Liuzzi. Pilotul indian a mai evoluat în Formula 1 la echipa Jordan, în 2005. La HRT, el va fi coechipier cu spaniolul Pedro de la Rosa. În acest moment, toate cele 12 echipe au efectivul de piloţi complet, iar sezonul 2012 va începe practic săptămîna viitoare, cu primele teste, programate pe circuitul de la Jerez (Spania).






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.