Sport

Petre Plopeanu crede că sportul se poate descurca şi cu un buget de criză

Dan Chiriac
1 feb 2012 894 vizualizări
„E buget de criză, trebuie să ne descurcăm cu ce este”

Spune directorul Comitetului Director de la CSM Focşani 2007, Petre Plopeanu u 1,12 milioane de lei este bugetul alocat pentru nouă secţii ale clubului CSM 2007, deşi ar fi fost necesari aproximtiv 3,5 milioane  de lei
Directorul clubului CSM Focşani 2007, Marian Rădulescu, şi directorul Comitetului Director, Petre Plopeanu, au discutat despre bugetul necesar pentru buna desfăşurare a activităţilor în anul 2012. Suma calculată pentru toate cele nouă secţii a fost de 3,5 milioane de lei. Consiliul Local Focşani nu a aprobat decît o treime din aceşti bani, respectiv 1,12 milioane lei. Proiectul de hotărîre a trecut marţi de votul consilierilor locali, astfel încît sportivii de la CSM 2007 se vor baza doar pe această sumă în acest an. Directorul Comitetului Director de la CSM 2007, Petre Plopeanu, a dorit să răspundă unor acuzaţii venite din partea directorului DST Vrancea, Daniel Gongu, care l-a acuzat că nu s-a implicat în activitatea clubului. “Este un buget de criză, trebuie să ne descurcăm cu ce este. Trecem vremuri grele şi nu putem face altceva. Directorul clubului, cel care manageriează treburile, ne-a prezentat o situaţie că ar fi fost nevoie de 3,5 milioane de lei vechi. Dar, ca şi în anii precedenţI, am primit mai puţin. Ne vom descurca cu ce este, probabil se va mai suplimenta, se vor găsi şi alte surse de venit. Poate nici 5 milioane nu ar fi de ajuns, dar este important că s-au dat şi aceşti bani”, ne-a declarat Petre Plopeanu. În acest moment, majoritatea sportivilor de la secţiile clubului CSM Focşani 2007 se află cu salariile la zi. Acest lucru nu s-a mai întîmplat din urmă cu mulţi ani. Din păcate, aleşii locali au invocat întotdeauna lipsa rezultatelor obţinute de sportivii clubului. La rîndul lor, oficialii clubului se plîng că nu se poate face performanţă fără bani. “Să nea dea bani mulţi într-un an la o secţie, ca să facem performanţă şi dacă nu avem rezultate să ne desfiinţeze”, a fost soluţia propusă de unul dintre antrenorii clubului. Din păcate, politica clubului municipalităţii este de a menţine la cote de avarii toate cele nouă secţii ale clubului, deşi s-a propus de multe ori să se facă performanţe doar cu anumite secţii. Politica clubului a făcut ca sporturile de echipă să fie în Focşani doar  la nivelul ligilor inferioare. Singura care are rezultate notabile este echipa de futsal care joacă în Liga întîi, acolo unde a ajuns între primele opt în ultimii trei ani. Mai mult, jucătorii de la futsal au jucat în ultimii doi ani o finală şi o senmifinală de Cupa Romaniei, dar şi Supercupa Romaniei. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.