Sport

Coloana de stiri sportive:Din cauza unui pahar spart

Ziarul de Vrancea
30 ian 2012 835 vizualizări
Pilotul german de Formula 1, Adrian Sutil, nu reuşeşte să se înţeleagă cu un oficial de la Rénault, care îl acuză de vătămare corporală

Pilotul german Adrian Sutil a fost audiat, luni, de un tribunal din München, pentru a răspunde acuzaţiilor de vătămare corporală voluntară, el declarînd instanţei că îşi cere scuze pentru incident şi că a făcut tot posibilul pentru a ajunge la o înţelegere cu victima sa, un oficial al Lotus-Rénault. Eric Lux, oficial al Genii Capital, companie ce deţine echipa de Formula 1 Lotus Rénault, a făcut plîngere împotriva pilotului Adrian Sutil de la Force India, pentru agresiune fizică şi vătămare corporală gravă, în urma unui incident petrecut într-un club de noapte din Shanghai, după ediţia de anul trecut a Marelui Premiu al Chinei. Potrivit presei internaţionale, Sutil ar fi participat, în 18 aprilie 2011, la o petrecere dată de britanicul Lewis Hamilton, proaspăt cîştigător al cursei chineze, şi ar fi aruncat un pahar de şampanie spart, care l-ar fi rănit pe Lux în zona gîtului. Acesta ar fi avut nevoie de circa 24 de puncte de sutură. De altfel, Lux a apărut cu gîtul bandajat la Marele Premiu al Turciei. În faţa instanţei, pilotul german a susţinut că gestul său a fost involuntar şi că a încercat de mai multe ori să-şi ceară scuze pentru incidentul creat. La rîndul său, Lux a spus că şi-ar fi dorit ca Sutil să vină în Luxemburg şi să-şi ceară scuze personal. "Un telefon nu este suficient", a precizat omul de afaceri.
Preşedintele completului de judecată a citit un e-mail din data de 15 mai, în care Sutil îşi cere scuze şi se oferă să suţină un proiect umanitar în Africa al omului de afaceri. Cei doi s-au întîlnit şi au discutat în luna noiembrie, la un hotel, cu ocazia cu Marelui Premiu al Braziliei. Sutil a declarat că ar fi încercat, cu această ocazie, să găsească o soluţie pentru stingerea conflictului, însă Lux i-ar fi făcut "propuneri ciudate". "M-a ameninţat, mi-a spus că vrea să mă distrugă şi că va face totul pentru a-mi petrece cîţiva ani în închisoare", a explicat pilotul german. Parchetul i-a propus lui Sutil să pledeze vinovat în schimbul unui pedepse cu suspendare, de un an de închisoare. Pilotul a refuzat, preferînd să încerce să-şi pună în valoare argumentele în cadrul procesului. Audierile vor continua astăzi.
Adrian Sutil, unul dintre piloţii valoroşi din Formula 1, şi-a pierdut, la finalul sezonului trecut, locul în echipa Force India, iar mass-media internaţională a speculat faptul că motivul concedierii sale a fost reprezentat de scandalul în care este implicat. Dacă va fi condamnat într-un proces civil, Sutil, care nu are angajament în acest moment, riscă să nu mai primească licenţa de pilot de Formula 1.

Becali nu-l vinde pe Tănase

El aşteaptă scadenţa contractului actual, pentru a nu plăti cota parte de transfer clubului FC Argeş
Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat că mijlocaşul Cristian Tănase nu va pleca mai devreme de doi ani şi jumătate cît mai are contract cu gruparea bucureşteană şi a precizat că îi va face un nou contract jucătorului pentru a nu plăti, în cazul unui transfer, cota de 50 la sută către FC Argeş. Cristian Tănase a fost transferat în 2009 de la FC Argeş, Gigi Becali plătind în schimbul jucătorului 1,8 milioane de dolari pentru 50 la sută din drepturile federative ale acestuia. În cazul unui transfer ulterior, FC Argeş ar urma să primească 50 la sută din suma pe care Steaua ar încasa-o. "Habar nu am de vreo ofertă pentru Tănase. Eu am obligaţia pe doi ani şi jumătate să le dau celor de la FC Argeş 50 la sută din Tănase, dar nu e nici o problemă, că mai semnez un contract cu el şi gata. După ce că le-am dat 1,5 milioane, ce sînt prost să le mai dau încă jumătate din ce iau pe el?! Tănase nu valorează nici un ban, pentru că ceva ce nu e de vînzare nu valorează nici un ban", a spus Becali.
Gigi Becali a afirmat că fundaşul Iasmin Latovlevici se mai poate transfera la AS Saint-Etienne, avînd în vedere că transferurile se încheie la 31 ianuarie. "E posibil să plece Latovlevici, pentru că francezii aşa au făcut şi cu Bănel, l-au luat în ultima zi de transferuri", a adăugat Becali.


Două gimnaste romane la Cupa Mondială


Gimnastele Diana Chelaru şi Larisa Iordache vor reprezenta Romania la ediţia din 2012 a etapei de Cupei Mondiale de la New York, denumită şi American Cup. Evenimentul va avea loc în 3 martie, la Madison Square Garden, din New York,  pe lista de start aflîndu-se şase campioni mondiali şi doi foşti campioni olimpici. Etapa de Cupă Mondială de la New York este prima din calendarul FIG, din cele patru programate la individual compus, celelalte urmînd să aibă loc la Tokyo (14-15 aprilie), Stuttgart (1-2 decembrie) şi Glasgow (8 decembrie).  Diana Chelaru a făcut parte din echipa Romaniei, care a ocupat locul IV la CM din 2011, fiind şi medaliată cu argint la sol, în timp ce pentru Larisa Iordache este primul concurs de senioare.


Turnee preolimpice la handbal masculin


Campionatul European de handbal masculin, încheiat duminică, în Serbia, a decis şi echipele calificate la turneele preolimpice din luna aprilie. Duminică seara, la Belgrad, Danemarca a cucerit titlul european, chiar în faţa naţiunii gazdă, Serbia, obţinînd totodată şi calificarea directă la JO de la Londra. Clasamentul final al competiţiei din ţara vecină a decis, de asemenea, şi reprezentativele calificate la turneele preolimpice, programate între 6-8 aprilie, după cum urmează: Spania (gazdă), Polonia, Serbia, Algeria (turneul I), Suedia (gazdă), Ungaria, Brazilia, Macedonia (turneul II); Croaţia (gazdă), Islanda, Japonia, Chile (turneul III). Primele două clasate din fiecare turneu vor obţine calificarea la JO de la Londra, la care sînt calificate direct Marea Britanie (în calitate de gazdă), Franţa (campioană mondială), Danemarca (campioană europeană), Coreea de Sud (reprezentanta Asiei), Tunisia (Africa) şi Argentina (America).


Doi ani suspendare, pentru un diuretic


Oleksandr Rîbka, portarul formaţiei lui Mircea Lucescu, Şahtar Doneţk, a fost suspendat doi ani de UEFA după ce a fost depistat pozitiv cu un diuretic, a anunţat, ieri, Federaţia de la Kiev. Această sancţiune îl va priva de Euro-2012, competiţie organizată de Ucraina şi Polonia în perioda 8 iunie - 1 iulie. Informaţia a fost confirmată de clubul din Doneţk, care a anunţat că va face apel. "Această suspendare este prea severă în comparaţie cu vina jucătorului", a apreciat clubul, care susţine că Rîbka, depistat pozitiv în noiembrie după un meci cu formaţia Karpatîi Lviv, a luat diureticul "deoarece voia să slăbească". Rîbka, în vîrstă de 24 de ani, joacă la Şahtar din iulie. El a disputat 20 de meciuri pentru campioana Ucrainei şi a jucat în două partide internaţionale, cu Germania şi Austria.


Rooney al Asiei, la Köln


Internaţionalul nord-coreean Jong Tae-se, cunoscut de la Cupa Mondială din 2010 ca fiind "Rooney al Asiei", a părăsit gruparea de ligă secundă Bochum pentru a semna un contract cu FC Köln, informează cotidianul Köln Express. Fotbalistul în vîrstă de 27 de ani, care are contract pînă la finalul acestui sezon cu Bochum, urmează să efectueze vizita medicală la Köln. Gruparea germană s-a orientat către Jong Tae-se după ce atacantul Lukas Podolski s-a accidentat la gleznă, în week-end. Podolski va fi indisponibil între trei şi patru săptămîni. Jong Tae-se a semnat un contract cu Bochum la o zi după terminarea Cupei Mondiale din 2010, după patru sezoane petrecute la echipa japoneză Kawasaki Frontale. în acest sezon, el a înscris patru goluri, între care şi un hat-trick. Fiul al unui nord-coreean şi al unei sud-coreence, Jong Tae-se a decis să joace pentru naţionala Coreei de Nord, după ce a urmat cursurile unei facultăţi din această ţară


“Ibra” costă 150 de milioane


Atacantul Zlatan Ibrahimovic a fost cotat de preşedintele AC Milan, Silvio Berlusconi, la suma de 150 de milioane de euro, a declarat, ieri, agentul fotbalistului suedez, Mino Raiola, citat de presa italiană. "Încă mă mai minunez atunci cînd îl văd jucînd. Aici la Milano este viaţa lui şi vrea să-şi încheie cariera la AC Milan. Eu primesc oferte pentru el în fiecare zi, dar Berlusconi mi-a spus că Zlatan valorează 150 de milioane de euro", a declarat Raiola. Ibrahimovic este dorit de mai multe grupări europene, între care Paris Saint-Germain, Chelsea şi Manchester City.

Roberto Carlos se retrage


Fundaşul stînga brazilian, Roberto Carlos, în vîrstă de 38 de ani, antrenor-jucător la Anji Mahacikala, a declarat că este momentul să se retragă din activitate, urmînd să facă un anunţ oficial în cadrul unei conferinţe de presă. Campion mondial cu naţionala Braziliei în 2002, el are 125 de selecţii în prima reprezentativă şi 11 goluri. Roberto Carlos au evoluat de-a lungul carierei la Inter Milano, Real Madrid, Fenerbahçe, Palmeiras şi Corinthians. Cu Real Madrid, el a cîştigat de trei ori Liga Campionilor şi de patru ori campionatul Spaniei.


Gaborik, cel mai tare în All Star Game


Atacantul slovac al formaţiei New York Rangers, Marian Gaborik, a fost desemnat cel mai bun jucător (MVP) în All Star Game al Ligii Profesioniste nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL), cîştigat, scor 12-9, de echipa Chara în faţa formaţiei Alfredsson, duminică, la Ottawa. Gaborik a înscris o triplă şi a dat o pasă decisivă compatriotului său Zdeno Chara, de la Boston Bruins. Cele două echipe au fost la egalitate, scor 6-6, după două reprize, dar formaţia lui Chara a marcat şase goluri în ultimele 20 de minute, faţă de cîte cîte a înscris gruparea lui Daniel Alfredsson, starul de la Ottawa Senators.Publicul şi antrenorii din NHL au selecţionat jucătorii pentru acest meci al stelelor, dar cei doi căpitani, Chara şi Alfredsson, au ales componenţa echipelor.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.