Sport

Obiectiv îndeplinit la polo

Ziarul de Vrancea
27 ian 2012 706 vizualizări
Naţionala de polo a Romaniei a învins, ieri, campioana europeană Croaţia, după prelungiri şi şuturi de departajare, într-un meci contînd pentru semifinalele turneului VII – X al CE din Olanda şi a obţinut calificarea la turneul preolimpic de la Edmonton, la care acced primele nouă clasate la CE din Olanda

Scorul după timpul regulamentar a fost 10-10 (4-2,3-2, 2-1, 1-5), iar după prelungiri a fost 12-12.  Tricolorii au cîştigat la mare luptă, cu toate că au dominat cea mai mare parte a întîlnirii, avînd 9-5 după trei sferturi, dar sfertul al patrulea a fost unul catastrofal, adjudecat de Croaţia cu scorul de 5-1, care a trimis astfel confruntarea în prelungiri. Fiecare formaţie a marcat de cîte două ori în cele şase minute, iar partida a ajuns la loviturile de departajare de la 5 metri, unde croaţii au ratat de două ori, iar romanii doar o dată (scor, 4-3). Şutul decisiv a fost transformat de Tiberiu Negrean.  În următoarea partidă, tricolorii vor juca pentru locurile 7-8, cu cîştigătoarea dintre Spania şi Olanda. Tot, ieri, s-a mai jucat partida pentru locurile XI-XII, între Macedonia şi Turcia, scor 9-7.

Săpunaru, propus la Lazio


Fundaşul Cristian Săpunaru, care nu a intrat în ultima perioadă în vederile antreorului echipei FC Porto, a fost propus de Ştefan Radu, coechipierul său din naţionala Romaniei, conducerii clubului Lazio, informează calcionline.it. Potrivut sursei citate, Lazio este în căutarea unui fundaş dreapta, care să reprezinte o concurenţă pentru titularul postului Abdoulay Konko, iar Ştefan Radu l-a propus pe Săpunaru. Transferul s-ar putea realiza în aceste ultime zile ale perioadei de mercato, iar eforul financiar pentru gruparea din capitala Italiei nu ar fi foarte mare, fiind estimat la trei milioane de euro. Lazio a mai fost interesată, vara trecută, de Săpunaru, aflat sub contract cu FC Porto pînă la mijlocul lui 2013, însă în cele din urmă a fost preferat francezul Konko de la Genoa. Cristian Săpunaru, în vîrstă de 27 de ani, a fost achiziţionat de FC Porto de la Rapid Bucureşti, în vara anului 2008.


Isles of Wonder


Directorul artistic al Jocurilor Olimpice de la Londra, Danny Boyle a dezvăluit, vineri, numele ceremoniei de deschidere, din 27 iulie, de la ora locală 21.00: "Isles of Wonder".  Organizatorii JO de la Londra au oferit ieri mai multe amănunte legate de ceremonia de deschidere a competiţiei, care este programată în 27 iulie, începînd cu ora locală 21.00. "Am denumit show-ul nostru Isles of Wonder, inspiraţi de piesa lui Shakespeare, The Tempest. Vom celebra astfel creativitatea exuberantă a geniului britanic în ceremonia de deschidere, care sperăm că va fi la fel de inventivă şi imprevizibilă ca şi poporul britanic", a declarat directorul artistic Danny Boyle, vineri, cu exact 6 luni înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice de la Londra.  La ceremonia de deschidere vor participa 15.000 de voluntari, cu vîrste cuprinse între 18-90 de ani, printre aceştia numărîndu-se şi persoane care au asistat la JO din 1948.


Cupe în Spania şi Italia
Cupa Spaniei, sferturi, manşa retur: Levante – Valencia 0-3. Aduriz (’25), Piatti (’30, ’85). Programul semifinalelor (1 şi 8 februarie): Valencia – Barcelona, Mirandes – Bilbao.
Cupa Italiei, sferturi: Milan – Lazio 3-1. Robinho (’15), Seedorf (’18), Ibrahimovic (’83) / Cissé (‘5). Programul semifinalelor (8 februarie şi 21 martie): Siena – Napoli, Juventus – Milan.


Ivorienii, în sferturile CAN


Reprezentativa Coastei de Fildeş s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, după ce a învins selecţionata Burkina Faso, scor 2-0, într-un meci din grupa B a Cupei Africii pe Naţiuni, prin golurile marcate de Kalou (’16) şi Koné (’82 – autogol). În celălalt meci al grupei B: Sudan – Angola 2-2. În clasament, conduce Coasta de Fildeş, cu şase puncte, urmată de Angola (4 p), Sudan (1 p) şi Burkina Faso (0 p).
Cupa Mondială la baschet
Forul internaţional de baschet (FIBA) a anunţat schimbarea denumirii Campionatului Mondial în Cupa Mondială, începînd cu ediţia din 2014, care va fi găzduită de Spania.  FIBA a lansat noul concept, "FIBA Basketball World Cup 2014", joi seară, la Madrid, în cadrul unei reuniuni la care au luat parte şi preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, însoţită de secretarul general Dan Berceanu. Cupa Mondială din 2014 va fi găzduită de Spania, în oraşele Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilia, Granada şi Las Palmas.


Se retrage coşmarul italienilor


Ahn Jung-hwan, autorul golului victoriei istorice a Coreei de Sud, care a eliminat Italia, scor 2-1, după prelungiri, la Cupa Mondială din 2002, se va retrage din activitate săptămîna viitoare. Ahn, în vîrstă de 36 de ani, fost atacant la Perugia în Italia, Metz în Franţa şi MSV Duisburg în Germania, şi care juca în acest an în campionatul Chinei la Dalian Shide, îşi va confirma oficial retragerea marţi, a precizat firma de impresariat a jucătorului, Moro Sports Korea. Golul lui Ahn în prelungiri a calificat echipa în sferturile Cupei Mondiale din 2002, în faţa Italiei. Coreea de Sud a ajuns atunci în semifinale pentru prima oară în istorie, fiind eliminată de Germania, scor 1-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.