Sport

D’ale Carnavalului cu Birlic la Ateneul Popular

Sorin Tudose
26 ian 2012 1286 vizualizări
Clubul Cinefililor “Athenaeum” Focşani vă invită azi de la ora 18.00 la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” pentru a vedea o ecranizare după I. L. Caragiale şi anume D’ale Carnavalului, film regizat în 1958 de Gheorghe Naghi şi Aurel Miheleş.

Filmul a fost special ales pentru că pe 30 ianuarie se împlinesc 160 de ani de la naşterea dramaturgului Caragiale. „Ecranizare a celebrei comedii de Ion Luca Caragiale, filmul tratează original povestea frizerului Nae Girimia, dintr-o mahala a Bucureştiului de odinioară (sfîrşitul secolului XIX). În atmosfera de carnaval, cu veselie şi umor, cu participanţi mascaţi şi îmbrăcaţi în costume alese cu grijă, se desfăşoară o adevărată «dramă». Nae are o nouă amantă, Didina care stîrneşte gelozia şi violenţa ultimei amante, Miţa Baston întreţinută de Crăcănel şi cu sticluţa de «vetriol» asupra ei dar cînd apare şi Pampon, amantul violent dar oficial al Didinei, lucrurile se agravează. Se bănuiesc, se caută, se aleargă, se demască măştile, se pedepsesc, se… Ecranizarea acestei farse cu ajutorul interpretării unor mari actori, rămaşi nemuritori în filmografia romanească, devine o capodoperă, o bijuterie!”, se arată în descrierea filmului postată pe http://clubulcinefililorfocsani.wordpress.com, blogul clubului. Grigore Vasiliu Birlic se numără printre vedetele filmului. Intrarea este gratuită. (Sorin TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.