Sport

Iarna dă peste cap programul sporturilor la final de săptămînă

Dan Chiriac
26 ian 2012 599 vizualizări
Handbalul, baschetul, futsalul şi voleiuluiar putea avea de suferit din cauza condiţiilor meteo u competiţiile de sîmbătă şi duminică ar putea fi anulate sau reprogramate

Zăpada mare, drumurile blocate, viscolul sau gerul puternic ar putea duce la amînarea mai multor competiţii la finalul acestei săptămîni. Primii care au avut de suferit au fost handbaliştii. Aseară, la orele 18.30, la Sala Polivalentă ar fi trebuit să aibă loc amicalul dintre echipele de seniori de la CSM Focşani şi CSU Galaţi. Meciul a fost anulat din două motive. „Oaspeţii au invocat unele problemeşi au decis să nu vină la Focşani. Oricum nu ar fi avut cum să ajungă pentru că drumul spre Galaţi este cu probleme”, ne-a spus antrenorul Lucian Tucan. Şi echipele de juniori I de la LPS Focşani au probleme şi ar putea să-şi amîne meciurile de la finalul acestei săptămîni. „Sîmbătă ar trebui să jucăm la Brăila. Numai că şoseaua nu ne permite să facem în acest moment deplasarea. Federaţia Romană de Handbal aşteaptă prognoza meteo şi va lua o decizie în acest sens cel mai probabil vineri”, ne-a mai spus Lucian Tucan. În aceste condiţii, handbaliştii se vor pregăti acasă şi vor aştepta veşti de la Bucureşti pentru a şti dacă vor facedeplasarea la Brăila. Turneul de baschet care va avea loc începînd de azi la Focşani ar putea fi pus în pericol de starea vremii. Cele trei echipe care vor veni la Focşani sînt din zona Moldovei. „De la Iaşi şi Botoşani se ajunge, nu sînt probleme. Am vorbit şi cu cei de la Galaţi şi cred că vor fi prezenţi cu toţii la ora primului meci”, ne-a spus antrenorul Mihai Petruţ, cel care se ocupă de organizarea turneului de baschet. În schimb, meciul de futsal dintre CSM Focşani şi United Galaţi, programat pentru luni, la orele 18.30, la Sala Polivalentă, ar putea fi anulat. „Am vorbit cu cei de la Galaţi şi ne-au confirmat că vor veni pentru acest joc la Focşani. Singura dilemă rămîne însă starea drumurilor. Cei din Galaţi ne-au spus că vor renunţa la deplasare dacă vremea va rămîne la fel”, ne-a spus Petrache Gurguiatu, antrenorul echipei de futsal. Şi meciul de volei dintre CSM Focşani şi Rapid Bucureşti ar putea fi amînat. Aseară drumul Bucureşti – Focşani era încă închis circulaţiei rutiere, bucureştencele avînd pentru moment doar variante ocolitoare pentru a ajunge la meci. Toate aceste probleme ar putea afecta şi echipele de fotbal din Liga a treia. CSM Focşani are programat pe 31 ianaurie un amical la Rîmnicu Sărat. Dacă vremea nu se va schimba, foarte probabil, meciul va fi reprogramat pentru o altă dată. Toate aceste probleme cauzate de zăpadă nu par însă a afecta prea tare programul de pregătire a celor de la FC Panciu. Antrenorul Ionică Serea a programat miercuri o partidă amicală, la Mirceşti. Cele două formaţii au jucat pe condiţii meteo total nefavorabile. Deşi stratul de zăpadă depăşea 30 de centimetri, fotbaliştii au încins un meci de 90 de minute. Azi, fotbaliştii de la FC Panciu vor pleca în cantonament la Frasin. Şi acolo, zăpada este foarte mare, dar antrenorii vrîncneilor nu au de gînd să-i menajeze deloc pe jucători. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.