Sport

Două contracte pentru Bratu

Ziarul de Vrancea
24 ian 2012 644 vizualizări
în dosarul transferurilor ilegale, au apărut elemente noi privind tranzacţia dintre Rapid şi Galatasaray pentru atacantul giuleştean * afacerea îi au în prim-plan pe Ioan Becali şi Gică Popescu

Fostul director economic al FC Rapid, Viorel Cauc, a declarat,ieri, la Tribunalul Bucureşti, unde a fost audiat ca martor în dosarul transferurilor, că în cazul jucătorului Florin Bratu a înregistrat în contabilitate "două contracte apărute de la DNA", după ce procurorii au început ancheta. "Prima rată din contract a fost de 350.000 de dolari. Ulterior, au mai apărut nişte contracte de la DNA, pe care le-am înregistrat în contabilitate, unul de un milion de dolari şi altul de 400.000 de dolari. Amîndouă erau înregistrate pe firma Becali. Am înregistrat 1.400.000 de dolari la venit. Suma de transfer a jucătorului era de 1.750.000 de dolari", a declarat Cauc în faţa instanţei.
Fostul oficial al grupării giuleştene a mai precizat faptul că declaraţia sa dată în timpul urmăririi penale, inclusă în dosar, nu a fost scrisă de el, dar a fost semnată de el, aceasta fiind explicaţia mai multor neconcordanţe legate de sumele de transfer în cazul Bratu. El a precizat că acţionarul majoritar George Copos nu a semnat nici un act la Rapid legat de transferuri. "Arăt că declaraţia dată la DNA, la fila 12, volumul 18 din dosar, nu a fost scrisă de mine, însă a fost semnată de mine. Arăt de asemenea că inculpatul Gheorghe Copos nu a semnat niciodată un act contabil şi nici nu mi-a dat vreodată o dispoziţie pe linie de serviciu", a mai spus Cauc.
Declaraţiile preşedintelui grupării Tractorul Braşov, Paul Enache, în calitate de martor în dosar, nu au mai putut fi consemnate, întrucît el a precizat faptul că s-a constituit parte civilă. Enache, ca reprezentant al clubului braşovean, solicită de la clubul Rapid diferenţa taxei de solidaritate, care să fie calculată nu la suma de 650.000 de dolari, cît s-a anunţat iniţial că e valoarea contractului transferului jucătorului Florin Bratu la Galatasaray, ci la suma de 2.750.000 de dolari, cît ştie el că ar fi fost în realitate. Enache a precizat că a primit de la clubul turc o taxă de solidaritate calculată pentru un contract în valoare de 650.000 de dolari, dar că a aflat ulterior din presă că suma reală a transferului ar fi fost de 2.750.000 de dolari. Conform reglementărilor internaţionale, clubul turc ar fi trebuit să plătească un procent de cinci la sută din valoarea contractului către grupările la care activase jucătorul înainte de a fi transferat la Rapid, ca indemnizaţie de formare a fotbalistului. Cum Paul Enache nu cunoştea exact reglementările în vigoare, s-a obligat ca pînă la următorul termen să se documenteze în ceea ce priveşte provenienţa sumei pe care o solicită.
La termenul de ieri, la Tribunalul Bucureşti au fost prezenţi Victor Becali, George Copos, Cristian Borcea şi Gheorghe Popescu. Inculpatul Gheorghe Neţoiu a fost amendat de către instanţă cu suma de 3.000 de lei pentru lipsa nejustificată la mai multe termene. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 21 februarie, ora 12.00. Conform DNA, Gheorghe Popescu, angajat la acea dată la fimra Becali Sport, alături de inculpaţii Copos Gheorghe şi Becali Ioan, ar fi contribuit la falsificarea sumei de transfer în cazul lui Bratu Florin, încasînd aproximativ1.600.000 de dolari din valoarea totală de 2.750.000 de dolari a transferului, sub forma de împrumut şi în numele firmei Becali Sport.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.