Sport

Echipele vrîncene au debutat cu dreptul în 2012

Dan Chiriac
22 ian 2012 587 vizualizări
CSM Focşani - CSM Rîmnicu Sărat 2 - 0 (1- 0), pe stadionul „Milcovul” u Sporting Tecuci - FC Panciu 0 - 3 (0-0), în două partide de pregătire disputate sîmbătă dimineaţă

Cele două echipe vrîncene care activează în Liga a treia au debutat cu dreptul în noul an, obţinînd victorii în partidele disputate sîmbătă dimineaţa. Focşănenii s-au impus în faţa unei echipe care în campionat nu le-a lăsat nicio şansă, în timp ce păncenii au reuşit un succes normal în faţa unei echipe de Liga a patra. Pe stadionul Milcovul, CSM Focşani a început tare amicalul cu rîmnicenii şi a deschis scorul prin Suvac, în minutul 8. Mijlocaşul a reluat în plasă din interiorul careului. Terenul greu, cu multe bălţi, a pus serioase probleme jucătorilor, care nu au nimerit de fiecare dată modalitatea de pasare a mingii. Tot focşănenii au avut ocazia să marcheze pînă la pauză, dar Tîrcă - 40 şi Suvac - 42 au ratat din faţa porţii adverse. După pauză, cei doi antrenori au făcut mai multe schimbări, iar eroul meciului a fost portarul Trifan, care a intrat în locul lui Borş. Acesta a scos miraculos trei ocazii de gol ale buzoienilor. Şi cum în fotbal ocaziile se răzbună, în minutul 60, Dumitriu a centrat perfect în faţa porţii şi Crăciun a marcat cu capul pentru 2- 0. Apoi, cei doi tehnicieni au introdus mai mulţi juniori pe teren, iar meciul s-a terminat cu victoria meritată a focşănenilor. Antrenorul Adrian Toma l-a folosit pentru prima dată la prima formaţie pe Cosmin Pasăre, jucător de la echipa de juniori. Adus de la Chimia Brazi, acesta promite mult pentru viitor. Antrenorul Adrian Toma a început meciul cu o formulă de echipă apropiată probabil de cea pe care o va folosi şi în prima etapă a returului. Cum Crăciun, Toader şi Toma sînt suspendaţi pentru meciul cu Poli Galaţi, tehnicianul a încercat o formulă defenisvă cu Negoiţă şi Ştefan, iar în atac a fost titularizat Tîrcă. Primul „11” al focşănenilor a arătat astfel: Borş - Ciornei, Negoiţă, Ştefan, Nistoroiu – Mîndrescu, Suvac, Toader, Săpunaru – Tîrcă, Milea. Au mai intrat Trifan, Dumitriu, Mihăescu, Toma, Adrian Bratu, Tîlvăr, Gheorghe, Lida şi Pasăre. Octavian Bucătaru, care şi-a reziliat acordul cu FC Panciu, a fost prezent la amical şi i-a încurajat pe viitori săi colegi. Ieri dimineaţă, focşănenii au plecat în cantonament la Gheorghieni. Timp de şapte zile, sub comanda lui Adrian Toma, jucătorii focşăneni îşi vor încărca bateriile pentru retur. Duminica viitoare, focşănenii vor desfăşura meciul retur cu CSM Rîmnicu Sărat. Apoi, pe 3 februarie, de la orele 11.30, pe Milcovul va veni Dinamo 2 Bucureşti. Pe 11 februarie, CSM Focşani va juca acasă cu Avîntul Jariştea, iar pe 18 februarie cu Oţelul 2 Galaţi.
Victorie clară la Tecuci
FC Panciu nu a avut probleme în meciul de la Tecuci, desfăşurat pe un teren foarte greu. Suprafaţa de joc i-a impiedicat pe vrînceni să deschidă scorul în prima repriză. După pauză, păncenii au revenit decişi şi au marcat de trei ori prin Stoian 2 şi Radu. La acest joc, FC Panciu l-a testat pe nepotul fostul fotbalist al Unirii Focşani, Sorin Gălan. Rămîne de văzut dacă acesta va fi păstrat în continuare la echipă. Antrenorii Ionică Serea şi Dănuţ Bolocan au folosit următoarea formaţie: Lazăr – Voinea, Stan, Gurguiatu, Mihai – Alex Panaite, Bîra, Duţu, Stoian – Tudor, Predoiu. Au mai intrat George Lazăr, Gălăţeanu, Cioran, Corbea, Beşa. „A fost un meci util, un antrenament fizic necesar echipei. Din păcate terenul a fost foarte rău, pot spune impracticabil. Cred că dacă ar fi fost meci oficial nu s-ar fi desfăşurat. Este posibil ca miercuri să mai jucăm un meci amical, dar nu am stabilit adversarul. Vom mai testa cîţiva jucători, după care, vineri, vom pleca în cantonament la Frasin”, ne-a spus Raul Cioran, delegatul echipei din Panciu. Timp de zece zile, jucătorii vor alerga, dar vor disputa şi cîteva partide de pregătire. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.