Sport

Franţa, marea decepţie

Ziarul de Vrancea
22 ian 2012 541 vizualizări
Campionii olimpici au şanse minime de a mai lupta pentru medalii la Campionatul European de handbal masculin * Suedia a fost egalată de polonezi după ce a condus cu 20-9

Prima fază a Campionatului European de handbal masculin, ce se dispută acum în Serbia, s-a încheiat cu destule de surprize. Slovacia, Cehia, Rusia şi Norvegia fiind primele echipe eliminate din cele patru grupe.
Grupa A a fost cîştigată de echipa Serbiei, cu două victorii (22-18 cu Polonia şi 24-22 cu Danemarca) şi o singură remiză (21-21 cu Slovacia), care nu contează în clasamentul grupelor principale, întrucît slovacii au fost eliminaţi. Polonia a învins cu 41-24 Slovacia şi 27-26 Danemarca, însă echipa nordică, una dintre favorite, intră în faza a doua fără nici un punct. Danezii au învins Slovacia cu 30-25.  Grupa B a început cu două surprize: Cehia a învins Germania cu 27-24, iar Suedia a remizat (26-26) cu Macedonia. Germania a remontat startul slab, reuşind un succes la mare luptă cu Macedonia (24-23) şi învingînd Suedia cu 29-24. La rîndul lor, cehii au dezamăgit şi au cedat cu 29-33 Suediei şi cu 21-27 Macedoniei. Nemţii au intrat în grupa principală A cu maxim de puncte, iar Macedonia şi Suedia cu un singur punct.
Dezamăgirea primei faze a fost Franţa, campioana mondială, olimpică şi europeană. “Cocoşii” lui Claude Onesta au reuşit un singur punct în grupa C (28-24 cu Rusia), după ce au fost învinşi de Spania (26-29), iar în ultima etapă au fost depăşiţi cu 23-26 şi de Ungaria, care, în restul partidelor a remizat cu Spania şi Rusia. Francezii au reuşit calificarea de pe locul III fără nici un punct în grupa principală. În fine, grupa D a fost cîştigată de Croaţia, cu trei victorii (31-29 cu Islanda, acelaşi scor cu Slovenia şi 26-20 cu Norvegia). Următoarele calificate au fost stabilite în urma golaverajul între cele trei echipe: Norvegia – Slovenia 28-27, Islanda – Norvegia 34-32 şi Slovenia – Islanda 34-32. Norvegia a ieşit din cursă, iar Slovenia s-a calificat cu două puncte, în dauna Islandei.
Sîmbătă seara, în grupa principală A, Polonia a avut o revenire senzaţională, terminînd la egalitate meciul cu Suedia: 29-29, după ce nordicii au condus cu 20-9. În celelalte două partide, Danemarca a dispus de Macedonia cu 33-32, iar Serbia şi Germania au terminat la egalitate, 21-21. Clasamentul grupei arată astfel: 1. Germania – 5 p; 2. Serbia – 5 p; 3. Polonia – 3 p; 4. Danemarca – 2 p; 5. Suedia – 2 p; 6. Macedonia – 1 p.  Din cele două grupe principale, primele două echipe se califică în semifinale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.