Sport

Spaima franţuzoaicelor

Ziarul de Vrancea
18 ian 2012 725 vizualizări
Monica Niculescu s-a calificat în turul III la Australian Open, dispunînd de Pauline Parmentier, după ce a eliminat-o pe Alizé Cornet * următoarea adversară este numărul 1 mondial, Caroline Wozniacki

În cea de-a treia zi la Australian Open, Monica Niculescu (31 WTA) s-a calificat în turul III al primului turneu de Grand Slam al anului. Monica a cîştigat după două ore şi trei minute partida cu franţuzoaica Pauline Parmentier, scor 4-6, 6-4, 6-1. Parmentier a început mai bine meciul, care a cîştigat primul set şi a avut un break în faţă în cel de-al doilea, servind pentru 5-3! Însă de atunci, Monica a fost irezistibilă, reuşind să întoarcă soarta partidei, în timp ce jucătoarea franceză n-a reuşit decît un singur game pînă la sfîrşit. Pauline este a doua jucătoare franceză eliminată de Monica, după ce în primul tur a trecut “en fanfare” de Alizé Cornet. Adversara jucătoarei romane în turul III va fi nimeni alta decît cea mai bine clasată în topul WTA şi prima favorită a turneului, daneza Caroline Wozniacki. Aceasta a trecut cu 6-1, 7-6 de georgianca Anna Tatişvili (83 WTA), un meci foarte dificil, care a dovedit că eclipsa de formă a jucătoarei nordice se prelungeşte. Gruzina a condus cu 5-3 în setul al doilea şi a ratat o minge de set la 5-4. Dar Wozniacki, care a avut oarece probleme medicale a revenit şi a cîştigat la tie-break cu 7-4.  Reamintim că, în turul III al competiţiei se află încă o jucătoare romană, Sorana Cîrstea, care va evolua astăzi împotriva polonezei Urszula Radwanska. Marea surpriză a zilei în turneul feminin a fost eliminarea italiencei Francesca Schiavone (cap de serie nr. 10), ea fiind surprinsă de o conaţională, Romina Oprandi, care a cîştigat cu 6-4, 6-3.
Alte rezultate din turul II la simplu feminin: Iveta Benesova (Cehia) – Shuai Peng (China) 6-2, 6-4; Daniela Hantuchova (Slovacia) – Lesia Ţurenka (Belarus) 4-6, 6-4, 6-3; Li Na (China) – Oliwia Rogowska (Australia) 6-2, 6-2; Kim Clijsters (Belgia) – Stephanie Foretz-Gaçon (Franţa) 6-0, 6-1; Julia Görges (Germania) – Eleni Daniilidou (Grecia) 6-2, 2-0 ab; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Paula Ormaechea (Argentina) 6-3, 6-1; Mona Barthel (Germania) – Petra Cetkovska (Cehia) 7-5, 6-3.
La dublu, una caldă şi una rece
Alexandra Dulgheru, împreună cu franţuzoaica Virginie Razzano au trecut de primul tur, dispunînd cu 6-4, 6-0 de cuplul Greta Arn / Olha Savciuk (Ungaria/ Ucraina), însă cele două vor întîlni în continuare perechea favorită nr 2, Liezel Huber/Lisa Raymond (SUA), care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-1, de cuplul Anabel Medina /Anastasia Pavliucenkova (Spania/Rusia). Tot în primul tur de la Australian Open, perechea Sorana Cîrstea/Lucie Safarova (Romania/Cehia) a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 4-6, 4-6, după două ore şi patru minute, de cuplul Natalie Grandin/Vladimira Uhlirova (Africa de Sud/Cehia), cap de serie numărul 9. La dublu masculin, Horia Tecău şi suedezul Robert Lindstedt debutează astăzi în turneu cu perechea Andreas Siljeström / Igor Zeleznay (Suedia / Slovacia), iar Monica Niculescu şi Irina Begu vor înfrunta o altă jucătoare romană, Simona Halep, care o are drept parteneră pe olandeza de origine iberică, Arantxa Rus. Mai mult, Tecău şi-a anunţat participarea şi la dublu mixt, alături de o jucătoare cu care s-a mai cuplat, americana Bethanie Sands. Primul hop pentru ei este perechea cehă Lucie Hradecka/Frantisek Cermak.

Challenge refuzat


În turneul masculin, cea mai mare vîlvă  a stîrnit meciul dintre argentinianul David Nalbandian şi americanul John Isner, cîştigat de ultimul cu 4-6, 6-3, 2-6, 7-6, 10-8.  La 8-8, în setul decisiv, argentinianul a avut o minge de break, anulată după un serviciu al lui Isner, care a fost semnalat iniţial ca out şi validat apoi ca as de arbitrul de scaun. Nalbandian s-a uitat îndelung la urma mingii şi a solicitat un ''challenge'' pentru a verifica dacă serviciul a fost în teren. Francezul Nouni i-a refuzat însă reluarea cu sistemul Hawk-eye, motivînd că jucătorul nu a solicitat reluarea suficient de repede. Regulamentul nu prevede însă o limită de timp pentru un jucător care solicită un challenge, acest lucru fiind la discreţia arbitrilor de scaun. Nalbandian şi-a pierdut concentrarea şi s-a contrazis cîteva minute cu arbitrul, înainte de a reveni în silă pe linia de fund a terenului. Isner şi-a cîştigat serviciul şi la 9-8 a reuşit un break care i-a adus victoria după 4 ore şi 41 de minute. Surpriza zilei a fost eliminarea americanului Mardy Fish (cap de serie nr. 8) de către columbianul Alejandro Falla, scor 6-7, 3-6, 6-7.
Alte rezultate, turul II, simplu masculin: Tomas Berdych (Cehia) – Olivier Rochus (Belgia) 6-1, 6-0, 7-6; Rafael Nadal (Spania) – Tommy Haas (Germania) 6-4, 6-3, 6-4; Ivo Karlovic (Croaţia) – Carlos Berlocq (Argentina) 7-6, 3-6, 6-3, 6-4; Oleksandr Dolgopolov (Ucraina) – Tobias Kamke (Germania) 4-6, 6-1, 6-1, 3-6, 8-6; Nicolas Almagro (Spania) – Grigor Dimitrov (Bulgaria) 4-6, 6-3, 6-7, 6-4, 6-0;Stanislas Wawrinka (Elveţia) – Markos Baghdatis (Cipru) 7-5, 6-4, 5-7, 6-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.