Sport

Australian Open ia startul

Ziarul de Vrancea
15 ian 2012 820 vizualizări
Monica Niculescu, Simona Halep şi Victor Hănescu sînt primii romani care debutează, astăzi, la Melbourne * S-au tras la sorţi şi tablourile de dublu * Monica Niculescu şi Irina Begu au cîştigat dublul de la Hobart

Astăzi, la Melbourne, începe primul turneu de categoria Grand Slam al anului, Australian Open, la care Romania va fi reprezentată de şase fete şi doi băieţi. Prezentă în ultimul tur al calificărilor, Mădălina Gojnea (186 WTA) a ratat posibilitatea de a spori numărul jucătoarelor romane pe tabloul de simplu, ea abandonînd întîlnirea cu jucătoarea franceză de origine sîrbă Irena Petrovic (218), la scorul de 1-6, 0-2. De asemenea, Edina Hall, care a fost anunţată pe tabloul principal, a renunţat la calificare.
Conform programului anunţat de organizatorii turneului, Monica Niculescu, cap de serie numărul 31 pe tabloul feminin, o va întîlni pe terenul 6 pe sportiva franceză Alizé Cornet. Înaintea acestei confruntări, pe acest teren vor mai avea loc trei meciuri, două la simpul masculin şi unul la simplu feminin. Simona Halep va juca, pe terenul 13, cu argentinianca Paula Ormaechea. La masculin, Victor Hănescu îl va întîlni, în al doilea meci de pe terenul 21, pe germanul Tobias Kamke. Acest meci va fi precedat de o partidă de simplu feminin.
La Australian Open mai participă Sorana Cîrstea, Alexandra Dulgheru, Alexandra Cadanţu şi Irina Begu. Sorana Cîrstea o va întîlni în primul tur pe australianca Samantha Stosur, cap de serie numărul 6, în timp ce adversara Alexandrei Dulgheru va fi rusoaica Vera Zvonareva, favorita numărul 7. Alexandra Cadanţu o va întîlni în primul pe italianca Roberta Vinci, cap de serie numărul 23, iar adversara Irinei Begu va fi sportiva spaniolă Carla Suarez.
S-au tras la sorţi şi progamul turneelor de dublu, în care cele mai mari speranţe romaneşti sînt puse în Horia Tecău, care îl va avea ca partener tot pe suedezul Robert Lindstedt. Horia şi Robert, capi de serie nr. 7, vor întîlni în turul 1 perechea Andreas Siljeström / Igor Zeleznay (Suedia / Slovacia). În turneul de dublu mai participă şi Victor Hănescu, alături de belgianul Olivier Rochus, care vor întîlni perechea favorită nr. 9, Oliver Marach / Alexander Peya (Austria).
La dublu feminin, cuplul romanesc Irina Begu / Monica Niculescu vine aureolat de victoria în turneul de la Hobart, în a cărui finală a dispus cu 6-7, 7-6, 10-5 de Chuang Chia Jung / Marina Erakovic (Taiwan / Noua Zeelandă). Cele două vor avea de înfruntat în primul tur o altă romancă, Simona Halep, care face perexhe cu olandeza Arantxa Rus. Celelalte perechi cu participare romanească vor avea următoarele meciuri de debut: Sorana Cîrstea / Lucie Safarova (Romania / Cehia) – Natalie Grandin / Vladimira Uhlirova (Franţa / Cehia); Alexandra Dulgheru / Virginie Razzano (Romania / Franţa) – Greta Arn / Olga Savciuk (Ungaria / Ucraina).
Finale la sfîrşit de săptămînă
* Hobart: Mona Bartel (Germania, 64 WTA) – Yanina Wickmayer (Belgia, 29) 6-1, 6-2.
* Auckland: David Ferrer (Spania, 5 ATP) – Olivier Rochus (Belgia, 68) 6-3, 6-4. Un meci întrerupt de două ori în primul set, din cauza ploii. Este a treia victorie a lui Ferrer din acest turneu şi al 12-lea titlu ATP din carieră.
*Sydney: Jarkko Nieminen (Finlanda, 77) – Julien Benneteau (Franţa, 49) 6-2, 7-5. A doua victorie ATP a finlandezului (venit din calificări!) după cea obţinută în 2006, tot la Auckland.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.