Sport

Piţurcă s-a înţeles cu Steaua

Ziarul de Vrancea
15 ian 2012 1019 vizualizări
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, sîmbătă, că nu se mai gîndeşte la Cristian Chivu şi Mirel Rădoi pentru echipa naţională, dar la Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş da, şi a precizat că nu sînt probleme în privinţa jucătorilor stelişti înaintea turneului din Antalya

"Nu mă mai gîndesc la Chivu şi Rădoi, dar la Mutu şi Tamaş da. (...) Turneul din Antalya este binevenit pentru jucătorii din ţară, care în viitorul apropiat vor reprezenta Romania în meciurile oficiale. Am vorbit cu cei de la Steaua şi de pe 28 ianuarie se vor întoarce la echipa lor. Am discutat şi lucrurile sînt în regulă", a spus Piţurcă. Piţurcă a mai spus că jucătorul Gabriel Torje trebuie să facă tot ce depinde de el să se impună la Udinese. "Acelaşi lucru trebuie să se întîmple şi cu Chipciu şi Chiricheş. Bănel a reuşit să se impună într-un campionat puternic datorită calităţilor sale extraordinare", a afirmat Victor Piţurcă.

Antrenor cu ştaif la naţionala de rugby


Antrenorul galez Lynn Howells va conduce staful tehnic al naţionalei de rugby a Romaniei, el pregătind stejarii în returul Cupei Europene a Naţiunilor, urmînd a fi evaluat după aceste meciuri. Echipa tehnică urmează să fie completată cu un antrenor străin specializat pe apărare. Staful tehnic îi mai cuprinde pe Eugen Apjök, Hari Dumitraş şi Marius Tincu. Howells are un palmares impresionat, conducînd echipele galeze Pontypridd şi Cardiff, cu care a cîştigat Premiership în 1997 şi 2000. El a mai antrenat în Scoţia (Celtic Warriors şi Edinburgh), Anglia (Doncaster Knight) şi Italia (Leonessa). El a pregătit în două r    înduri şi echipa naţională galeză (1997-1998, 2001). Pînă în prezent  a fost Consilier al Federaţiei Galeze de Rugby.

Greu cu francezii


Selecţionata Bucureştiului a fost învinsă, sîmbătă, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, cu scorul de 13-34 (8-17), de echipa franceză Stade Français, în etapa a cincea a grupei I din Challenge Cup la rugby, după un meci bun făcut de romani în faţa unei echipe net superioare. Punctele Selecţionatei Bucureştiului au fost reuşite de Mitu şi Lucaci – eseuri – şi Vlaicu - o lovitură de pedeapsă. Selecţionata Bucureştiului va întîlni în deplasare, în ultima etapă a grupei, programată sîmbăta viitoare, echipa Parma, iar Stade Français va juca pe teren propriu cu Worchester.

Gyenes a încheiat Dakarul pe locul 17


Pilotul roman Emanuel Gyenes (KTM) a încheiat pe locul 17 în clasamentul general al clasai moto de la Dakar 2012, în timp ce Marcel Butuza s-a clasat pe poziţia 43.  La clasa moto s-a impus francezul Cyril Desprès, care l-a învins pe spaniolul Marc Coma, cîştigătorul de anul trecut. La clasa auto victoria i-a revenit francezului Stephane Peterhansel, care l-a devansat pe spaniolul Joan Nani Roma.

Eliminate din start


Campioana olimpică la categoria 48 de kilograme Alina Dumitru a fost eliminată, sîmbătă, în primul tur al Turneului Masters de la Almatî (Kazahstan).  Alina Dumitru a pierdut prima confruntare, în faţa sportivei braziliene Sarah Menezes. Nici campioana europeană Corina Căprioriu nu a fost mai în formă, pierzînd şi ea prima luptă din grupa B, la categoria 57 de kilograme, în faţa lui Sarah Loko (Franţa). Alina Dumitru şi Corina Căprioriu au fost singurele reprezentante ale Romaniei la competiţia din Kazahstan, care s-a încheiat ieri. 


Ianu s-a transferat la Sion


Atacantul Cristian Ianu va evolua, din această iarnă, la echipa FC Sion, transferul său la gruparea la care este legitimat şi George Ogăraru urmînd să fie oficializat astăzi. Înţelegerea lui Ianu cu FC Sion este valabilă pînă în 30 iunie 2014.  Cristian Ianu a evoluat ultima dată la echipa FC Lucerna, cu care şi-a reziliat contractul în această săptămînă. Ianu juca la FC Lucerna din iulie 2009 şi a marcat 30 de goluri în 70 de meciuri cu această echipă. Atacantul şi-a început cariera la UTA, echipă la care a evoluat în persioada 1999-2003. Ulterior, el a mai jucat la FC Bellinzona (2003-2007) şi la Aarau (2007-2009). FC Sion a făcut anunţul referitor la achiziţionarea lui Ianu după ce, joi, a primit o confirmare în scris din partea Ligii Elveţiene de Fotbal conform căreia poate să transfere jucători în această iarnă.

Legiune coreeană la Petrolul


Jucătorii sud-coreeni Lee Dang-kum, Ki Dong-min, Lee Sin-ho şi Kong Hyo-il se află în probe la echipa Petrolul Ploieşti, în cantonamentul de la Predeal. Cei patru au destule probleme de comunicare la şedinţele de pregătire, însă au lăsat o impresie pozitivă din punct de vedere al angajamentului. "Zilele acestea va ajunge aici şi un impresar al coreenilor, iar despre calităţile lor fotbalistice ne vom edifica la primul amical, de marţi. Mi-aş dori ca printre ei să se afle un Park Ji-sung sau un Takayuki'', a declarat managerul Valeriu Răchită.


Meci caritabil pentru Kasandra


Echipa Steaua '86 a cîştigat, sîmbătă, turneul organizat în Sala Polivalentă în scopul strîngerii de fonduri pentru operaţiile fiicei adoptive a lui Iosif Rotariu, Kassandra (suferindă de osteomielită), impunîndu-se în faţa "Generaţiei de Aur", scor 5-3, într-o finală la care au asistat 3.500 de spectatori. Golurile Stelei '86 au fost marcate de Luţu (3), Rotariu şi Piţurcă. Pentru învinşi au marcat Ganea (2) şi Mihali. Finala a fost arbitrată de fostul tenisman Ilie Năstase şi de preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală. Al treilea arbitru al turneului a fost preşedintele de imagine al FC Steaua, Helmuth Duckadam. În semifinale, Steaua '86 a trecut de naţionala jurnaliştilor, cu scorul de 3-1, iar Romania a învins naţionala artiştilor, scor 6-0.

Sprijin pentru inamic


Conducerile echipelor ICIM Arad şi CSM Tîrgovişte au ajuns la o înţelegere în privinţa împrumutului jucătoarelor Cristina Ciocan şi Chrissy Givens, pentru meciurile de la Turneul Final al Ligii Europei Centrale, care vor avea loc în Germania, în 21 şi 22 ianuarie.   Anunţul a fost făcut de clubul ICIM Arad, care s-a întărit astfel înaintea meciurilor de la finalul săptămînii viitoare. Ciocan şi Givens se vor reîntoarce la CSM Tîrgovişte, după meciurile de la turneul din Germania, găzduite de echipa TSV Wasserburg. În urmă cu o săptămînă, ICIM şi CSM Tîrgovişte s-au duelat pentru finala Cupei Romaniei, campioana arădeană fiind eliminată în semifinale, în timp ce adversara sa a cîştigat trofeul. În semifinale, în 21 ianuarie, ICIM Arad va întîlni formaţia CSM Satu Mare, cealaltă confruntare fiind programată între TSV Wasserburg şi Kara Trutnov (Cehia). Finalele se vor juca în 22 ianuarie. Înaintea împrumutului jucătoarelor Ciocan şi Givens, ICIM Arad a mai transferat-o pe Alma Kovacevic, care a evoluat în prima parte a sezonului la Sportul Studenţesc.

A murit Carol Creiniceanu


Fostul fotbalist al echipei Steaua Bucureşti, Carol Creiniceanu, a decedat, sîmbătă noaptea, la Lupeni, la vîrsta de 73 de ani, după o lungă suferinţă. “Piu” Creiniceanu a jucat la finele anilor ’50 la echipa Minerul Lupeni, avînd şi alţi trei fraţi fotbalişti. Extremă stîngă de meserie, Creiniceanu a fost transferat la Steaua în 1961, antrenorul bucureştenilor Ştefan Onisie dorindu-l foarte mult la echipă. S-a retras din activitate la finalul sezonului 1970-1971.

Portar de la Şahtar, depistat pozitiv


Internaţionalul ucrainean Oleksandr Rîbka a fost depistat pozitiv cu un diuretic şi riscă o suspendare de doi ani, a anunţat presa locală, clubul Şahtar Doneţk explicînd prezenţa acestui produs interzis prin încercarea de a scădea în greutate. "După meciul din noiembrie cu echipa Karpatî Lvov din campionat, Rîbka a luat un diuretic pentru a slăbi. UEFA ne-a trimis o scrisoare prin care cere suspendarea jucătorului. El nu va evita suspendarea, dar nu ştim durata. în mod normal este între şase luni şi doi ani", a afirmat managerul clubului, Serhi Palkin. Rîbka, portar în vîrstă de 24 de ani, joacă la Şahtar din iulie. El a evoluat în 19 meciuri pentru campioana Ucrainei, dar şi la naţionala în întîlnirile cu Germania şi Austria.
Arbitri pe fals
Trei arbitri bulgari cu interdicţie pe viaţă pentru presupusa participare la meciuri trucate au condus, sub o identitate falsă, o partidă amicală între echipele Werder Bremen şi AZ Alkmaar, în data de 11 ianuarie, în Turcia, infomează site-ul bgreferee.org. "Lacezar Ionov a arbitrat meciul amical Werder Bremen - AZ Alkmaar sub un nume fals, în staţiunea Belek. Arbitrul, care a primit interdicţie pe viaţă acum un an, s-a prezentat ca fiind Raicio Raicev, un arbitru din Sliven", se arată pe site-ul bulgar, care menţionează că asistenţii lui Ionov, Emil Mitev şi Petăr Taralov, care au făcut parte din brigada de la meciul în cauză, nu figurează pe nicio listă oficială a arbitrilor din Bulgaria. Ionov, Mitev şi Taralov erau suspendaţi provizoriu în momentul în care, anul trecut, s-au deplasat în America de Sud pentru a arbitra meciuri în Argentina şi în Venezuela. Cei trei au primit ulterior interdicţie pe viaţă, conform jurnalului 7 dni sport. Cotidianul menţionează că arbitrul Raicio Raicev s-a declarat indignat de faptul că numele său a fost folosit şi a ameninţat că va depune plîngere.


Unde ai ajuns, Rivaldo?


Fosta glorie a fotbalului brazilian Rivaldo a semnat un contract pe un an cu clubul Kabuscorp Sport Clube do Palança, din prima ligă angoleză, a anunţat, sîmbătă, conducerea grupării. Fostul internaţional brazilian, campion mondial în 2002, a părăsit la începutul lunii decembrie echipa FC São Paulo, însă a exclus atunci ideea de a se retrage. La 40 de ani, el va fi cap de afiş în campionatul Angolei, ţară care suferă de plecarea în Europa a celor mai buni săi jucători. Rivaldo a declarat că a contat foarte mult în decizia sa faptul că în Angola, fostă colonie a Portugaliei, se vorbeşte limba portugheză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.