Sport

Coloana de stiri sportive: Nadia a rămas fără tată

Ziarul de Vrancea
12 ian 2012 1064 vizualizări
Gheorghe Comăneci, tatăl fostei campioane olimpice la gimnastică Nadia Comăneci, a murit ieri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde era internat din 26 decembrie, din cauza unei ciroze decompensate, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Gheorghe Comăneci, în vîrstă de 76 de ani, a fost internat în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în noaptea de 25 spre 26 decembrie 2011, în stare gravă. Analizele de sînge au relevat o hemoglobină scăzută (8 în loc de 12), astfel că lui Gheorghe Comăneci i s-au făcut atunci transfuzii.  Gheorghe Comăneci a ajuns la spital după ce a suferit o hemoragie digestivă, fiind internat iniţial la Secţia de terapie intensivă a spitalului din Oneşti, unde medicii au încercat să îl stabilizeze timp de aproximativ cinci ore.


Dică, în discuţii cu bulgarii


Fotbalistul Nicolae Dică a confirmat, ieri, tratativele cu gruparea bulgară ŢSKA Sofia, însă a lăsat de înţeles că nimic nu este sigur, spunînd că mai sînt şi alte variante pentru a semna un angajament. "Sînt discuţii cu ŢSKA Sofia. Dacă era sută la sută era semnat şi eram acolo. Mai sînt şi alte variante. De cîteva zile sînt aceste discuţii. Aştept şi eu să văd ce se întîmplă" a declarat Dică. Fostul stelist s-ar putea duce în Bulgaria liber de contract, el reziliindu-şi la sîrşitul anului trecut contractul cu CS Mioveni, acolo unde a jucat aproape cinci luni în turul campionatului. Dică a plecat de la Mioveni după un sezon foarte slab, în care a jucat 1.046 de minute în 15 meciuri, luînd două galbene, un roşu şi marcînd un singur gol, din penalty, la Chiajna, dar şi un autogol.


Năstăsie s-a întors la Mioveni


CS Mioveni a realizat, ieri, primul transfer al iernii, conducerea grupării argeşene obţinînd semnătura lui Cosmin Năstăsie, care a semnat un contract pentru un an şi jumătate. "Îmi doresc să fiu sănătos şi să pun umărul la ce se poate salva. Sînt pregătit de orice inclusiv de a juca în Liga a II-a, dar sper să nu fie nevoie. Vin la Mioveni cu gîndul de a juca în Liga I inclusiv din vară încolo. Sînt realist, şansele sînt destul de mici, dar nimic nu este imposibil", a declarat imediat după ce a semnat jucătorul care a mai evoluat la Mioveni în campionatul 2004-2005, fiind atunci împrumutat jumătate de sezon de la FC Argeş. Cosmin Năstăsie, în vîrstă de 28 de ani, poate juca mijlocaş stînga sau atacant. Fotbalistul a debutat la FC Argeş în Liga I în 2003 şi în afară de Dacia Mioveni a mai jucat sezonul trecut, sub formă de împrumut, la FC Braşov.


Răchită testează un francez


Antrenorul formaţiei Petrolul Ploieşti, Valeriu Răchită, îl testează la antrenamentele echipei sale de la Predeal pe mijlocaşul francez Sony Mustivar. În vîrstă de 21 de ani, Mustivar poate evolua şi pe postul de atacant. El se află sub contract cu Bastia din anul 2007, dar în ultimele două sezoane a evoluat sub formă de împrumut la Orleans, formaţie din liga a III-a franceză. Tehnicianul Valeriu Răchită va lua o decizie în privinţa mijlocaşului care are şi patru selecţii la reprezentativa Under 20 a Franţei în zilele următoare.


În frunte cu dom’ preşedinte!

Multiplul campion bulgar Iordan Iovcev, preşedinte al forului naţional de profil din ţara vecină şi membru în Comitetul Executiv al celui european, va concura la Jocurile Olimpice, la vîrsta de 39 de ani.  Iordan Iovcev va participa la a şasea ediţie a Jocurilor Olimpice în calitate de reprezentant al Bulgariei, deşi s-a stabilit în SUA, după JO din 1996. Este multiplu medaliat european, mondial şi olimpic, în 2004 cucerind ultimele medalii olimpice, argintul la inele, aparatul său favorit, şi bronzul la sol.  Iordan Iovtchev a obţinut calificarea la JO din acest an în cadrul turneului preolimpic de la Londra, care a debutat marţi.


Nemţencele au pierdut în Elveţia

Echipa de volei feminin Unic Piatra Neamţ a fost învinsă, miercuri, în deplasare, de formaţia elveţiană VFM Franche-Montagnes, scor 1-3 (-24, 26, -20, -15), în manşa tur a 16-imilor Challenge Cup. În aceeaşi fază a competiţiei, tot miercuri, Dinamo Bucureşti a cedat, în deplasare, cu rusoaicele de la Omicika Omsk, scor 0-3Manşa retur va avea loc la Bucureşti, în 18 ianuarie, la fel ca şi cea dintre Unic Piatra Neamţ şi VFM Franche-Montagnes, cîştigătoarele obţinînd calificarea în optimile de finală ale competiţiei.  Marţi seara, în deplasare, CSU Tg. Mureş a învins echipa sîrbă Radnicki Belgrad, cu 3-1, urmînd să joace pentru calificarea în optimi, pe teren propriu, în aceeaşi zi.

Ianu şi-a reziliat contractul cu Lucerna

Gruparea FC Lucerna a anunţat că a reziliat de comun acord, cu efect imediat, contractul cu atacantul Cristian Ianu, în vîrstă de 28 de ani, care a înscris două goluri pentru echipa elveţiană în acest sezon. Ianu juca la FC Lucerna din iulie 2009 şi a marcat 30 de goluri în 70 de meciuri cu această echipă. Romanul a suferit la echipa elveţiană o accidentare gravă, în august 2010: o fractură de tibie care l-a ţinut departe de teren aproape un sezon întreg. Convalescenţa sa a fost complicată şi de o infecţie contractată în momentul înlăturării şuruburilor. În acest sezon, Ianu a jucat în doar şase meciuri şi a înscris două goluri.  Cristian Ianu şi-a început cariera la UTA, echipă la care a evoluat în persioada 1999-2003. Ulterior, el a mai jucat la FC Bellinzona (2003-2007) şi la Aarau (2007-2009).


S-au tăiat buturugile spaniole

Totuşi, Cordoba a produs mari emoţii echipei Espanyol Barcelona în optimile Cupei Spaniei * în campionatul englez, Tottenham a egalat pe Manchester United
Cupa Spaniei, optimi. Visul echipei de ligă secundă Alcorcon s-a spulberat miercuri. Deşi cîştigase pe teren propriu pe teren propriu cu 2-1 în prima manşă, cu Levante, consacrata buturugă mică a Cupei a cedat sever, scor 0-4, în suburbia Valenciei. Golurile învingătorilor au fost înscrise de Barkero (’23), Salvador (’45), Iborra (’52) şi Suarez (’66). Aceeaşi soartă se prefigura şi pentru altă echipă din “Segunda”, Cordoba, pornită cu acelaşi avantaj (2-1) din turul cu Espanyol Barcelona. Într-adevăr, egala măreţei Barcelona din derbiul catalan a pornit ca din puşcă, avînd rapid un avantaj de trei goluri, prin Vazquez (‘9, ’20) şi Vila (’35). Însă Aguilar a redus scorul în min. 40, iar la trei minute după pauză, Cordoba a trecut în poziţie de calificare, datorită lui Diaz. Însă Vazquez a desăvîrşit tripla pentru Espanyol, în min. 88 şi s-a calificat în ultimul moment. Cel mai important meci al zilei a fost Sevilla – Valencia, ultima avînd avantaj de 1-0, din prima manşă. Raul Soldado este cel care a deschis scorul pentru oaspeţi, în minutul 66, Rakitic egalînd patru minute mai tîrziu. În ultimele secunde,Victor Ruiz a înscris în proprie poartă. Scorul a devenit 2-1 pentru Sevilla, dar era prea tîrziu să se mai întîmple vreo minune.  În optimi, s-au jucat aseară partidele Athletic Bilbao – Albacete (în tur, 0-0) şi Osasuna – Barcelona (0-4). Barça este, practic, calificată în sferturile care se vor disputa pe 18 şi 25 ianuarie, unde poate întîlni pe Real Madrid. În prezent, sînt cunoscute exact două partide, Espanyol – Mirandes şi Levante – Valencia.
Cupa Italiei. Echipa AS Roma, fără portarul Bogdan Lobonţ, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (0-0), formaţia AC Fiorentina.  Golurile învingătorilor au fost marcate de Lamela ('53, '66) şi Borini ('75). Echipa romană va întîlni, în sferturi, pe Juventus Torino, un alt sfert deja cunoscut fiind Chievo – Siena. Aseară s-a disputat partida Napoli – Cesena, învingătoarea urmînd a întîlni echipa care se impune în meciul Inter-Genoa, programat pe 19 ianuarie. Cu o zi înainte va avea loc partida Milan – Novara, care va stabili adversara echipei Lazio.
Cupa Ligii Angliei, semifinale. În prima manşă, echipa Manchester City, cu portarul Costel Pantilimon pe banca de rezerve, a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, de formaţia FC Liverpool, prin golul marcat în min. 13, din penalty de Steven Gerrard. Reamintim că în prima manşă a celeilalte semifinale, Crystal Palace a învins pe Cardiff City cu 1-0. Meciurile retur vor avea loc săptămîna viitoare.Finala Cupei Ligii Angliei va avea loc la 26 februarie, pe stadionul Wembley din Londra.
Tot în Albion, s-a disputat restanţa din prima etapă a Premier League între Tottenham şi Everton. Londonezii şi-au fructificat avantajul terenului cîştigînd cu 2-0. Au marcat: Lennon (’35) şi Ekotto (’63). În urma acestei victorii, Tottenham rămîne pe locul III în clasament, însă a egalat echipa clasată pe poziţia secundă, Manchester United (45 puncte), la trei puncte de liderul, Manchester City.
Cupa Ligii Franţei, sferturi: Nice – Dijon 3-3 (5-3 la lovituri de departajare); Le Mans – Lorient 0-1; Lyon – Lille 2-1. Källström (’41), Lisandro (’65) / J. Cole (’28). Programul semifinalelor de pe 31 ianuarie şi 1 februarie este: Lorient – Lyon; Marseille – Nice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.