Sport

Petra Kvitova mai aşteaptă

Ziarul de Vrancea
12 ian 2012 652 vizualizări
jucătoarea cehă de tenis a scăpat şansa de a deveni numărul 1 mondial, pierzînd semifinala de la Sydney cu Li Na * două romance din trei, au trecut primul hop în calificările de la Australian Open

Petra Kvitova a ratat posibilitatea de a deveni numărul 1 în tenisul feminin. Jucătoarea cehă a fost învinsă, în semifinalele turneului de la Sydney, de către chinezoaica Li Na (după două ore de joc spectaculos), care a revenit puternic după un set pierdut cu 1-6. A cincea jucătoare a lumii s-a impus în seturile doi şi trei cu 7-5, 6-2. Şansa Petrei a fost determinată de înfrîngerea în sferturi a liderului mondial, Caroline Wozniacki (Danemarca), dar era condiţionată de cîştigarea turneului. Însă daneza, care n-a cîştigat încă vreun turneu Grand Slam în carieră, va avea mari emoţii la Australian Open, turneu care va începe luni. În cealaltă semfinală, Victoria Azarenka (3 WTA) din Belarus a învins-o, cu scorul de 1-6, 6-3, 6-2, pe Agnieszka Radwanska (8 WTA) din Polonia.
* Jucătoarele din Romania au fost eliminate în sferturile de finală ale turneului de 220 mii de dolari de la Hobart. Favorita nr. 1, belgianca Yanina Wickmayer a avut nevoie doar de 57 de minute, pentru a rezolva (6-4, 6-0) problema cu Simona Halep, în timp ce Sorana Cîrstea s-a luptat aproape două ore cu germana Angelique Kerber (nr. 4), cedînd cu 0-6, 6-3, 5-7. În celelalte două sferturi s-au înregistrat rezultatele: Mona Barthel (Germania) – Jarmila Gajdosova (Australia) 2-6, 6-3, 6-2, Shahar Peer (Israel) – Anna Ciakvetadze (Rusia) 4-6, 6-1, 1-0 ab. În semifinale se vor întîlni Kerber cu Barthel şi Wickmayer cu Peer. Astăzi, în semifinalele probei de dublu, cuplul roman Irina Begu / Monica Niculescu va întîlni perechea Jarmila Gajdosova / Betthanie Sands (Australia / SUA).
* Sferturi de finală în turneul masculin de la Sydney: Daniel Istomin (Uzbekistan) – Richard Gasquet (Franţa) 6-4, 7-6; Jarkko Nieminen (Finlanda) – Bobby Reynolds (SUA) 6-3, 6-3; Markos Baghdatis (Cipru) – Juan Martin del Potro (Argentina, nr. 1) 7-6, 6-4; Julien Benneteau (Franţa) – Alex Bogomolov (Rusia) 6-2, 6-4. În semifinale: Baghdatis – Benneteau şi Istomin – Nieminen.
* Două dintre cele trei jucătoare romane prezente pe tabloul de calificări la Australian Open au trecut de primul tur: Mădălina Gojnea (186 WTA) a învins cu 6-3, 6-3 pe a doua favorită a calificărilor, uzbeka Akgun Amanmuradova (114), iar Mihaela Buzărnescu (158) a trecut cu 6-1, 6-2 de jucătoarea din Hong Kong, Ling Zhang (216). În schimb, Elena Bogdan a pierdut cu 5-7,4-6 în faţa portoricanei Monica Puig. În turul II, Mădălina o va întîlni pe Reka Jani (Ungaria, 165), iar Mihaela, pe elveţianca Stefanie Vögele (140). Pe tabloul principal, Romania va fi reprezentată, pînă acum, de şase jucătoare: Monica Niculescu, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Simona Halep, Alexandra Dulgheru şi Alexandra Cadanţu. Cea de-a şaptea, Edina Hall, a renunţat la participare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.