Sport

Coloana de stiri sportive:Şi romanii ţin cu Messi

Ziarul de Vrancea
10 ian 2012 1314 vizualizări
Victor Piţurcă şi Răzvan Raţ şi-au dat votul în favoarea asului argentinian pentru “Balonul de Aur” * selecţionerul a indicat ordinea finală, în timp ce jucătorul de la Şahtar l-a inclus şi pe Iniesta

Selecţionerul Victor Piţurcă i-a votat, în ordine, pe Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Xavi la Balonul de Aur, în timp ce căpitanul primei reprezentative Răzvan Raţ l-a inclus în topul său pe Andres Iniesta, în urma lui Messi şi înaintea lui Ronaldo. Cum era de aşteptat, Messi, Ronaldo şi Xavi se află în topul preferinţelor căpitanilor şi selecţionerilor care au votat pentru alegerea Balonului de Aur, însă printre nominalizaţi au mai fost nume precum Samuel Eto'o, Dani Alves, Iker Casillas, Thomas Müller, Neymar sau Wayne Rooney. În calitate de căpitan al Argentinei, Messi i-a ales pe Xavi, Iniesta şi Sergio Agüero. Iker Casillas, căpitanul Spaniei, i-a votat, în ordine, pe Ronaldo, Mesut Özil şi Messi. Căpitanul Portugaliei, Nuno Gomes, i-a ales pe Ronaldo, Nani şi Neymar.
În rîndul selecţionerilor s-au remarcat Adel Amrouche, din Burundi, şi Ruben Israel din El Salvador, cu voturi "deosebite": Astfel, Adel Amrouche l-a preferat, pe primul loc, pe Karim Benzema, urmat de Mesut Özil şi Samuel Eto'o. Preferatul selecţionerului din El Salvador, Ruben Israel, a fost Diego Forlan, urmat de Messi şi Luis Suarez. Fotbalistul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a cîştigat, luni seară, pentru a treia oară consecutiv Balonul de Aur, trofeu decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zürich. Messi, cîştigător şi în 2009 şi în 2010, i-a învins în lupta pentru trofeul FIFA Balonul de Aur 2011 pe coechipierul său de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, şi pe fotbalistul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Lionel Messi s-a impus cu 47,88 la sută din voturile pentru Balonul de Aur FIFA 2011. Cristiano Ronaldo a obţinut 21,60 la sută din voturi, iar Xavi 9,23 la sută din voturi.


Dublă Bute - Froch


Promotorul britanicului Carl Froch, Eddie Hearn, a declarat că sportivul pe care îl impresariază ar putea să îl întîlnească pe campionul mondial la supermijlocie în versiunea IBF, Lucian Bute în două meciuri distincte ce ar urma să se dispute în 14 aprilie (Montreal) şi 4 august (Nottingham). "Nu văd de ce aceste date nu ar putea fi stabilite săptămîna viitoare şi într-un contract", a spus Hearn pentru espn.com. Totuşi, postul de televiziune Showtime, care deţine următorul meci al lui Bute şi-ar dori ca pugilistul roman să îl întîlnească pe campionul mondial la semigrea, jamaicanul Bernard Hopkins (47 de ani), care ar fi dispus să coboare în categorie pentru o confruntare.

Keşeru, omul calificării


Atacantul Claudiu Keşeru a marcat două goluri pentru formaţia Angers în meciul cu AS Monaco, scor 4-3, echipa din liga secundă calificîndu-se în 16-imile Cupei Franţei. Keşeru a marcat primul gol în minutul 35, iar apoi a adus victoria echipei sale cu un gol din penalty, în minutul 89. Celelalte reuşite au fost semnate de Di.Gomez '11 şi G.Charbonnier '28 (penalty). Meciul a avut o desfăşurare interesantă: Angers a condus cu 1-0, apoi a fost 1-2, 2-2 (Keşeru), 2-3 la pauză şi, în final 4-3.


A venit tatăl tunarilor


Francezul Thierry Henry, care a evoluat în ultimele 20 de minute la revenirea la echipa Arsenal, a marcat golul victoriei în meciul cu Leeds, reuşită sinonimă cu accederea în 16-imile Cupei Angliei. "În urmă cu 15 zile eram în vacanţă în Mexic, nu credeam atunci că voi mai juca pentru Arsenal şi că voi marca golul victoriei", a spus Henry. Thierry a fost împrumutat la Arsenal pentru două luni de clubul american New York Red Bulls (MLS). Thierry Henry, în vîrstă de 34 de ani, se antrena cu Arsenal din noiembrie. Henry a petrecut opt sezoane la Arsenal Londra, între 1999 şi 2007.

Vitejia costă


Un danez a fost condamnat la plata unor despăgubiri de 1.869.269 de coroane (circa 250.000 de euro) către Federaţia Daneză de Fotbal (DBU) pentru că l-a agresat pe arbitrul meciului cu Suedia, din 2007, a anunţat, ieri, Curtea de Apel de la Copenhaga. Ronni N., numit "imbecilul fotbalului" de presa daneză, a întrerupt, la 2 iunie 2007, meciul din preliminariile Euro-2008, dintre Danemarca şi Suedia, cu două minute înainte de final, la scorul de 3-3. Suedia a cîştigat apoi meciul la masa verde. "Spectatorul a escaladat barierele de securitatea de la arena Parken şi a intrat în teren. El l-a lovit pe arbitrul meciului şi a încercat să-l pălmuiască. Federaţia Daneză de Fotbal a primit interdicţie de la UEFA de a juca următoarele două meciuri pe stadionul Parken şi a fost condamnată la plata unei amenzi", se arată în motivarea Curţii de Apel, care precizează că DBU şi-a estimat pierderile la 2,2 milioane de coroane (295.000 euro), iar Ronni N. trebuie să plătească despăgubiri. Această decizie este de două ori mai severă decît cea pronunţată în primă instanţă, în 2009, care era de 900.000 de coroane (121.000 euro).

Caras, selecţioner la vecini


Fostul manager al echipei Moldovei, Ion Caras, a fost numit în funcţia de selecţioner, a anunţat, marţi, presa locală.  Caras, 61 de ani, care a mai ocupat acest post, a semnat un contract pe doi ani. El îi succede în funcţie romanului Gabi Balint. Ion Caras a fost primul selecţioner al Moldovei independente, în 1991 şi a demisionat în 1997. Caras a mai antrenat echipele FC Politehnica Chişinău şi Zimbru Chişinău.


Donadoni a preluat Parma


Fostul selecţioner al Italiei, Roberto Donadoni, a fost numit antrenor al echipei Parma, în locul lui Franco Colomba, demis luni seară din cauza rezultatelor slabe, a anunţat gruparea italiană. Donadoni, în vîrstă de 48 de ani, selecţioner al Italiei în perioada 2006 - 2008, care a semnat un contract pe 18 luni, nu mai antrena de şase luni, după ce a fost demis de la Cagliari. Parma ocupă locul 15 în clasament avînd şase meciuri consecutive fără victorie.  Donadoni a antrenat echipele Livorno, Genoa, Napoli şi Cagliari. El a condus Italia la Euro-2008, fiind apoi înlocuit de Marcello Lippi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.