Sport

Coloana de stiri sportive: Trei jocuri în două zile

Ziarul de Vrancea
9 ian 2012 1418 vizualizări
La Sydney, Alexandra Dulgheru a fost învinsă în calificări de suedeza Sofia Arvidsson, dar şi-a luat revanşa în turul I, suedeza cîştigînd la dublu * romancele se simt bine pe insula Tasmania

Printre rarităţile tenisului se numără şi situaţia romancei Alexandra Dulgheru, care a ajuns să se confrunte de trei ori cu aceeaşi jucătoare în două zile consecutive.  Ajunsă în ultimul tur de calificări la turneul de 637 mii de dolari de la Sydney, fază în care i-a ieşit în cale Sofia Arvidsson. Alexandra a pierdut, după un meci pe muchie de cuţit (7-6, 6-7, 5-7), dar a reuşit să intre pe tabloul principal, pe căi ocolite, din postura de “lucky loser”, datorită retragerii germanei Sabine Lisicki. Astfel că, în primul tur s-a trezit din nou în faţa suedezei. N-a mai fost partida crîncenă din ziua precedentă, Alexandra a cîştigat în 72 de minute, cu un scor care nu necesită comentarii: 6-1, 6-1 şi o va întîlni pe cea mai “en vogue” jucătoare a momentului, Petra Kvitova (Cehia), care aşteaptă şi ea o revanşă, fiind învinsă de romancă în primul tur la US Open 2011 cu 6-7, 3-6! A treia întîlnire între romancă şi suedeză la Sydney s-a înregistrat în primul tur de dublu, cu olandeza Michaella Krajicek lîngă Alexandra, şi croato-australianca Jelena Dokic alături de Sofia. Revanşa a fost palidă, Arvidsson şi Dokic cîştigînd cu 6-1, 6-3.
* Trei perechi cu participare romanească au intrat în sferturile de finală ale turneului de 220 mii de dolari de la Hobart, capitala insulei australiene Tasmania. Cea exclusiv romană, compusă din Irina Begu şi Monica Niculescu (nr. 4), a trecut cu 6-1, 6-2 de Magdalena Rybarikova / Klara Zakopalova (Slovacia / Cehia) şi va întîlni cuplul Sorana Cîrstea / Darija Jurak (Romania / Croaţia), care a învins cu 6-3, 7-6 echipa germană Kristina Barrois / Jasmin Wöhr. Tot acolo a ajuns şi Simona Halep, alături de Janette Husarova (Slovacia), care a depăşit cuplul Liga Dekmeijere / Megan Levy (Letonia / SUA), scor 6-3, 6-7, 10-7. Următorul obstacol în faţa Simonei este cuplul Chuang Chia-jung / Marina Erakovic (Taiwan / Noua Zeelandă).
* Monica Niculescu a fost desemnată cap de serie numărul 32 la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care începe la 16 ianuarie, la Melbourne. Caroline Wozniacki, numărul 1 mondial, este principala favorită, în timp ce Kim Clijsters, deţinătoarea titlului, este cap de serie numărul 12. La masculin, sîrbul Novak Djokovic, deţinătorul titlului şi numărul 1 mondial, este principalul favorit, în timp ce finalistul de anul trecut, scoţianul Andy Murray, este cap de serie numărul 4.


Clasamentele tenisului


Printr-o singură victorie obţinută la Brisbane, Victor Hănescu a urcat două poziţii în clasamentul ATP, de pe 90 pe locul 88. Însă la Sydney, Hănescu a fost învins în calificări de francezul Nicolas Mahut. Al doilea roman din clasament este Adrian Ungur, locul 116. La dublu, Horia Tecău a coborît o poziţie şi se află pe locul 13, cu 4.310 puncte. Horia şi partenerul său suedez, Robert Lindstedt, participă la turneul de la Sydney şi întîlneşte în primul tur cuplul Ivan Dodig / Serhi Stahovski (Croaţia/ Ucraina).
În topul WTA, Monica Niculescu rămîne cel mai bine clasată romancă, dar a coborît două locuri de pe 30 pe 32. Şi Irina Begu a coborît un loc, ajungînd pe 41, iar Simona Halep a plonjat zece poziţii, de pe 47 pe 57, singura care s-a menţinut pe poziţie fiind Sorana Cîrstea (60). Alexandra Dulgheru a coborît şi ea, de pe 65 pe 66. În cea de-a doua sută a clasamentului se mai află cinci jucătoare: Alexandra Cadanţu – 109 (menţinere); Edina Hall – 123 (menţinere); Mihaela Buzărnescu – 158 (^1); Mădălina Gojnea – 186 (^1) şi Elena Bogdan – 198 (menţinere). La dublu, Monica Niculescu este jucătoarea din Romania cel mai bine clasată, pe locul 53, fiind urmată de Alexandra Dulgheru pe locul 59, Irina  Begu - locul 63 şi Sorana Cîrstea - locul 70. În primele zece poziţii, clasamentele ATP şi WTA sînt neschimbate.
Top 10 ATP: 1. Novak Djokovic (Serbia) – 13630 p; 2. Rafael Nadal (Spania) – 9595 p; 3. Roger Federer (Elveţia) – 8010 p; 4. Andy Murray (Marea Britanie) – 7380 p; 5. David Ferrer (Spania) – 4925 p; 6.Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) – 4335 p; 7. Tomas Berdych (Cehia) – 3700 p; 8. Mardy Fish (SUA) – 2965 p; 9. Janko Tipsarevic (Serbia) – 2655 p; 10. Nicolas Almagro (Spania) – 2380 p.
Top 10 WTA: 1. Caroline Wozniacki (Danemarca) – 7485 p; 2. Petra Kvitova (Cehia) – 7190 p; 3. Viktoria Azarenka (Belarus) – 6520 p; 4. Maria Şarapova (Rusia) – 6440 p; 5. Li Na (China) – 5720 p; 6. Samantha Stosur (Australia) – 5585 p; 7. Vera Zvonareva (Rusia) – 5435 p; 8. Agnieszka Radwanska (Polonia) – 5250 p; 9. Marion Bartoli (Franţa) – 4710 p; 10. Andrea Petkovic (Germania) – 4500 p.


Fără complicaţii


Starea lui Mircea Lucescu este stabilă, nu au apărut complicaţii postoperatorii, este conştient, comunică cu familia, rămîne la Terapie Intensivă în următoarele zile, pentru observaţii, a declarat, ieri, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenţă Dragoş Vinereanu. "Evoluţia a fost conformă parametrilor la care ne aşteptam. Este conştient, a comunicat cu familia, ne aşteptăm la o evoluţie pozitivă", a spus medicul Dragoş Vinereanu. El a precizat că Mircea Lucescu nu a primit vizite, cu excepţia familiei, care este alături de el.  Vinereanu a mai spus că tratamentul administrat lui Mircea Lucescu este cel standard în astfel de cazuri, că nu exista complicaţii, iar "cordul este foarte bun". "Practic suntem mulţumiţi cu starea postoperatorie", a precizat doctorul Dragoş Vinereanu.


Cupa la Tîrgovişte


Echipa de baschet feminin CSM Tîrgovişte a cîştigat, duminică, pe teren propriu, Cupa Romaniei, după ce a învins în finala competiţiei formaţia CSM Sportul Studenţesc Bucureşti, scor 72-39 (36-19).  Finala mică a fost cîştigată de deţinătoarea trofeului în 2011, campioana ICIM Arad, care a învins formaţia Rapid Bucureşti, cu scorul de 61-42 (40-13). După disputarea Turneului Final Four al Cupei Romaniei, la Tîrgovişte, baschetul feminin se pregăteşte pentru reluarea Diviziei A, care programează prima etapă a returului în 14 ianuarie.


Naşul de la Ierusalim


Preşedintele Federaţiei Israeliene de Fotbal Avi Luzon, suspectat că a falsificat rezultatele unor meciuri, a fost interogat de unitatea anti-fraude a poliţiei, a anunţat ieri, un purtător de cuvînt al forţelor de ordine, Micky Rosenfeld. "Avi Luzon este suspectat că a falsificat rezultatele unor meciuri şi a intervenit în delegarea arbitrilor, ceea ce ar putea duce la inculpări pentru fraudă şi abuz de încredere. El a fost interogat duminică, pe parcursul a opt ore", a declarat Rosenfeld. Preşedintele federaţiiei, care îşi susţine nevinovăţia, a primit interdicţia de a părăsi teritorul israelian în următoarea perioadă. Potrivit presei, alţi responsabili din federaţie, dar şi jucători, antrenori şi arbitri au fost interogaţi în ultimele săptămîni în cadrul anchetei privind meciurile trucate din prima ligă.
Trei iugoslavi la Galaţi
Jucătorii sîrbi Aleksandar Djokovic şi Nikola Trujic, precum şi bosniacul Nermin Haskic vor semna contracte valabile şase luni cu gruparea Oţelul Galaţi. Cei trei vin din postura de jucători liberi, iar în cazul în care confirmă conducerea clubului gălăţean le va prelungi contractele la sfîrşitul actualului sezon. Mijlocaşul Aleksandar Djokovic are 20 de ani şi a evoluat pînă acum la formaţia Teleoptik Zemun din prima ligă a Serbiei, la fel ca atacantul Nikola Trujic (19 ani). Fotbalistul bosniac Nermin Haskic este atacant, are 23 de ani şi a jucat ultima oară la formaţia FK Sarajevo.  Directorul general Marius Stan a declarat, ieri, că Oţelul Galaţi va mai fi transfera doi jucători experimentaţi cu care se află în tratative avansate, iar numele acestora vor fi dezvăluite după parafarea oficială a înţelegerilor.
Petre Marin nu vrea să antreneze
Fundaşul echipei Concordia Chiajna, Petre Marin, care şi-a anunţat retragerea din activitate, a declarat, luni, la emisiunea "Ora de ProSport", că nu este tentat de antrenorat şi că ar prefera o funcţie de director sportiv sau team manager la un club. "Am luat decizia de a mă retrage din fotbal înainte de Sărbători, aşa că a fost o perioadă în care cît de cît m-am comodat cu ideea. Eu îmi cunosc organismul şi puteam să duc la bun sfîrşit acest campionat, dar am considerat că este mai bine să mă retrag acum. Voi rămîne totuşi aproape de fotbal. Fotbalul mi-a dat tot ce am acum, el m-a făcut ceea ce sunt. Nu mă tentează foarte mult o carieră de antrenor, chiar dacă probabil o să fac şi şcoala. Mai repede îmi surîde o muncă de birou, ceva director sportiv sau team manager. Dar tot aproape de fotbal voi fi", a spus fundaşul.

N-avem grija asta


Londra va găzdui, începînd de marţi, turneele preolimpice la gimnastică artistică, ritmică şi trampolină, pentru ultimele locuri calificative la JO din acest an.  Gimnaştii romani au scăpat de grijile calificării la Jocurile Olimpice, datorită clasării în primele opt locuri la Campionatul Mondial din 2010. Echipele clasate pe locurile 9-16 la competiţia de anul trecut vor participa la calificări preolimpice, care vor debuta marţi, la Londra, primele patru clasate urmînd să obţină “biletele” pentru Olimpiadă. Concursul de gimnastică artistică va avea loc la North Greenwich Arena şi se va desfăşura astăzi şi mîine, pe echipe, respectiv joi şi vineri, finale pe aparate.  La JO de la Londra sunt calificate echipele Japoniei, SUA, Chinei, Germaniei, Rusiei, Coreei de Sud, Romaniei şi Ucrainei, la masculin, în calificări urmînd să intre cele ale Belarus, Braziliei, Canadei, Spaniei, Franţei, Marii Britanii, Italiei şi Porto Rico. La feminin sunt calificate SUA, Rusia, China, Romania, Japonia, Australia, Germania şi Marea Britanie, în calificări urmînd să lupte pentru cele patru locuri disponibile Belgia, Brazilia, Canada, Spania, Franţa, Italia, Coreea de Sud şi Olanda.


Stoican, antrenor la Chindia


Gheorghe Popescu, preşedintele de onoare al clubului Chindia Tîrgovişte, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că tehnicianul Flavius Stoican este noul antrenor al formaţiei din Liga a II-a. Fostul căpitan al echipei naţionale a Romaniei a explicat că prima opţiune pentru funcţia de antrenor principal a fost Bogdan Stelea, dar acesta a refuzat. Prezent la conferinţa de presă, Flavius Stoican a declarat că a acceptat propunerea venită de la conducerea grupării dîmboviţene înainte de a cunoaşte detaliile financiare ale contractului.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.