Sport

Dorin Goian, integralist

Ziarul de Vrancea
3 ian 2012 3013 vizualizări
Fundaşul Dorin Goian a fost integralist în meciul cîştigat de Glasgow Rangers, scor 3-0, cu Motherwell, în etapa a XXII-a a campionatului Scoţiei. Golurile au fost marcate de Healy (‘35), Aluko (‘55) şi Craigan (‘ 73-autogol). Principala adversară a echipei Rangers, Celtic s-a impus, scor 3-0, în deplasare, cu Dunfermline.

Sir Alex nu se astîmpără
Managerul scoţian al Manchester United, sir Alex Ferguson, vrea să rămînă în funcţie încă trei sezoane, conform unui interviu acordat, sîmbătă, site-ului clubului său, în ziua în care a împlinit 70 de ani. "Vreau să rămîn încă trei ani, atît timp cît sînt sănătos, atît timp cît îmi place şi atît timp cît am sentimentul că echipa progresează", a spus Ferguson. Scoţianul, care este de 25 de ani la club, s-a declarat motivat de faptul că încă mai poate cîştiga trofee. "Trebuie să continuăm să dominăm campionatul şi să cîştigăm din nou Liga Campionilor. Deja am cîştigat de două ori, dar ar fi minunat să mai cîştig", a spus el.
Sion plăteşte oalele sparte
Federaţia de Fotbal din Elveţia (ASF) a decis, ieri, să retragă 36 de puncte grupării FC Sion, pentru că a aliniat jucători achiziţionaţi în perioada în care avea interdicţie de a transfera fotbalişti, forul elveţian anunţînd că a respectat astfel o cerere venită din partea FIFA. Decizia, luată în unanimitate, este definitivă şi nu poate fi contestată decît în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). "Această măsură sancţionează comportamentul ilegal, antistatutar şi antiregulamentar al FC Sion, precum şi încălcarea interdicţiei de transferuri pronunţate de FIFA", se arată într-un comunicat al ASF. FC Sion a aliniat cel puţin unul din cei şase jucători achiziţionaţi în vara acestui an în ultimele 12 meciuri disputate, zece în campionat şi două în Cupa Elveţiei. În urma sancţiunii impuse de forul elveţian, FC Sion a ajuns pe ultimul loc în campionat, cu un total de minus cinci puncte. Echipa îşi poate continua însă parcursul în Cupa Elveţiei.
Tabarez, antrenorul anului
Tehnicianul reprezentativei Uruguayului, Oscar Washington Tabarez, a fost desemnat cel mai bun selecţioner al anului 2011, în sondajul Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Óscar Wáshington Tabárez, care a condus naţionalala victoria în Copa America, a acumulat 200 de puncte, fiind urmat de selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, cu 186 puncte, şi de cel al Germaniei, Joachim Löw, cu 169 puncte. Între primele zece locuri se mai află: Bert van Marwick (Olanda), Alberto Zaccheroni (Japonia), Fabio Capello (Anglia), Morten Olsen (Danemarca), César Alejando Farás (Venezuela), Giovanni Trapattoni (Irlanda) şi Slaven Bilic (Croaţia).
Messi şi iar Messi
Argentinianul Lionel Messi a obţinut, pentru al treilea an consecutiv, titlul de cel mai bun jucător care evoluează în Europa, conform unui sondaj publicat în mod tradiţional la 30 decembrie de cotidianul uruguayan El Pais. Messi i-a devansat pe Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi pe coechipierii săi de la FC Barcelona, Andrés Iniesta şi Xavi Hernandez. La rîndul său, tehnicianul Josep Guardiola a fost desemnat cel mai bun antrenor, avînd cu cinci voturi mai mult ca portughezul José Mourinho de la Real. Sir Alex Ferguson, emblematicul antrenor al Manchester United, ocupă locul trei. La anchetă au participat reprezentanţi ai 208 publicaţii din 28 de ţări.
Henry, două luni la Arsenal
Managerul echipei Arsenal Londra, Arsène Wenger, a declarat că atacantul francez Thierry Henry, cel mai bun marcator din istoria "tunarilor" va semna un contract valabil două luni cu gruparea londoneză. Henry, 34 de ani, a petrecut opt sezoane la Arsenal Londra, între 1999 şi 2007, iar de cînd actuala sa formaţie, New York Red Bulls, a fost eliminată din play-off-ul campionatului nord american, acesta s-a antrenat alături de fostul său club.
Chelsea se înfruptă de la Bolton
Clubul Bolton a acceptat  o ofertă din partea grupării Chelsea pentru un transfer al fundaşului englez Gary Cahill, a anunţat managerul Owen Coyle.  Cahill, în vîrstă de 26 de ani, este liber să negocieze termenii înţelegerii sale cu Chelsea.  Suma transferului este estimată la 8,3 milioane de euro. "Am ajuns la un acord privind suma de transfer", a precizat Coyle. Gary Cahill avea contract cu Bolton pînă în vara anului 2012.
Schimbare la CONCACAF
Americanul Ted Howard a fost desemnat, ieri, secretar general al Confederaţiei Americii de Nord, Centrale şi Caraibe (CONCACAF), în locul demisionarului Chuck Blazer. Howard, în vîrstă de 66 de ani, era secretar adjunct al CONCACAF (40 ţări membre) din 1998. El îi succede compatriotului său Blazer, care şi-a anunţat plecarea în octombrie, după 21 de ani la CONCACAF. În mai, Blazer a formulat acuzaţii de corupţie legate de scrutinul prezidenţial de la FIFA. Ancheta care a urmat s-a soldat cu excluderea pe viaţă a qatariotului Mohamed Bin Hammam, atunci preşedinte al Confederaţiei asiatice şi retragerea din lumea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.