Sport

Pluguşorul fotbaliştilor, la Gala Fotbalului vrîncean

Dan Chiriac
26 dec 2011 1789 vizualizări
Peste 60 de invitaţi au participat la un spectacol inedit oferit de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, de unde nu a lipsit un pluguşor cu trimitere la toate năravurile din lumea fotbalului judeţean u micii invitaţi au putut degusta dintr-un tort sub forma unui teren de fotbal

Gala Sportului vrîncean a încheiat vineri seara anul fotbalistic 2011. Într-o atmosferă deosebită, la Restaurantul Express din Suraia, peste 60 de invitaţi au urmărit spectacolul pregătit de cei de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Vrancea. Primele premiate au fost cele mai bune echipe din acest an. Avîntul Jariştea a primit trofeul pentru cea mai modernă bază sportivă, iar Energia Vulturu pentru cea mai bună organizare. Primarul Alexandru Zar a ridicat premiul pentru cea mai bună echipă de seniori din 2011, Naţional Goleşti, în timp ce Cătălin Mihalcea a fost cel care a primit în numele clubului Fan club Steaua Mărăşeşti titlul de cea mai bună echipă de futsal tineret. Premierea formaţiei CSM Focşani, grupa 2002, a fost pe măsura performanţei obţinute, deoarece locul şase la nivel naţional rămîne un succes pentru fotbalul vrîncean. Copiii care au venit la gală au gustat dintr-un tort făcut în formă de teren de fotbal. Pe acesta au fost scrise numele tuturor jucătorilor care au contribuit la această performanţă. Antrenorul Elvis Ilaş a ridicat premiul acordat de AJF Vrancea, dar şi pe cel oferit de Direcţia pentru Sport şi Tineret. Marian Guţu – Viitorul Homocea şi cei doi antrenori de la Naţional Goleşti, Viorel Paizan şi Radu Chiriac, au fost ultimii laureaţi ai serii.

„Arbitrii au valoare mare şi se întrec la pahare”


Cel mai aşteptat moment al galei a fost pluguşorul fotbalistic, compus ca de fiecare dată în ultimii ani de Florin Danciu, cel care s-a retras în acest an din cariera de arbitru divizionar. Ajutat de toţi colegii prezenţi, Danciu a avut de spus cîte ceva de fiecare conducător din fotbalul judeţean, nu chiar întotdeauna lucruri plăcute, însă de toţi ştiute. Nu au lipsit din pluguşor nici năravurile unor arbitri, observatori, delegaţi sau conducători de echipe, ştiut fiind că oamenilor din fotbal le mai plac şi blaturile, femeile frumoase dar şi cîte un vin bun sau chiar o ladă de bere. Nu au scăpat nici cei din conducerea AJF Vrancea sau arbitrii sau observatorii din Colegiul Judeţean. „Sînt arbitri consacraţi, vor să mănînce numai cîrnaţi, şi să bea un păhărel, cu miros de Otonel; Au consumul cam mare, cînd se întroc din deplasare, eu le recomand segmentare”, s-au subliniat obiceurile nu tocmai gustate din fotbalul nostru judeţean. Chiar dacă „arbitrii au valoare mare şi se întrec la pahare”, potrivit pluguşorului, creaţia a fost aplaudată de toţi cei prezenţi, care l-au felicitat pe Florin Danciu pentru că a binedispus invitaţii. Acesta a primit şi o diplomă pentru întreaga activitate depusă ca arbitru divizionar. Alături de acesta, a fost premiat şi Lucian Sîrbu, cel care s-a retras din arbitraj deşi făcea parte din lotul naţional. Cel mai bun arbitru al anului 2011 a fost desemnat Alin Samoilă, iar cel mai bun asistent Ionuţ Paraschiv. De asemenea, au fost înmînate şi cardurile de antrenori pentru cei care au absolvit a doua promoţie a Şcolii de antrenori organizată de Comisia Tehnică din cadrul AJF Vrancea. Preşedintele AJF, Dan Dumitru, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au participat la acest eveniment şi şi-a exprimat speranţa că anul următor va aduce şi mai multe realizări pentru fotbalul din Vrancea. Petrecerea s-a întins pînă aproape de zori, atmosfera fiind întreţinută de o formaţie din Tecuci. (Dan CHIRIAC)

Iată cîteva versuri din pluguşorul fotbalistic:
 “Ne aşteptăm la un an mai greu,
Telefoanele sînt ascultate mereu
 Arbitrăm în Superliga
Mîncăm numai mămăligă
Toată lumea vrea play-off
Că acolo-i  os de ros
(….)
Ia mai mînaţi măi flăcăi, să se-audă-n munţi şi văi
De la Vulturu şi Suraia, pînă-n deal la Vrîncioaia
Unde-a mîncat lupul oaia

Stimaţi fotbalişti, să nu fiţi trişti
Că şi voi mai greşiţi,
Daţi din 6 metri peste poartă
Mai greşiţi şi-o pasă cu latu’
Şi vă flueiră tot satul
Dragi primari, investitori, fiţi mai îngăduitori
Dacă vreţi să aveţi echipă, aduceţi-l pe Mitică.
(…)
Şi un sfat în încheiere: nu vă mai mînjiţi pentru o bere
Luaţi o ladă la pachet, să nu vă afecteze la buget
Eu acum mă retrag niţel, să mai beau un păhărel
Să vă spun un cîntecel
Moş Crăciun să vă aducă un an mai bun
Să fiţi sănătăşi şi lapungă groşi!
La anul şi la mulţi ani!”



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.