Sport

Coloana de stiri sportive:Program excelent pentru tricolori

Ziarul de Vrancea
21 dec 2011 680 vizualizări
în preliminariile Campionatului Mondial 2014, tricolorii vor debuta cu două meciuri relativ uşoare: cu Estonia în deplasare şi cu Andorra pe teren propriu * programul ultimelor partide îi avantajează, de asemenea, pe tricolori

Echipa naţională a Romaniei va debuta într-un meci cu reprezentativa Estoniei, în deplasare, la 7 septembrie 2012, în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, s-a stabilit, miercuri, la Amsterdam. Peste patru zile, tricolorii vor întîlni Andorra pe teren propriu, după care vor urma două runde de foc: cu Turcia în deplasare (12 octombrie) şi cu Olanda, pe teren propriu (16 octombrie). Iniţial, la 24 octombrie, tot la Amsterdam, negocierile dintre oficialii forurilor naţionale s-au soldat cu un eşec. Ulterior, FIFA şi-a exprimat acordul ca discuţiile să continue pînă în preajma Crăciunului anului în curs, numai după aceea, în cazul unui nou eşec, impunîndu-se, la mijlocul lunii ianuarie a anului 2012, tragerea la sorţi efectuată de forul fotbalistic mondial. Programul partidelor va deveni oficial numai după ce va fi ratificat de FIFA. Selecţionerul Victor Piţurcă s-a declarat mulţumit de rezultatele programului: "Privit strict din punctul nostru de vedere, programul este unul bun, incomparabil mai bun decît cel stabilit la 24 octombrie şi pe care noi nu l-am acceptat. Începem cu două meciuri din care putem obţine punctaj maxim, urmează două duble dificile în octombrie 2012 şi martie 2013, dar încheiem cu o programare avantajoasă, cu trei jocuri acasă şi unul în deplasare. Olanda are un program mai dificil, cu un start pe măsură imediat după Euro-2012, dar ceea ce trebuie să ne privească este exclusiv echipa noastră. Oricum, una peste alta, sînt mulţumit", a spus Piţurcă, pentru site-ul oficial al FRF.
Programul complet al grupei D
7 septembrie 2012: Andorra - Ungaria, Estonia - Romania, Olanda - Turcia;
11 septembrie 2012: Turcia - Estonia, Romania - Andorra, Ungaria - Olanda;
12 octombrie 2012: Turcia - Romania, Estonia - Ungaria, Olanda - Andorra;
16 octombrie 2012: Romania - Olanda, Ungaria - Turcia, Andorra - Estonia;
22 martie 2013: Ungaria - Romania, Andorra - Turcia, Olanda - Estonia;
26 martie 2013: Turcia - Ungaria, Estonia - Andorra, Olanda - Romania;
6 septembrie 2013: Turcia - Andorra, Romania - Ungaria, Estonia - Olanda;
10 septembrie 2013: Ungaria - Estonia, Romania - Turcia, Andorra - Olanda;
11 octombrie 2013: Andorra - Romania, Estonia - Turcia, Olanda - Ungaria;
15 octombrie 2013: Turcia - Olanda, Romania - Estonia, Ungaria - Andorra.
Rămînem pe locul 56
Echipa naţională a Romaniei se menţine pe locul 56, cu 562 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola pe luna decembrie, dat publicităţii, ieri, pe site-ul oficial al forului fotbalistic mondial. Adversarele Romaniei în grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 ocupă următoarele poziţii: Olanda - locul II (1.365 de puncte), Turcia - locul 28 (769 de puncte), Ungaria - locul 37 (665 de puncte), Estonia - locul 57 (555 de puncte), Andorra - locul 206 (fără niciun punct). În fruntea clasamentului se află Spania (1564 p),iar pe poziţia a treia, Germania (1.345 p).


Niculescu l-a ajuns pe “general”


Atacantul echipei Universitatea Cluj, Claudiu Niculescu, care a marcat două goluri în meciul cu formaţia CS Mioveni, din etapa a XVIII-a a Ligii I, l-a depăşit pe Anghel Iordănescu în clasamentul golgheterilor "all time". Niculescu a urcat pe treapta a 11-a a topului, cu 156 de goluri marcate în Liga I.  Liderul clasamentului golgheterilor din acest sezon este dinamovistul Marius Niculae, care a reuşit să înscrie de 14 ori. Ultima oară cînd golgeterul Ligii I înscrisese mai multe goluri la jumătatea întrecerii s-a întîmplat în sezonul 1999-2000, atunci cînd Adrian Mutu înscrisese, tot pentru Dinamo, 18 goluri.


Transfer cu discuţii


Mijlocaşul Alexandru Chipciu de la FC Braşov a semnat, ieri, un contract pe cinci ani cu Steaua, el urmînd să evolueze pentru formaţia "roş-albastră" din returul campionatului. Chipciu a avut o întîlnire cu finanţatorul stelist, ieri, la reşedinţa acestuia din Aleea Alexandru. Alexandru Chipciu, 22 de ani, a fost sub contract cu FC Braşov din 2006, el mai fiind împrutat în 2008/2009 la Forex Braşov şi CF Brăila. Î n actualul sezon, Chipciu a avut 18 apariţii pentru FC Braşov în Liga I, reuşind să marcheze cinci goluri. Clbul Sporting Piteşti contestă transferul lui Chipciu la Steaua. Preşedintele clubului, Tănase Dima, a declarat, marţi, că gruparea argeşeană deţine 50 la sută din drepturile federative ale mijlocaşului Alexandru Chipciu şi ar fi trebuit să fie prezentă la negocierile dintre Steaua şi FC Braşov. În replică, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a afirmat că FC Braşov va vira clubului piteştean banii aferenţi cotei deţinute, însă a precizat că oficialii lui Sporting nu ar fi trebuit să fie prezenţi la negocieri.


Ierarhii în gimnastică


Federaţia Romană de Gimnastică a anunţat lista celor mai buni sportivi în anul 2011, la gimnastică artistică fiind desemnaţi pe primul loc Sandra Izbaşa şi Flavius Koczi, iar la gimnastică aerobică Valentin Mavrodineanu.Topul feminin al anului 2011 este următorul: 1. Sandra Izbaşa, 2. Diana Chelaru, 3. Amelia Racea, 4. Cătălina Ponor, 5. Ana Porgras, 6. Larisa Iordache, 7. Raluca Haidu, 8. Diana Bulimar, 9. Daniela Andrei, 10. Diana Trenca. La masculin, ierarhia celor mai buni 10 gimnaşti este: 1. Flavius Koczi, 2. Marius Berbecar, 3. Cristian Băţagă, 4. Marian Drăgulescu, 5. Vlad Cotuna, 6. Ovidiu Buidoşo, 7. Andrei Ursache, 8. Andrei Muntean, 9. Daniel Rădean, 10. Andrei Groza. La gimnastică aerobică a fost întocmit un top mixt,primii patru performeri fiind Valentin Mavrodineanu, Corina Constantin,  Mircea Zamfir şi Tolan Petru Porime.


Terry, urmărit penal


Căpitanul echipei Chelsea, John Terry, va fi urmărit penal pentru rasism, el fiind acuzat de insulte rasiste la adresa jucătorului Anton Ferdinand de la Queens Park Rangers, la un meci din campionatul Angliei, a anunţat, ieri, Parchetul. "John Terry trebuie să fie urmărit penal pentru tulburarea ordinii publice agravată de rasism, în urma afirmaţiilor făcute într-un meci din Premier League între Queen’s Park Rangers şi Chelsea, din 23 octombrie 2011. După ce am studiat probele, consider că posibilitatea unei condamnări este realistă şi că este în interesul public să continuăm această anchetă", a precizat, într-un comunicat, procurorul Alison Saunders.


Nicu, dorit la München


Oficialii clubului TSV 1860 München, din liga a doua germană, tratează cu omologii de la SC Freiburg un transfer al mijlocaşului Maximilian Nicu, a anunţat, ieri, site-ul liga-zwei.de. Conform sursei citate, TSV München caută un înlocuitor pentru Dennis Malura, care ar puteam părăsi gruparea germană în această iarnă. Maximilian Nicu, în vîrstă de 29 de ani, a jucat în cariera sa la echipele SpVgg Unterhaching, FC Rot-Weis Erfurt, SV Wehen, Wacker Burghausen, SV Wehen Wiesbaden, Hertha Berlin şi SC Freiburg.


La 19 ani, cel mai bun din ţară


Mijlocaşul echipei Bayern München, David Alaba, a fost desemnat, marţi, cel mai bun jucător austriac al anului 2011, el fiind, la 19 ani, cel mai tînăr fotbalist care primeşte această distincţie. Alaba a adunat 21 de puncte în această ierarhie în care au votat cei mai buni zece antrenori din Austria şi i-a devansat pe Nacer Barazite (Austria Viena) şi Martin Harnik (VfB Stuttgart). "Este vorba de recunoaşterea valorii acestui tînăr jucător dotat cu un talent ieşit din comun. Sînte extrem de fericit pentru el. Este un jucător care încearcă să progreseze în fiecare zi la antrenamente. Acest premiu îl va ajuta să facă un nou pas în cariera sa", a spus Jupp Heynckes, antrenorul formaţiei Bayern.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.