Sport

Balint nu s-a înţeles cu basarabenii

Ziarul de Vrancea
19 dec 2011 928 vizualizări
Tehnicianul Gabi Balint nu şi-a prelungit contractul de selecţioner al naţionalei Rebublicii Moldova, a anunţat, ieri, Federaţia Moldovenească de Fotbal, într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

"Contractul dintre Federaţia Moldovenească de Fotbal şi antrenorul selecţionatei Moldovei, Gabi Balint, a luat sfîrşit. S-a încercat negocierea unei prelungiri a contractului, dar din anumite motive nu s-a ajuns la un acord. FMF îi aduce sincere mulţumiri lui Gabi Balint pentru lucrul depus la echipa naţionala a Moldovei pe parcursul anilor 2010-2011 şi îi doreşte mult succes în viitor în cariera de antrenor. Numele noului selecţioner urmează să fie anunţat de către Comitetul Executiv al FMF", se arată în comunicatul citat. În vîrstă de 48 de ani, Gavril Balint a fost instalat în funcţia de selecţioner al Republicii Moldova la 19 ianuarie 2010. în mandatul său, naţionala Moldovei a terminat pe locul V, penultimul, cu nouă puncte (trei victorii şi şapte înfrîngeri), preliminariile Euro-2012, într-o grupă din care au mai făcut parte reprezentativele Olandei, Suediei, Ungariei, Finlandei şi cea a statului San Marino.
S-au reunit mai devreme
Echipa de handbal feminin, Oltchim Rîmnicu Vîlcea, se va reuni, astăzi, cu opt zile mai devreme decît programarea iniţială, deoarece naţionala Romaniei a părăsit Campionatul Mondial din Brazilia încă din optimile de finală.  Contraperformanţa echipei naţionale la CM din Brazilia (locul 13) şi revenirea în ţară în 14 decembrie, mai devreme decît încheierea competiţiei sud-americane, a determinat conducerea campioanei Oltchim să reprogrameze reunirea lotului. "Am sosit mai devreme decît ne aşteptam cu toţii, astfel că este normală această reprogramare. Ne reunim astăzi, în loc de 27 decembrie. Fetele vor avea timp să reintre treptat în efort. Vor avea trei zile libere de Crăciun, iar apoi vom participa la turneul de pe teren propriu, din 27-28 decembrie. ştiu că tot lotul este valid, reunirea este valabilă pentru toate jucătoarele, inclusiv stranierele, care au fost plecate la echipele naţionale. Doar Adina Fiera avea programat un control medical la genunchi, la Bucureşti", a declarat antrenorul Radu Voina.
Calificare în play-off, la futsal
Echipa naţională de futsal a Romaniei s-a calificat în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din Thailanda, după ce a terminat pe locul secund în grupa a doua a preliminariilor. Romania a obţinut două victorii în grupa de calificare, 3-0 cu Bulgaria şi 9-3 cu Polonia, şi a fost învinsă de Italia, scor 4-2. Naţionala Romaniei a terminat grupa de calificare pe locul secund, cu şase puncte, în urma Italiei, care a adunat nouă puncte. Cele două formaţii au obţinut calificarea pentru play-off.
Huliganul de la Ploieşti, trimis în justiţie
Suporterul care, drogat fiind, l-a lovit în timpul unui meci pe fotbalistul George Galamaz a fost deferit justiţiei de către procurorii DIICOT, Dragoş Enache urmînd a fi judecat în stare de arest preventiv. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Dragos Petruţ Enache, în vîrstă de 25 de ani, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, deţinere de droguri de mare risc pentru consumul propriu şi lovire sau alte violenţe. Potrivit DIICOT, în 30 octombrie 2011, în incinta Stadionului "Ilie Oană" din municipiul Ploieşti, în timpul meciului oficial Petrolul Ploieşti-Steaua Bucureşti, Dragos Petruţ Enache, care anterior consumase ecstasy - drog de mare risc, a pătruns pe gazon şi l-a lovit cu pumnul, în zona feţei, pe unul dintre jucătorii echipei FC Steaua, partea vătămată George Daniel Galamaz suferind leziuni pentru a căror vindecare a necesitat 16-18 zile de îngrijiri medicale. Tribunalului Prahova se va pronunţa asupra vinovăţiei tînărului.
Perioadă de transfer devansată
Federaţia Romană de Fotbal a devansat cu trei zile perioada de transfer pentru cluburile şi jucătorii din Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a, a informat, ieri, site-ul oficial al FRF. Astfel, în pauza competiţională din iarnă transferurile de jucători se vor putea realiza în intervalul 25 ianuarie - 22 februarie 2012. Iniţial, Comitetul Executiv al FRF din 12 decembrie stabilise pentru transferuri perioada 28 ianuarie - 25 februarie 2012. Perioadele de transfer pentru celelalte eşaloane competiţionale, aprobate de Comitetul Executiv al FRF în cadrul şedinţei din 12 decembrie, rămîn neschimbate.
“Săgeată” este tentat de raliuri
Fotbalistul dinamovist Marius Niculae a fost, ieri dimineaţă, copilotul campionului naţional de raliuri Valentin Porcişteanu, la un drive-test efectuat pe pista Amckart. "Mi-a plăcut foarte mult, a fost o onoare pentru mine să am asemenea pilot. Dacă mă mai ia Florentin Petre de două ori, cred că o să mă prindă microbul. E diferenţă mare faţă de şosea. Sînt multe pe care nu ai cum să le simţi pe şosea. Mai iau şi eu cîte o amendă, puncte în minus, asta e. Dar mie îi plac senzaţiile tari. Acum după ce am fost cu un campion aş avea curaj şi cu Florentin Petre", a spus Niculae la final.  Iniţial, maşina lui Porcişteanu a parcurs circuitul cu o viteză redusă, după care a efectuat cîteva tururi rapide. în momentul în care de sub maşină a început să iasă fum, drive-testul a fost întrerupt.

 “Demisia, Badea!”
Aproximativ 300 de suporteri ai echipei Universitatea Cluj s-au adunat în faţa vestiarelor, cerîndu-i demisia antrenorului Ionuţ Badea, după ce "şepcile roşii" au remizat în meciul cu formaţia CS Mioveni, scor 2-2, din etapa a XVIII-a, prima a returului Ligii I. De asemenea, fanii clujeni îl înjură pe atacantul Gabriel Machado care le-a arătat semne obscene în momentul în care a fost schimbat. Florian Walter a declarat, săptămîna trecută, pentru MEDIAFAX, la puţin timp după încheierea partidei cu FC Vaslui, că Ionuţ Badea este demis din funcţia de antrenor al echipei clujene. Walter i-a imputat tehnicianului şirul de rezultate negative şi jocul echipei din repriza secundă a partidei cu gruparea moldavă. Miercuri, conducerea clubului Universitatea Cluj a anunţat, pe site-ul oficial, că antrenorul Ionuţ Badea va continua pe banca tehnică a grupării ardelene.
Doni, arestat pentru meciuri trucate
Fotbalistul Cristiano Doni a fost arestat, ieri dimineaţă, alături de alte 16 persoane, pentru implicarea în cazul scandalului meciurilor trucate. Fostul căpitan al echipei Atalanta Bergamo, Cristiano Doni, în vîrstă de 38 de ani, a fost deja suspendat ca jucător pentru o perioadă de trei ani şi jumătate pentru implicarea în acest caz.Printre celelalte 16 persoane arestate se află foştii fotbalişti Luigi Sartor (FC Parma, Vicenza, Internazionale Milano, AS Roma) şi Alessandro Zamperini (care a evoluat în liga a doua), dar şi actuali jucători Carlo Gervasoni (Piacenza) şi Filippo Carobbio (Spezia). Cele 17 persoane arestate sînt implicate în trucarea mai multor meciuri din Serie B în sezoanele 2009-2010 şi 2010-2011.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.