Sport

Topul celor mai buni sportivi de la Liceul Sportiv

Dan Chiriac
15 dec 2011 3432 vizualizări
Atletul Cătălin Voicu şi echipele de handbal şi rugby au fost declaraţi campionii anului 2011 pentru liceul focşănean u cu rezultate mai puţin reuşite în campionat, handbalistele de la Academica Focşani au fost campioane la hore şi colinde

Liceul cu Program Sportiv din Focşani şi-a premiat ieri laureaţii anului 2011 într-un spectacol organizat la prînz, la sediul şcolii. Directorul Mihai Petruş şi atleta Ionica Bîznă au fost cei care au înmînat premiile celor mai buni sportivi ai liceului din anul 2011. Handbalistele de la LPS Academica Focşani au reuşit să încînte asistenţa cu o „horă moldovenească”, extrem de apreciată de cei prezenţi, dar şi cu un concert de colinde. Cei mai mici copii ai liceului, cei din clasa a cincea, au recitat poezii. Judona Can Metin, de naţionalitate turcă, a participat la rîndul său la spectacolul artistic. Cele mai gustate momente au fost scenetele comice jucate de Vlad Basarabescu şi două eleve ale liceului, una dintre ele fiind Alina Stoleru, miss boboc la Liceul cu Program Sportiv. În holul liceului a fost împodobit bradul de Crăciun, iar lîngă acesta, în două vitrine, au fost expuse trofeele aduse de-a lungul anilor de sportivii liceului. Cel mai bun sportiv al anului a fost desemnat Cătălin Voicu. Atletul este campion balcanic şi triplu medaliat la competiţiile naţionale. Pe locul doi s-a clasat Alexandru Munteanu, fost primar al tinerilor, vicecampion la seniori în acest an la judo. Acesta a obţinut şi două medalii de bronz în competiţiile juniorilor. Pe locul trei s-a clasat George Neagu – tot de la judo, care a obţinut o medalie de bronz la tineret, argint la juniori şi două medalii de bronz la juniori. Locul patru le-a revenit celor trei rugbişti focşăneni care în acest an au obţinut titul de campioni naţionali la rugby în şapte şi pe cel de vicecampioni naţionali la U 19. Marian Gorcioaia, Ionuţ Mazăre şi Vasilică Pascu au fost printre performerii secţiei de rugby în acest an. Judoka Alin Anghel s-a clasat la rîndul său pe locul cinci, iar colega sa de club Maria Paraschiv se situează pe locul şase. Alte trei fete de la judo (Daniela Zgherea, Oana Burlă, Nicoleta Ilie) împart poziţia a şaptea cu un rugbyst, Teodor Borş. Trei baschetbalişti şi Cristina Enache, componenta lotului naţional de tineret a Romaniei, încheie topul sportivilor. Au fost premiate şi cele mai bune echipe din anul 2011. Echipa de rugby – campioană naţională la rugby în şapte şi vicecampioană la rugby în 15 - şi echipa de baschet, locul cinci la turneul final al campionatului naţional, au fost laureatele acestui an. (Dan CHIRIAC)

Topul primilor zece sportivi a fost următorul:

1.    Cătălin Voicu (atletism),
2. Alexandru Munteanu (judo),
3. George Neagu (judo),
4. Marian Gorcioaia, Vasilică Paşcu şi Ionuţ Mazăre (rugby) ,
5. Alin Anghel (judo),
6. Maria Paraschiv (judo),
7. Daniela Zgherea, Oana Burlă, Nicoleta Ilie (judo) şi rugbystul  Teodor Borş (rugby)
8. Daniela Coman (atletism),
9. Andrei Neguroiu, Dragoş Chircă şi Alin Olaru (baschet),
10. Cristina Enache (handbal).


Echipa de baschet merge la un turneul la Constanţa


Echipa de baschet de la Liceul cu Program Sportiv Focşani va participa săptămîna viitoare la un turneu internaţional. Competiţia se va desfăşura timp de trei zile la Constanţa şi este rezervată echipelor sub 17 ani. Baschetbaliştii focşăneni vor da piept cu mai multe formaţii din ţară, dar şi cu o echipă din Serbia.  LPS Focşani se pregăteşte pentru primul turneu al campionatului naţional ce va debuta în luna ianuarie. Adversarele focşănenilor vor fi echipele CSS Unirea Iaşi, CSS Botoşani şi LPS Galaţi. Primul turneu va fi organizat la Iaşi, între 5-7 ianuarie. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.