Sport

Lobby vrîncean pentru creşterea numărului de ore de educţie fizică

Dan Chiriac
14 dec 2011 2006 vizualizări
Societatea Ştiinţei, Excelenţei Umane şi Sportului Universitar, prin departamentul ştiinţific al Ministerului Educaţiei, a organizat recent un forum naţional, aflat la ediţia a treia, în Complexul Olimpic de la Izvorani.

Cu acest prilej a avut loc şi finala competiţiei ştiinţifice intitulată „Impactul finalităţilor sistemului educaţional şi de cercetare ştiinţifică asupra performanţei sportive din Romania”, unde a prezentat o lucrare şi profesorul Ionel Ambrosie, de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”. „Am prezentat lucrarea Conceptul analitic al programei de educaţie fizică şi sport pentru învăţămîntul liceal tehnic pe etape. Aceasta vizează pregătirea profesional aplicativă a elevilor ce vor urma facultăţi tehnice şi se vor încadra în producţie. Această ediţie a fost foarte importantă întrucît preşedintele Societăţii Ştiinţifice, prof univ, dr. Ion Lador, a prezentat un nou concept în susţinerea sistemului educaţional din Romania, punînd accent pe cercetare, comunicare, publicistică şi politici educaţionale”, ne-a spus prof. Ambrosie. Participanţii au susţinut promovarea cooperării eficiente cu centrele educaţionale şi ştiinţifice internaţionale. De asemenea, s-a discutat pe tema dopingului în performanţa sportivă. „Sportul vrîncean de performanţă este legat de cîteva ramuri sportive şi foarte bine reprezentat la handbal, baschet, atletism, judo, rugby, gimnastică, iar profesorii Lucian Tucan, Viorel Ion, Mihai Petruţ, Gheorghe Alecsandrescu, Gheoprghe Catrinescu, Mircea Petrişor, Adriana Lescovar, Stănică Grosu, Iulian Surlă, Dumitru Zisu sau Emil Dumitru au fost remarcaţi de profesorii universitari ca fiind foarte buni specialişti”, ne-a transmis Ambrosie. Participanţii la conferinţă au fost răsplătiţi cu diplome de merit, în funcţie de lucrările prezentate. „Lucrarea mea poate fi un punct de referinţă asupra programei şcolare în viitor, care va presupune acordarea unui număr mai mare de ore de educţie fizică şi sport, ore care trebuie să cuprindă conţinuturi educaţionale eşalonate şi în lecţii de laborator, lecţii teoretice şi metodice, care să asigure conceptul teoretico-metodologic pentru alternarea lecţiilor de pregătire  fizică şi antrenament fizic”, a mai spus profesorul Ambrosie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ramona, acum 4508 zile, 22 ore, 33 minute, 37 secunde
ar fi o initiativa bine primita de majoritatea parintilor ,mai ales ca sunt multi copiii cu probleme de greutate care in loc sa mearga la sala stau in fata calculatorului si rontaie. am si eu o fetita citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.