Sport

Bătut în vestiar, cu prosoape ude

Ziarul de Vrancea
14 dec 2011 1666 vizualizări
Hocheist din lotul U16 al Romaniei a fost agresat de către colegii săi de etnie maghiară, de 1 decembrie

Hocheistul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat verbal şi fizic de Ziua Naţională a Romaniei de colegii săi de etnie maghiară din lotul naţional Under 16, Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman urmînd să decidă, vineri, sancţiunile, a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general Ioan Dobrescu. Conform site-ului oficial al Federaţiei Romane de Hochei pe Gheaţă, mai mulţi jucători din lotul olimpic al Romaniei şi-au supus colegul la "umilinţe verbale şi fizice în vestiarul patinoarului Lajos Vakar din Miercurea Ciuc" la finalul unui antrenament.  Oficialii FRHG au efectuat o primă anchetă din care a reieşit că jucătorul Florin Cosmin Marinescu, în vîrstă de 15 ani, a fost supus unor umilinţe verbale şi fizice de neacceptat. "Incidentul a fost provocat de jucătorul Alfred Antal Alfred şi continuat de jucătorii Istvan Gereb  şi Akos Molnar, care au recunoscut cele întîmplate", menţionează sursa citată.
Cotidianul Prosport a publicat, ieri, declaraţia jucătorului Florin Cosmin Marinescu din memoriul înaintat de tatăl său Federaţiei Romane de Hochei pe Gheaţă. "Unul dintre băieţi, Antal, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în romană, că tot e ziua Romaniei şi că ei sînt tot romani. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sînt romani şi au spus cuvinte urîte la adresa Romaniei. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude", a povestit Florin Cosmin Marinescu, junior legitmat la clubul Steaua. "Faptele sînt regretabile şi, mai grav, s-au petrecut în cadrul unui program multianual, iar sportivii implicaţi vor reprezenta Romania la o competiţie organizată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman. Avînd în vedere acest aspect, în cursul zilei de 12 decembrie s-a hotărît ca incidentul să fie analizat de o comisie, formata din reprezentanţii COSR şi FRHG, iar decizia privind sancţionarea celor implicaţi să fie luată de Comisia de Etică a COSR", a declarat preşedintele Federaţiei Romane de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna.

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, a fost desemnat să coordoneze comisia care va investiga incidentul. "Comisia deja lucrează, eu am fost desemnat să o coordonez. Mîine mă voi deplasa împreună cu ceilalţi membri la Miercurea Ciuc unde voi discuta toate aspectele acestui caz atît cu jucătorii, cît şi cu antrenorii lotului şi ceilalţi responsabili. Seara mă voi întoarce, îi voi comunica domnului Octavian Morariu preşedintele COSR, iar vineri Comisia de Etică a Comitetului Olimpic va decide sancţiunile", a afirmat oficialul COSR.
Echipa naţională Under 16 face parte alături de cea Under 15 din cadrul loturilor FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European). Managerul loturilor FOTE, Attila Nagy, a declarat, ierri, pentru MEDIAFAX, că au fost deja luate măsuri împotriva jucătorilor Antal, Gereb şi Molnar, dar acestea nu pot fi făcute publice deocamdată. "Unele măsuri s-au luat împotriva celor implicaţi, dar nu putem să le facem publice. Nu vreau să comentez nimic pînă la finalizarea anchetei COSR”, a spus Nagy Attila.   Tot ieri, preşedintele F.R. de Hochei pe Gheaţă, Barna Tanczos, a declarat că va propune excluderea din lotul naţional Under 16 a celor trei agresori. De asemenea, s-a sesizat şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), iar CSA Steaua a solicitat demiterea antrenorului naţionalei Under 16, Otto Keresztes.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
relu, acum 4515 zile, 4 ore, 58 minute, 47 secunde
Samburele de salbaticie nu va disparea de la nici urmatoarele zeci de generatii.Mirosul transpiratiei de cal, din carnea purtata la oblancul seilor de strabunii lor in periplul spre campia Panonica,va citeste integral
Gigi, acum 4515 zile, 5 ore, 48 minute, 6 secunde
Natie de jeguri imputite ! Sa se duca dracului la ei in tara ! MOARTE UNGURILOR !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.