Sport

Se joacă şansa olimpică

Ziarul de Vrancea
11 dec 2011 1782 vizualizări
Astăzi, de la ora 18:30, are loc partida de handbal feminin dintre Romania şi Croaţia, pentru optimile de finală ale Campionatului Mondial * învingătoarea mai păstrează speranţe de a ajunge la Londra, anul viitor

Comportarea lamentabilă a echipei naţionale de handbal a Romaniei în ultimele trei partide a făcut ca tricolorele să se mute de la São Paulo, unde au jucat primele trei meciuri. Nu prea departe, la São Bernardo do Campo, unde astăzi, de la ora 18:30, se vor lupta cu echipa Croaţiei pentru un loc în sferturile de finală ale competiţiei şi, practic, pentru calificarea la turneele preolimpice. Aceasta pentru că echipa care va cîştiga titlul mondial din Brazilia se va califica direct la Jocurile Olimpice, iar pentru turneul preolimpic vor merge şase echipe, în urma clasamentelor finale. Aşadar, locul VII este asigurător pentru acest obiectiv, şi foarte posibil şi locul VIII, dacă Norvegia, Brazilia sau Coreea de Sud (calfiicate şi ele direct la JO, datorită cîştigării titlurilor continentale) se vor clasa mai sus de această poziţie. Aşadar, o victorie în faţa Croaţiei înseamnă, aproape sigur, continuarea drumului spre Londra.
În alte condiţii, s-ar putea spune că obiectivul este palpabil. Echipa Croaţiei (antrenată acum de Vladimir Canjuga) n-a mai învins Romania de cinci ani, ultimele şapte întîlniri fiind favorabile tricolorelor. Ultima dată, la Europenele din Danemarca de anul trecut, Romania s-a impus cu 31-22. Însă, în lumina evoluţiilor de pînă acum a fetelor lui Radu Voina, un pronostic pozitiv este hazardat. Este greu pentru egala Japoniei şi echipa învinsă de Brazilia şi făcută varză de Franţa să se impună în faţa unei formaţii care a luat faţa vicecampioanei continentale (Suedia) în grupa D. Naţionala Croaţiei este, practic, o combinată între cele mai aureolate echipe ale ţării, Krim Ljubljana şi Podravka Koprivnica, ultima în declin. O singură jucătoare din lotul lui Canjuga joacă în străinătate, extrema dreaptă Dijana Jovetic, care joacă la Buducnost Podgorica. De la Krim, rivală a Oltchimului pe plan european, vin golgeterul Andrea Penezic (inter stînga), portarul Jelena Grubisic, pivotul Andrea Seric, extrema dreaptă Lidija Horvat şi centrul Lidija Franic, jucătoare cunoscute iubitorilor de handbal din întreaga lume.
Mai trebuie spus că, dacă echipa Romaniei îşi continuă evoluţiile lamentabile de pînă acum, n-are nici o şansă de a învinge Croaţia şi a se califica în sferturi, cu tot palmaresul pozitiv. Pentru victorie, faţa echipei tricolore trebuie să se schimbe radical. Partida Romania – Croaţia se dispută astăzi, de la ora 18:30 şi va fi transmisă de DolceSport. Învingătoarea acestui meci va întîlni, în sferturi, învingătoarea meciului Olanda – Norvegia, care s-a disputat aseară, alături de partidele Coreea de Sud – Angola, Rusia – Islanda şi Muntenegru – Spania. Astăzi, tot în optimi, se mai joacă meciurile Suedia – Franţa, Danemarca – Japonia şi Brazilia – Coasta de Fildeş.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.