Sport

Realul n-are spor

Ziarul de Vrancea
11 dec 2011 583 vizualizări
Barcelona a cîştigat clar “el clasico” chiar pe Bernabeu, scor 3-1

Formaţia FC Barcelona a învins, sîmbătă, pe stadionul Santiago Bernabeu, cu scorul de 3-1 (1-1), echipa Real Madrid, în cel de-al 216-lea “El Clasico”, contînd pentru etapa a XVI-a a campionatului Spaniei. Deschiderea rapidă a scorului, în minutul 1, printr-un gol norocos marcat de Karim Benzema, a născut speranţe pe “Bernabeu”, după chinurile suferite de madrileni în anterioarele “clasicos”, mai ales că Realul reuşea în continuare să fie mai periculoasă pe contraatac, anihilînd jocul de pase al catalanilor. A trebuit, însă, să iasă la rampă Leo Messi, care a inventat o pasă în adîncime pentru Alexis Sanchez, în min. 29 şi chilianul a înscris imparabil. În partea secundă, Barça a dominat tactic meciul, iar în min. 56, un şut de la marginea careului al lui Xavi fiind deviat nefericit de Marcelo. După zece minute, Fabregas a pus bomboana pe coliva “regaliştilor” după o combinaţie cu supervedetele Messi şi Xavi. În urma acestui rezultat, FC Barcelona a ajuns Real Madrid în fruntea clasamentului, madrilenii avînd însă un meci mai puţin disputat. Cu FC Barcelona, Real Madrid a suferit a doua înfrîngere în acest sezon.
José Mourinho, antrenorul Realului, consideră victoria oaspeţilor norocoasă:  "Fără să le iau din merite, această victorie se datorează în mare parte şansei. Prima repriză a fost total echilibrată. La început i-am împiedicat să construiască. Al doilea gol a fost cu noroc. Acest noroc ne-a lipsit pentru ca un jucător fantastic, cum este Cristiano Ronaldo, să marcheze pentru noi", a declarat antrenorul portughez. Ponderat aşa cum rareori s-a întîmplat după un eşec contra eternei rivale, Mourinho nu a dorit să intre în polemică, dar nu s-a putut abţine să nu-l "atace" pe arbitrul David Fernandez Borbalan, pentru că nu l-a eliminat pe Messi în minutul 52. Autor al unui fault asupra lui Xabi Alonso, argentinianul, care avea deja un cartonaş galben, a beneficiat de clemenţa arbitrului şi a rămas în teren. Messi a primit uncartonaş galben la o fază ciudată, în care a cerut să fie avertizat un adversar. Or, conform ultimelor directive, aceasta se sancţionează cu cartonaş galben.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.