Sport

Coloana de stiri sportive: Circul din Croaţia

Ziarul de Vrancea
8 dec 2011 1878 vizualizări
Meciul din ultima etapă din grupa D a Ligii Campionilor, dintre Dinamo Zagreb şi Olympique Lyon stîrneşte numeroase suspiciuni în presa internaţională,

Între rezultatele înregistrate în ultima seară din grupele Ligii Campionilor, a şocat victoria echipei Olympique Lyon, pe terenul formaţiei Dinamo Zagtreb, scor 7-1. Scorul la pauză a fost 1-2, mijlocaşul croat Leko a fost eliminat în min. 28 luînd rapid două galbene, Dinamo a deschis scorul, iar în repriza secundă, francezii au marcat gol după gol. În condiţiile în care Real Madrid a evoluat onorabil la Amsterdam (2-0) cu Ajax, iar meciurile între “lăncieri” şi francezi s-au încheiat, ambele, cu 0-0, Lyon a anihilat în urma acestui joc, un deficit de golaveraj de şapte reuşite în favoarea olandezilor, calificîndu-se în optimile  Ligii Campionilor. Fireşte, au apărut multe comentarii negative în presa internaţională, în special în Olanda şi Spania, negate cu vehemenţă de croaţi. De altfel, Dinamo Zagreb s-a grăbit să găsească ţapul ispăşitor, anunţînd demiterea antrenorului Krunoslav Jurcic!
Antrenorul echipei Ajax Amsterdam, Frank de Boer, a calificat, joi, drept "frapantă" victoria obţinută de Olympique Lyon la Zagreb. “Pot doar să spun că este frapant. Însă, dacă au existat lucruri ciudate, trebuie să le dovedim. Din acest motiv, prefer să nu mă gîndesc şi să mă concentrez la viitorul nostru meci. Ştiu că cei de la Zagreb au evoluat în 10 timp de o oră şi am înţeles că totul a devenit foarte uşor pentru Lyon, că balonul le revenea repede. Însă, chiar şi în zece poţi să pui probleme unui adversar", a declarat De Boer, citat de agenţia olandeză ANP. Ziarul spaniol AS a subliniat prestaţia portarului gazdelor,  Ivan Kelava, "care a plonjat într-o manieră ciudată la un gol şi a părut dezinteresat de ceea ce se întîmplă cu balonul după ce l-a degajat".Bazîndu-se pe o imagine surprinsă de camerele video, cotidianul spaniol remarcă "gestul de complicitate ciudată" după cel de-al cincilea gol al francezilor între fundaşul echipei Dinamo, Domagoj Vida, şi atacantul formaţiei Olympique Lyon, Bafetimbi Gomis. "Jucătorul francez se apropie pentru a recupera balonul, iar Vida i-l dă, după care îi face cu ochiul şi semnul de OK", precizează As. UEFA a anunţat, ieri, că nu are date care să ducă la o anchetă, deoarece sistemul său de detectare a fraudei în ceea ce priveşte pariurile nu a semnalat nereguli, menţionînd că aşteaptă rapoartele arbitrului şi observatorilor pentru a vedea dacă aceştia consideră că s-a întîmplat ceva în neregulă la meci. Iar Autoritatea de reglementare a jocurilor şi pariurilor on-line din Franţa (Arjel) a anunţat, că nu a descoperit "nici o anomalie" pe piaţa pariurilor, în legătură cu acest meci.
City şi United eliminate din Ligă!
Grupa A: Manchester City – Bayern München 2-0. da Silva (’36), Y. Touré (’52);  Villarreal – SSC Napoli 0-2. Inler (’65), Hamsik (’76). Clasament: 1. Bayern – 13 p; 2. Napoli – 11 p; 3. Manchester City – 10 p; 4.Villareal – 0 p.
Grupa B:  Inter Milano - ŢSKA Moscova 1-2. Cambiasso (’51) / Doumbia (’50), Berezuţki (’87); Trabzonspor – Lille 0-0. Clasament: 1. Inter – 10 p; 2. ŢSKA – 8 p; 3. Trabzon – 7 p; 4. Lille – 6 p.
Grupa C:  Benfica Lisabona – Oţelul Galaţi 1-0. FC Basel – Manchester United 2-1. Streller (‘9), Frei (’84) / Jones (’89).  Clasament: 1. Benfica – 12 p; 2. Basel – 11 p; 3. Manchester United – 9 p; 4. Oţelul – 0 p
Grupa D: Dinamo Zagreb – Olympique Lyon 1-7. Kovacic (’40) / Gomis (’45, ’48, ’52, ‘70), Gonalons (’49), Lisandro (’64), Briand (’76). Leko (Z) a fost eliminat în min. 28; Ajax Amsterdam – Real Madrid 0-3. Callejon (’14, ‘90), Higuain (’42). Clasament: 1. Real Madrid – 18 p; 2. Lyon – 8 p; 3. Ajax – 8 p; 4. Zagreb –  0 p.

Chivu s-a accidentat la coapsă

Fundaşul echipei Internazionale Milano, Cristian Chivu, s-a accidentat în meciul de miercuri seară disputat cu formaţia ŢSKA Moscova în Liga Campionilor, scor 1-2, şi va absenta două săptămîni de pe teren. Chivu a suferit o întindere la muşchiul adductor de la coapsa dreaptă, iar medicii clubului i-au recomandat două săptămîni de pauză. Cristian Chivu a fost înlocuit la pauză cu Caldirola în meciul pe care Internazionale Milano l-a pierdut, pe teren propriu, scor 1-2, cu ŢSKA Moscova.
A doua surpriză islandeză
În cadrul grupei A a Campionatului Mondial de handbal feminin, echipa Islandei a reuşit a doua mare surpriză, învingînd Germania cu 26-20. Echipa islandeză a mai reuşit în prima rundă o victorie neaşteptată, în faţa Muntenegrului. În penultima etapă s-au mai realizat, în grupa A rezultatele: Norvegia – Angola 26-20 şi Muntenegru – China 42-15. Înaintea ultimei runde, Norvegia şi Muntenegru au cîte şase puncte, urmate de Angola, Germania şi Islanda, cîte patru, China fiind la cota zero. În grupa B, rezultate normale: Rusia – Olanda 30-22; Spania – Kazahstan 27-18; Coreea de Sud – Australia 45-11. Clasament: 1. Rusia – 8 p; 2. Spania – 6 p; 3. Olanda -4 p; 4. Coreea de Sud – 4 p; 5. Kazahstan – 2 p; 6. Australia – 0 p. Aseară, după miezul nopţii, echipa Romaniei a întîlnit Brazilia, în cadrul grupei C.


Şania revine la naţională


Selecţionerul Vasile Stîngă spune că Alin Şania va reveni în naţionala de handbal, care se va reuni pe 14 decembrie, la Izvorani, în vederea importantei duble cu Belarus, în urma căreia se va stabili care echipă din grupa a VII-a preliminară va merge la barajul pentru CM din Spania 2013. Vor fi chemaţi mai mulţi jucători în pregătire cu echipa naţională, însă pentru jocul cu Belarus vor rămîne doar 19. "Am vorbit cu Şania şi este totul în regulă, se va prezenta la lot pe data de 2 ianuarie. Eu nu sînt un tip ranchiunos şi i-am spus că totul depinde de el. Uşa naţionalei este deschisă pentru oricine din punctul meu de vedere. Important este să vină să joace cu sufletul pentru tricolor!” a precizat selecţionerul Vasile Stîngă pentru handbalvolei.ro.


Rugbist dopat la Cupa Mondială


Un jucător a cărui identitate nu a fost dezvăluită a fost depistat pozitiv la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă, a anunţat IRB, precizînd că este vorba de un rugbist de la una dintre cele 12 echipe eliminate în faza grupelor. "Substanţa detectată este un produs considerat narcotic (antidurere) şi face parte din lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping. Jucătorul şi federaţia au fost informate, sportivul fiind suspendat provizoriu în aşteptarea audierii, care este iminentă", a precizat IRB.  Potrivit IRB, 216 controale urinare au fost efectuate şi 76 de eşantioane de sînge au fost prelevate la CM din Noua Zeelandă.

Rooney a primit clemenţă


Suspendarea atacantului naţionalei Angliei, Wayne Rooney, a fost redusă de la trei la două meciuri, ieri, de UEFA, care a acceptat astfel, în parte, apelul Federaţiei Engleze de Fotbal. Wayne Rooney a fost suspendat, pe 13 octombrie, pentru trei meciuri oficiale ale naţionalei Angliei, după ce a primit cartonaşul roşu la ultimul meci din preliminariile Euro-2012, cu Muntenegru, scor 2-2, pentru lovirea lui Miodrag Dzudovic. în urma deciziei de ieri a UEFA, Rooney nu va putea evolua în meciurile cu Franţa şi Suedia, din grupa D a Campionatului European din 2012, însă va putea juca în partida cu Ucraina.


Japonezii au făcut primul pas


Campioana Japoniei, Kashiwa Reysol, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial al cluburilor, după ce a învins pe deţinătoarea Ligii Campionilor Oceaniei, Auckland City, cu scorul de 2-0 (0-0). Golurile japonezilor au fost marcate de Junya Tanaka ('37) şi Masato Kudo ('40). În sferturile de finală ale competiţiei ce se desfăşoară în Japonia, Kashiwa Reysol va întîlni, duminică, pe Club de Futbol Monterrey (Mexic). Învingătoarea va întîlni pe Santos, deţinătoarea Copei Libertadores, în faza semifinalelor. Pe cealaltă parte a tabloului, Esperance Sportive de Tunis (Tunisia) va juca în sferturi împotriva formaţiei Al-Sadd (Qatar). Cîştigătoarea acestei partide va evolua în compania Barcelonei, deţinătoarea trofeului UEFA Champions League.


Ucis din bătaie


Pugilistul rus Roman Simakov a decedat, ieri, în spital, după ce a fost făcut KO în ring de compatriotul său Serghei Kovalev, în urmă cu trei zile, într-un meci în care îşi apăra titlul WBC al Consiliului de Box Asiatic. Moartea lui Simakov a fost cauzată de multiple afecţiuni ale creierului. El a decedat într-un spital Ekaterinburg.  Simakov s-a prăbuşit în ring în primul minut al reprizei a şaptea după mai multe lovituri primite de la Kovalev. El a intrat imediat în comă, conform secretarului general al Federaţiei de Box din Rusia, Igor Maruzov. El a menţionat că federaţia va începe o anchetă după decesul pugilistului. Simakov avea 19 victorii, un egal şi o înfrîngere în carieră în momentul în care l-a înfruntat pe Serghei Kovalev

Start de etap\ pe Mure[

* ast\zi, de la 20:30, are loc primul meci al ultimei etape a turului: FCM T`rgu Mure[ - FC Bra[ov, partid\ transmis\ `n direct de DigiSport

~n acest week-end are loc ultima etap\ a turului Ligii I de fotbal. Totu[i, sezonul fotbalistic intern nu se `ncheie, conform program\rii s\pt\m`na viitoare urm`nd a se sus]ine [i prima etap\ din retur. Unele cluburi au f\cut presiuni pentru a nu se mai disputa aceast\ etap\ suplimentar\, datorit\ st\rii terenurilor [i a prognozelor meteo, `ns\ Liga Profesionist\ de Fotbal [i-a impus punctul de vedere, pre[edintele Dumitru Dragomir motiv`nd c\ nu exist\ date `n calendar pentru a ad\uga o etap\ `n prim\var\. Dac\ mai amintim [i faptul c\ `n ultimii ani, cluburile au cerut am`narea startului sezonului tot din motive atmosferice, este de `n]eles motivul pentru care LPF nu admite modific\ri de program. Primul meci din etapa a XVII-a are loc `n seara aceasta [i implic\ dou\ echipe aflate `n apropierea zonei retrograd\rii: gazdele, FCM T`rgu Mure[, a ob]inut [apte puncte `n ultimele trei etape (dou\ jocuri `n deplasare), iar forma]ia din Bra[ov a `nvins, clar, pe Astra Ploie[ti, dup\ ce a pierdut, nemeritat `n fa]a Stelei. FC Bra[ov ocup\ locul XI, cu 18 puncte (-6 la adev\r), iar echipa mure[ean\ se afl\ pe XIV, cu 15 p (-9).

Programul etapei a XVII-a

Ziua    Ora     Meci   TV

Vineri  20:30  Tg. Mure[ - Bra[ov   DigiSport

S`mb\t\          18:00  “U” Cluj – Vaslui       DigiSport

S`mb\t\          20:00  Steaua – CFR Cluj  DigiSport

Duminic\       13:00  Sportul – Petrolul     DigiSport

Duminic\       15:00  Mioveni – Sibiu         GSP TV

Duminic\       18:00  O]elul – Rapid  DigiSport

Duminic\       20:30  Astra – Dinamo         DigiSport

Luni    19:00  Media[ - Ceahl\ul    DolceSport

Luni    20:00  Pandurii – Concordia          DigiSport      

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.