Sport

Selecţionata arbitrilor se bate cu Brăila şi Constanţa la Cupa Prietenia

Dan Chiriac
7 dec 2011 1812 vizualizări
Vrancea va juca alături de alte 13 echipe la „campionatul naţional” al arbitrilor

Selecţionata arbitrilor vrînceni se luptă, începînd de vineri, la cea mai importantă competiţie organizată de Comisia Centrală a Arbitrilor. Echipa va participa la Cupa Prietenia, competiţie ce se va disputa în Sala Sporturilor „Trivale” din Piteşti. Selecţionata Vrancei a fost repartizată în Grupa D, acolo unde va întîlni selecţionatele din Brăila şi Constanţa. Misiunea vrîncenilor de a accede în sferturile de finală este una dificilă, dar nu imposibilă. Primele două clasate în această grupă merg mai departe. Primul meci al arbitrilor vîrnceni va avea loc vineri seara, de la orele 20.20, în compania colegilor din Brăila. Sîmbătă dimineaţa, arbitrii vrînceni vor avea al doilea meci din grupă, cel cu selecţionata Brăilei. Primele două clasate vor juca în sferturi, în timp ce a treia clasată va disputa doar meciuri de clasament. Lotul formaţiei vrîncene este format din următorii arbitri: Lucian Sîrbu, Alin Samoilă, Mihai Gică, Cristi Gurguiatu, Octavian Bucătaru, Valentin Toader şi Dorinel Meiroşu. Selecţionata Vrancei are ca obiectiv calificarea în sferturile de finală.


Una caldă, alta rece


Arbitrii vrînceni se află la a treia participare la această competiţie. În urmă cu trei ani, la Brăila, selecţionata Vrancei a fost la un pas să obţină trofeul, dar a pierdut la loviturile de deprtajare semifinala disputată cu selecţionata Galaţi. Atunci, focşănenii, din rîndul cărora făceau parte foştii jucători şi arbitri Ionică Serea, Marius Martiş, Dănuţ Dumitriu sau Vasile Burgă, au condus în meciul cu Galaţiul cu 2- 0, dar au ratat în extremis prezenţa în ultimul act. Părerea generală a fost atunci că Vrancea a avut cea mai bună echipă, dar ghinionul a făcut să nu cîştige titlul. În schimb, anul trecut, selecţionata judeţului a avut o evoluţie mai puţin reuşită la Braşov. Este adevărat că arbitrii vrînceni au avut şi ghinion, după ce au nimerit într-o grupă din care mai făceau parte selecţionatele Bucureşti şi Argeş, adică viitoarele finaliste ale competiţiei. Cu toate acestea, vrîncenii nu s-au făcut de rîs şi au pierdut cu 1- 0 în faţa bucureştenilor, după un gol marcat în ultimul minut. Apoi, arbitrii vrînceni au cedat şi cu Argeşul, scor  2-4. Cu toate acestea, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, i-a acordat atunci titlul de cel mai bun portar al turneului lui Daniellete Iorga, portarul selecţionatei vrîncene. La 61 de ani, acesta a uimit pe toată lumea prin paradele sale de excepţie. Iorga a fost premiat în cadrul serii festive ce a avut loc la Restaurantul „Capitol” din Braşov. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.