Sport

Chinurile iadului!

Ziarul de Vrancea
4 dec 2011 896 vizualizări
* Romania - Tunisia 30-28 (14-15) în primul meci al handbalistelor tricolore la Campionatul Mondial din Brazilia

Greu s-au mai descurcat fetele lui Radu Voina în meciul cu tunisiencele, pe care, la ediţia precedentă, le-au învins la 17 goluri diferenţă. Egalităţile succesive din prima repriză (pe alocuri, cu avansuri minime ale Tunisiei!) păreau o glumă, pînă se încălzesc ale noastre, dar realitatea este că africanele au ştiut la perfecţie să speculeze numeroasele erori defensive ale Romaniei şi să declanşeze contraatacuri rapide, finalizate prin şuturi puternice, capitol la care au excelat Toumi şi Chebbak. În finalul reprize, la 14-14, tricolorele au fost în inferioritate numerică, s-au grăbit la finalizare cu 10 secunde înainte de final, permiţîndu-le tunisienelor un atac, sfîrşit cu o aruncare transformată de la 7 metri. Dacă prima parte părea o glumă, începutul reprizei secunde a fost ceva “horror” pentru Romania.
Debutul tricolorelor la CM din Brazilia a fost destul de neaşteptat, nu atît prin prisma rezultatului final, ci a evoluţiei jucătoarelor în prima repriză. Jocul, neaşteptat de echilibrat în primele 10 minute, a arătat mai tîrziu că, de fapt, era foarte bine controlat de Tunisia, care a şi profitat de numeroasele greşeli ale Romaniei (4-5, 12-12). Faza defensivă a handbalistelor antrenate de Radu Voina a permis echipei africane să marcheze cu uşurinţă, astfel că aceasta a prins curaj şi a reuşit să încheie primele 30 de minute în avantaj, 14-15. Lipsa pivotului Oana Manea (accidentată la ligamentele colaterale ale genunchiului stîng, în min. 40, dar recuperabilă) s-a simţit şi în ofensivă, şi în defensivă, astfel că Tunisia a luat distanţă, la două sau chiar trei puncte diferenţă (9-12, 14-17, 19-22, min. 42). Romancele au revenit rapid, Adriana Nechita a făcut ravagii pe extremă, iar Florina Chintoan s-a dovedit un pivot pe care se poate conta la avarie. Cîteva zvîcniri şi scorul s-a egalat, iar Ada a preluat conducerea. Romania a început să se distanţeze, Tunisia părea epuizată, dar cu patru minute înainte de final, au reuşit să egaleze. Pînă la urmă Florina Chintoan şi Adina Fiera au reuşit să aducă liniştea pe bancă, prin cele două puncte smulse după multe chinuri. Marcatoarele Romaniei au fost Adina Fiera 8,  Adriana Nechita 6, Oana Chirilă 5, Valentina Ardean 4, Aurelia Brădeanu 4, Florina Chintoan 3. După partida cu Tunisia, tricolorele au avut liber aseară, iar mîine astăzi vor juca împotriva Cubei (ora 19:00). Reamintim că primele patru echipe din fiecare grupă se califică în faza următoare, care nu înseamnă grupe principale, ca în ultimii ani, ci optimi, sferturi, semifinale, etc. De aceea, orice punct pierduf contează enorm, fiindcă schema încrucişărilor între grupele C (cea a Romaniei) şi D, este 1-4; 2-3;3-2; 4-1.
În celelalte meciuri ale grupei D, s-au înregistrat rezultate normale: Brazilia – Cuba 37-21 şi Franţa – Japonia 41-22. Surprizele au venit din altă parte, după cum se vede din tabloul rezultatelor primei zile:
Grupa A: Islanda – Muntenegru 22-21 (!!!); Germania – Norvegia 31-28 (!!); Angola – China 30-29.
Grupa B: Kazahstan – Australia 32-7; Rusia – Coreea de Sud 39-24; Spania – Olanda 34-27.
Grupa D: Suedia – Argentina 37-11; Danemarca – Uruguay 36-10; Croaţia – Coasta de Fildeş 36-20.  (Nic. G)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.