Sport

Coloana de stiri sportive: A murit Socrates

Ziarul de Vrancea
4 dec 2011 803 vizualizări
Fostul internaţional brazilian Socrates, care era internat în secţia de terapie intensivă a spitalului Albert Einstein din Sao Paulo din cauza unei infecţii intestinale, a încetat din viaţă, în noaptea de sîmbătă spre duminică, la 57 de ani.

Fostul fotbalist, supranumit "doctorul" în Brazilia deoarece era licenţiat în medicină, a fost căpitanul naţionalei ţării sale la ediţiile din 1982 şi 1986 ale Cupei Mondiale şi a jucat, între altele, pentru Botafogo (1974-1978), Corinthians (1978-1984) şi Fiorentina (1984-1985). Socrates era spitalizat pentru a treia oară în ultimele cinci luni din cauza problemelor hepatice provocate de consumul îndelungat de alcool. El avea şase copii şi era fratele alte glorii braziliene, Rai.

Spania a cîştigat Cupa Davis


Finala Cupei Davis, disputată în acest week-end la Sevilla, a fost cîştigată de Spania, cu scorul de 3-1 în faţa Argentinei. Ibericii şi-au asigurat un avans confortabil încă din prima zi, după ce Rafael Nadal a cîştigat clar la Juan Monaco (6-1, 6-1, 6-2), iar David Ferrer l-a învins după un meci extrem de dramatic (6-2, 6-7, 3-6, 6-4, 6-3) pe Juan Martin del Potro. Speranţele sud-americanilor s-au reaprins sîmbătă, după partida de dublu, în care cuplul David  Nalbandian / Eduardo Schwank a dispus cu 6-4, 6-2, 6-3, 6-3 de spaniolii Feliciano Lopez / Fernando Verdasco. Punctul decisiv a fost adus de Nadal, care a cîştigat cu 1-6, 6-4, 6-1, 7-6 în faţa lui Martin del Potro. Al cincilea meci (Ferrer – Monaco) nu s-a mai disputat.

Surpriză timişoreană în Cupa Romaniei


Medaliata cu bronz a Superligii Naţionale, RCM Timişoara, a cîştigat sîmbătă, la Alba-Iulia, Cupa Romaniei, după ce a învins campioana CSM Baia Mare, scor 32-10 (24-3). Planurile băimărenilor de a reuşi eventul şi în acest sezon au fost spulberate categoric de bănăţeni, care au dominat finala de sîmbătă, de la un capăt la altul (14-3, 29-3, 29-10). Campioana nu a reuşit să riposteze în faţa unei apărări "betonate" timişorene şi nu i-a rămas decît să recunoască supremaţia adversarei în meciul de sîmbătă, care nu a însemnat doar prima înfrîngere a sezonului în faţa RCM, ci mai ales pierderea Cupei Romaniei.


Mîna lui Bute mai suferă


Pugilistul Lucian Bute a declarat, sîmbătă, că mîna la care s-a accidentat la meciul cu Glen Johnson nu mai este umflată, dar are în continuare dureri şi a estimat că va fi complet refăcut pînă în martie sau aprilie 2012. "Mîna nu mai este umflată, dar după ce mă întorc la Montreal voi reîncepe fizioterapia. Cred că pînă în martie-aprilie îmi va trece. Încă nu am lovit cu pumnul, dar durerile le resimt. Din fericire nu a fost fracturată, ci doar fisurată", a spus Bute. Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, l-a învins pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv, la începutul lunii noiembrie, în cadrul unei gale la Quebec.

Romanii s-au ciocnit între ei


Echipa Internazionale Milano, cu Cristian Chivu titular, a fost învinsă, sîmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 0-1 (0-0), de formaţia Udinese, la care mijlocaşul Gabriel Torje a jucat pînă în minutul 62, într-un meci în care ambele echipe au ratat cîte un penalti, în etapa a XIV-a din Serie A. Golul echipei Udinese a fost marcat de Maurizio Isla, în minutul 73. În minutul 53, Torje şi Chivu s-au ciocnit în urma unei intervenţii a portarului Julio Cesar la un atac al jucătorului de la Udinese, iar cei doi romani au căzut, ei primind îngrijiri medicale. După cîteva minute, Chivu şi Torje s-au ridicat şi s-au încurajat reciproc, ei reintînd în joc. În minutul 86, portarul Julio Cesar a apărat un penalti executat de Di Natale (Udinese). Zanetti (Inter) a fost eliminat, pentru cumul de cartonaşe galbene în minutul 85. Cîteva minute mai tîrziu, Pazzini (Inter) a ratat o lovitură de la 11 metri, alunecînd în momentul în care a şutat spre poartă. Ferronetti (Udinese) a fost eliminat în minutul 89, după ce a primit un al doilea galben, pentru proteste.

Spitalizare scurtă


Pugilistul Vladimir Kliciko a fost spitalizat pentru scurt timp la Innsbruck, din cauza unor dureri abdominale, dar nu are probleme care să ducă la anularea meciului său cu frnacezul Jean-Marc Mormeck, din 10 decembrie (Düsseldorf). "Kliciko are un tratament pentru un calcul renal, dar meciul rămîne programat cum s-a stabilit iniţial", a declarat, sîmbătă, Klaus-Peter Dittrich, purtător de cuvînt al organizatorilor meciului. Kliciko, deţinător al centurilor WBA-IBF-WBO la categoria grea, a fost nevoit să se deplaseze la spitalul din Innsbruck, părăsind baza de pregătire din Kitzbühel, după ce a simţit dureri la abdomen. După ce a fost supus unor analize, el a revenit la antrenamente.


Alex şi Anelka – retrogradaţi


Tehnicianul formaţiei Chelsea, André Villas-Boas, i-a trimis pe atacantul francez Nicolas Anelka şi pe fundaşul brazilian Alex să se antreneze cu echipa a doua a clubului, ei nemaifăcînd parte din planurile sale. Presa britanică menţionează că ceilalţi jucători de la Chelsea sînt şocaţi de modul în care cei doi au fost trimişi la echipa a doua. Alex a cerut să fie transferat, iar Anelka ar putea ajunge în ianuarie la Anji Mahacikala, în Rusia.


Campioană-surpriză în Japonia


Echipa Kashiwa Reysol a cîştigat, sîmbătă, campionatul Japoniei, şi va participa astfel la Campionatul Mondial al cluburilor, în perioada 8-18 decembrie, în calitate de reprezentantă a ţării organizatoare. Promovată în acest sezon, Kashiwa Reysol a cîştigat campionatul japonez după ce s-a impus, cu scorul de 3-1, în meciul din deplasare cu Urawa Red Diamonds, din ultima etapă. Kashiwa a încheiat sezonul cu un punct avans faţă de a doua clasată, Nagoya Grampus, şi a devenit prima echipă japoneză care cîştigă titlul imediat după promovare. Kashiwa Reysol, antrenată de brazilianul Nelsinho Baptista, va disputa meciul de deschidere a CM al cluburilor, cu formaţia neo-zeelandeză Auckland.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.