Sport

Urnele pentru Euro 2012

Ziarul de Vrancea
1 dec 2011 939 vizualizări
Spania, Olanda şi ţările organizatoare, Polonia şi Ucraina, vor face parte din prima urnă la tragerea la soţi a grupelor turneului final al Campionatului European din 2012.

În urna a doua vor fi introduse echipele Germaniei, Italiei, Angliei şi Rusiei, iar din urna a treia vor face parte Croaţia, Grecia, Portugalia şi Suedia. Ultima urnă va fi compusă din Danemarca, Franţa, Cehia şi Irlanda. Stabiliarea urnelor s-a făcut pe baza coeficientului UEFA, format în proporţie de 20 la sută din parcursul la ediţia precedentă a Campionatului European (preliminarii şi faza finală), 40 la sută din parcursul la Cupa Mondială (preliminarii şi turneul final) şi 40 la sută din parcursul la Euro-2012 (preliminarii). Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Euro-2012 va avea loc astăzi, de la ora 19.00, la Kiev.
Prostest inedit
Directorul sportiv al Universităţii Cluj, Felix Grigore, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că meciul din deplasare, de sîmbătă, cu Voinţa Sibiu, va începe cu 10 minute întîrziere faţă de ora anunţată, în semn de protest faţă de greşelile de arbitraj din ultima perioadă. Grigore a afirmat că propunerea acestui protest a venit din partea oficialilor de la Voinţa Sibiu. "Universitatatea e pe primul loc ca număr de greşeli de arbitraj împotrivă, iar asta nu o spun eu, ci aţi scris-o voi, mass-media. Sperăm ca prin această acţiune să atragem atenţia factorilor decizionali din arbitraj. Nu cred că vor exista repercusiuni asupra noastră din partea arbitrilor, pentru că mai rău ca şi acum nu are cum să fie. Chiar nu cred că se poate mai rău, mai ales dacă mă gîndesc la greşeala arbitrului din meciul dintre Voinţa şi CFR", a spus Felix Grigore.


Două echipe în Final Four


Campioana Romaniei la baschet feminin ICIM Arad şi CSM Satu Mare au obţinut victorii, ieri, în penultimele meciuri din grupele Ligii Europei Centrale, calificîndu-se la Turneul Final Four, în care se vor duela în semifinale. La Arad, ICIM a învins Slovanka MB, cu 104-41 (53-23), trecîndu-şi în cont a cincea victorie din grupa B. ICIM Arad ocupă primul loc în clasament, cu 10 puncte, fiind calificată la Turneul Final Four, încă din etapa trecută. În ultimul meci din grupă, formaţia arădeană va juca în compania echipei VS Praga, în deplasare, în 7 decembrie. Tot ieri, în deplasare, CSM Satu Mare a învins formaţia slovacă ZBK Poprad, scor 62:83 (27-46), trecîndu-şi în cont al patrulea succes din grupa A. După cinci etape, CSM Satu Mare are 9 puncte în clasament şi obţine calificarea la Turneul Final Four, indiferent de rezultatul ultimei partide din grupa A, în 7 decembrie, cu liderul Kara Trutnov.  Deţinătoarea trofeului este campioana Romaniei, ICIM Arad.
Începe finala Cupei Davis
Astăzi, la Sevilla, începe finala Cupei Davis la tenis, în care Spania întîlneşte Argentinei. Conform tragerii la sorţi, efectuată ieri, primul meci se va disputa între spaniolul Rafael Nadal (2 ATP) şi argentinianul Juan Monaco (26). Partida de deschidere va fi urmată de întîlnirea dintre David Ferrer (5) şi Juan Martin del Potro (11). Mîine va avea loc partida de dublu, echipele probabile fiind Feliciano Lopez/Fernando Verdasco (Spania) şi - David Nalbandian/Eduardo Schwank (Argentina), iar duminică, ultimele jocuri la simplu, Nadal – Martin del Potro şi Ferrer – Monaco.

Bacăul salvează voleiul feminin


Echipa de volei feminin Ştiinţa Bacău a învins, în deplasare, formaţia austriacă Asko Linz Steg, cu scorul de 3-1 (24, 23, -20, 14) în manşa tur a şaisprezecimilor de finală ale Cupei CEV. Partida retur va avea loc la Bacău, în 7 decembrie, cîştigătoarea urmînd a se califica în optimile de finală. O altă echipă romanească,, CSU Medicina Tîrgu Mureş, a cedat în deplasare cu 1-3 (-19, 21, -20, -15) formaţiei spaniole Valeriano Alles Menorca, în cadrul turului II al Challenge Cup. Partida retur se va juca în 7 decembrie, la Tg. Mureş, cîştigătoarea urmînd a se califica în faza 16-imilor Challenge Cup. Echipa ardeleană se află la a doua participare în Challenge Cup, după ediţia 2008-2009, cînd a ajuns pînă în turul trei.
United se joacă în Cupa Ligii
Echipa Manchester United a fost eliminată din Cupa Ligii Angliei, fiind învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, după prelungiri, de formaţia din liga a doua secundă Crystal Palace, în ultimul meci din sferturile de finală ale competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Ambrose ('65) şi Murray ('98), în timp ce pentru Manchester a punctat prin Macheda (’68 – penalty). În semifinalele Cupei Ligii Angliei s-au calificat, marţi, formaţiile Manchester City, Liverpool şi Cardiff (liga a doua).


Daune de la Camerun


Federaţia de Fotbal din Algeria solicită un milion de dolari Camerunului, după ce echipa naţională din această ţară a refuzat să facă deplasarea la Alger pentru a disputa un meci amical pe data de 15 noiembrie, a indicat, ieri, ministrul camerunez al Sporturilor, Michel Zoa. El a precizat  că preşedinţii federaţiilor de fotbal din cele două ţări s-au întîlnit, în această săptămînă, la Paris, unde au negociat suma revendicată de Algeria, camerunezii propunînd 50 la sută. Însă, reprezentanţii din Algeria au anunţat că nu sînt de acord cu mai puţin de 70 la sută din suma solicitată. La mijlocul lunii noiembrie, componenţii echipei naţionale a Camerunului au refuzat să facă deplasarea pentru meciul amical cu Algeria din cauza unor dispute privind remuneraţiile financiare din partea Federaţiei. Nemulţumirea jucătorilor camerunezi a venit ca urmare a unor meciuri pe care le-au disputat în Maroc şi pentru care nu au fost plătiţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.