Sport

Coloana de stiri sportive: S-au vîndut biletele pentru finală

Ziarul de Vrancea
30 nov 2011 582 vizualizări
Federaţia Romană de Fotbal a anunţat, ieri, pe site-ul oficial oficial, că cele 20.000 de bilete oferite de UEFA pieţei romaneşti pentru finala Ligii Europa din 2012 au fost epuizate. FRF a anunţat că în situaţia în care, pînă la 18 decembrie (data încheierii oficiale a vînzării de bilete pe teritoriul Romaniei), vor apărea anulări de comenzi/cumpărări de bilete, cuantumul respectiv va fi repus în vînzare. Finala Ligii Europa se va disputa la 9 mai 2012 pe Arena Naţională.

Grig testează jucători exotici
Antrenorul Petre Grigoraş va testa patru jucători străini, un lituanian, un brazilian şi doi sud-coreeni, aceştia participînd la antrenamentul de marţi al echipei Pandurii Tîrgu Jiu. Cei patru jucători sînt: Povilas Valincius din Lituania, un portar de 22 de ani care este jucătorul ocupantei locului trei din Lituania, FK Suduva; Thiago Ribeiro, un brazilian de 26 de ani care joacă fundaş dreapta şi care a mai jucat în Europa la formaţia de liga a doua ungară Veszprem; mijlocaşul stînga sud-coreean Ji Yong-ki, care are 19 ani, şi Yeom Ho-deok, mijlocaș central de 20 de ani, ambii provenind de la o şcoală de fotbal sud-coreeană.  Antrenorul Petre Grigoraş îi va urmări şi la antrenamentele din următoarele zile.


A treia înfrîngere pentru clujeni


Campioana Romaniei la baschet masculin "U" Mobitelco BT Cluj a fost învinsă, marţi, în deplasare, de formaţia franceză Elan Chalon, scor 74-83 (26-39), în cea de-a patra partidă din grupa E a FIBA Eurochallenge. Cu doar trei jucători în formă, Krstanovici, (18),  Dykes  (20) şi Lawrence (14), campioana Romaniei a plătit tribut jocului slab din primele trei sferturi, recunoscîndu-se învinsă pentru a treia oară în actuala campanie europeană. În celălalt meci din grupă, tot marţi, Antwerp Giants a învins pe teren propriu echipa rusă Enisei Krasnoyarsk, cu scorul 73-69. După patru meciuri, „U” Mobitelco are 5 puncte, la fel ca Enisei, în timp ce ocupantele primelor două locuri sînt Antwerp Giants şi Elan Chalon, cu cîte 7. Pentru clujeni urmează un derby în Divizia A, cu Gaz Metan Mediaş, pe teren propriu, sîmbătă, dar şi partida din grupa E a FIBA Eurochallenge, tot acasă, cu belgienii de la Antwerp Giants, în 6 decembrie. Ultimul meci din faza grupelor pentru „U” Mobitelco va avea loc, tot la Cluj, cu Enisei în 13 decembrie.


Cînd te pui cu arbitrii


Atacantul echipei FC Santos, Neymar, a fost amendat cu 6.000 de euro, deoarece a scris pe Twitter despre un arbitru că este "hoţ", a anunţat internaţionalul brazilian, miercuri, pe site-ul său de internet. Neymar a afirmat că va face apel la decizia pronunţată marţi de un tribunal din Sao Paulo. "Nu am avut intenţia de a jigni arbitrul", a declarat el. Avocatul atacantului brazilian a explicat că mesajul apărut după meciul pierdut de FC Santos, scor 2-4, în faţa formaţiei Victoria şi care îl viza pe arbitrul Sandro Meira Ricci, a fost scris de un prieten al fotbalistului care avea acces la contul acestuia de Twitter. Neymar a confirmat că a şters imediat postarea după ce a fost anunţat de publicarea sa.


Evans mai vrea în Turul Franţei


Ciclistul australian al echipei BMC, Cadel Evans, a anunţat că intenţionează să mai participe la cel puţin două ediţii ale Turului Franţei înainte să se retragă din activitate. Evans, în vîrstă de 34 de ani, a devenit în iulie primul australian care a cîştigat Turul Franţei şi a fost cel mai vîrstnic învingător în această cursă. "Mai vreau să concurez încă doi ani în Turul Franţei şi vreau să o fac bine. Sînt într-o formă fizică bună şi corpul meu nu dă semne de îmbătrînire. Voi continua atîta timp cît voi avea şanse la victorie în Turul Franţei", a declarat Evans pentru jurnaliştii de la Darwin. Cadel Evans a renunţat să participe la Turul Down Under din luna ianuarie, el concentrîndu-se în 2012 pe Campionatele Mondiale, Jocurile Olimpice de la Londra şi Turul Franţei.


Tsonga, jefuit


Casa din Elveţia a tenismanului Jo-Wilfried Tsonga a fost spartă în noaptea de sîmbătă spre duminică, în timp ce jucătorul francez disputa finala Turneului Campionilor de Londra, pierdută în faţa lui Roger Federer, a anunţat, miercuri, cotidianul elveţian Le Matin. Publicaţia elveţiană menţionează că Tsonga a spus la aflarea veştii că speră să recunoască casa. Poliţia elevţiană a fost anunţată de spargere, luni dimineaţă, de un vecin al lui Tsonga care a observat că o uşă de sticlă a fost forţată. Din iulie 2009, tenismanul francez are reşedinţa în localitatea Gingis (cantonul Vaud), aflat în apropierea frontierei franco-elveţiene.


Ronaldo şi-a găsit job


Fostul fotbalist brazilian Ronaldo, de două ori cîştigător al Balonului de Aur, va colabora cu organizatorii Cupei Mondiale din 2014, el urmînd să semneze în acest sens un contract cu Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF). Potrivit presei locale, Ronaldo Luis Nazario de Lima, în vîrstă de 34 de ani, a acceptat invitaţia preşedintelui CBF, Ricardo Teixeira, cu care se va întîlni pentru a finaliza detaliile noii sale funcţii, care vor fi anunţate oficial joi, în cadrul unei conferinţe de presă. Ronaldo, care a evoluat la formaţiile Cruzeiro, PSV Eindhoven, FC Barcelona, Internazionale Milano, Real Madrid, AC Milan şi Corinthians, a cîştigat două Cupe Mondiale cu naţionala Braziliei (1994 şi 2002) şi două trofee Balonul de Aur (1997 şi 2002). Ronaldo şi-a încheiat cariera în această vară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.