Sport

Coloana de stiri sportive:

Ziarul de Vrancea
29 nov 2011 678 vizualizări
Dan Petrescu şi-a prelungit contractul

Antrenorul Dan Petrescu şi-a prelungit pînă la 30 iunie 2015 contractul cu gruparea Kuban Krasnodar, a anunţat, ieri, clubul din prima ligă rusă. În primul sezon în fruntea echipei, în 2010, Petrescu, în vîrstă de 43 de ani, a reuşit promovarea în prima ligă. "Sînt fericit că am semnat un nou contract. Sînt fericit la Krasnodar. Sînt fericit să lucrez cu această echipă, acest an a fost minunat. Sînt pregătit să dau totul pentru a ajunge în cupele europene, visul meu", a declarat Petrescu. Oficialii de la Kuban s-au declarat fericiţi de prelungirea contractului lui Petrescu, pe care îl consideră "cel mai bun jucător al echipei".

Räikkönen revine în F1

Pilotul finlandez Kimi Räikkönen, campion mondial în 2007, revine în Formula 1 începînd cu sezonul viitor, după ce a semnat un contract pe doi ani cu echipa Lotus. Finlandezul, retras din Formula 1 în 2009, a evoluat în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) fără a obţine vreo victorie. "Sînt extrem de încîntat că revin în Formula 1 după o pauză de doi ani şi sînt recunoscător echipei Lotus Rénault GP că mi-a oferit această posibilitate. Perioada mea în WRC a fost utilă în cariera de pilot, dar trebuie să recunosc că dorinţa de a reveni în Formula 1 a redevenit mai puternică recent", a spus Räikkönen într-un comunicat. După revenirea lui Räikkönen în Formula 1, la începutul sezonului 2012 vor fi aliniaţi şase campioni mondiali: Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button şi Räikkönen, premieră în "Marele Circ".

Cetăţeni de onoare ai Galaţiului

Autorităţile locale din Galaţi au acordat, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la Teatrul Muzical, tehnicianului echipei Oţelul, Dorinel Munteanu, şi fundaşului Sergiu Costin titlul de cetăţean de onoare al municipiului, cei doi nefiind însă prezenţi la ceremonie.Echipa Oţelul a fost recompensată, de asemenea, cu "premiul municipiului Galaţi" pentru cele două trofee din 2011, campionatul şi Supercupa.  Toate aceste distincţii au fost ridicate de către oficialul grupării gălăţene, Cătălin Tofan, deoarece echipa se afla pe drumul de întoarcere de la Cluj, după meciul de duminică, scor 1-1 cu Universitatea Cluj. Premiile au fost înmînate de fostul arbitru Nicolae Rainea, consilier local la Galaţi.

Înfrîngere severă a dinamovistelor

Echipa de volei feminin Dinamo Bucureşti a fost învinsă, ieri, în deplasare, de formaţia azeră Igtisadci Baku, cu scorul de 0-3 (-15, -21, -10), în manşa tur a 16-imilor de finală ale Cupei CEV. Partida retur se va disputa în 7 decembrie, la Bucureşti, cîştigătoarea urmînd să se califice în optimile de finală ale competiţiei. În acea fază, Dinamo Bucureşti sau Igtisadchi Baku va întîlni echipa calificată din dubla manşă dintre Bursto Arsizio (Italia) şi Le Cannet VB (Franţa), care va fi gazdă în primul meci din optimi.

Cernat înscrie din penalty

Mijlocaşul echipei Karabukspor, Florin Cernat, a marcat un gol din penalty în partida pe care echipa sa, Karabukspor, a cîştigat-o, pe teren propriu, în faţa formaţiei Bursaspor, cu scorul de 3-1, într-un meci din etapa a XII-a a campionatului Turciei. Cernat, care a jucat pînă în minutul 77, a înscris pentru 2-0 în minutul 53. În urma acestei victorii, Karabukspor a urcat pe locul 15, cu 11 puncte, în timp ce Bursaspor se află pe poziţia a zecea, cu 16 puncte.

S-a izbit de copac

Sportiva italiană Valentina Vezzali, campioană olimpică la floretă, a fost implicată într-un accident rutier în apropiere de Norcia, în timp ce se îndrepta spre reunirea echipei de scrimă a Italiei. Vezzali, transportată de urgenţă la spitalul din Spoleto, a suferit traumatisme la torace şi abdomen şi o lovitură la cap. Floretista se afla la volanul maşinii sale Volkswagen Golf, cînd, pentru a evita impactul cu un alt automobil, Opel Astra, condus de un cetăţean străin, a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit de un copac. Medicii Federaţiei Italiene de Scrimă au anunţat că sportiva se află în afara oricărui pericol "starea generală" fiind bună.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.