Sport

Ceasornicul s-a întors

Ziarul de Vrancea
27 nov 2011 575 vizualizări
După eliminarea lui Nadal şi Djokovic, Roger Federer a ajuns să joace finala Turneului Campionilor cu francezul Jo-Wilfried Tsonga

Finala Turneului Campionilor de la Londra s-a disputat, aseară tîrziu între elveţianul Roger Federer şi francezul Jo-Wilfried Tsonga, în condiţiile în care primii doi favoriţi. Novak Djokovic şi Rafael Nadal au fost eliminaţi din grupe, iar al treilea, Andy Murray a abandonat după prima zi. Învins de Ferrer şi apoi de compatriotul său, Janko Tipsarevic (înlocuitorul lui Murray), sîrbul Djokovic a aşteptat vineri seara ca David Ferrer, deja calificat, să-l învingă în două seturi pe cehul Tomas Berdych, singura posibilitate de calificare. Însă Berdych, mai motivat, s-a impus cu 3-6, 7-5, 6-3 şi a obţinut viza pentru semifinale de pe primul loc în grupă. În aceste condiţii, Roger Federer avea undă verde pentru a salva cel mai negru sezon al său după foarte multă vreme, sezon în care a ajuns pe locul IV în ierarhia ATP. Fostul lider mondial s-a impus în faţa spaniolului David Ferrer (nr. 5), cu 7-5, 6-3 în 96 de minute. Mai odihnit decît adversarul său, Jo-Wilfried Tsonga a cîştigat semifinala cu Berdych cu 6-3, 7-5.
Nici turnul de dublu n-a fost lipsit de surprize: perechea Max Mirnîi/Daniel Nestor (Belarus/Canada), cap de serie 3, s-a dovedit invincibilă pînă în finală, cei doi reuşind să elimine şi superfavoriţii Bob & Mike Bryan cu 7-6, 6-4 (78 min.). Surpriză a fost şi accederea în finală a dublului polonez Mariusz  Fyrstenberg/Marcin Matkowski, ultimul pe lista favoriţilor, care a trecut cu 6-4, 4-6, 10-6 de perechea indiană a Mahesh Bhupathi/Leander Paes.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.