Sport

Răzvan Raţ a încheiat aventura europeană a Şahtarului

Ziarul de Vrancea
24 nov 2011 657 vizualizări
Minerii lui Lucescu au ieşit din Europa

ce s-a întîmplat miercuri searaîn meciurile din Liga Campionilor
* La cele şase echipe calificate în optimile Ligii Campionilor, cunoscute de miercuri, s-au adăugat, ieri, încă două: Arsenal şi (ce surpriză!) Apoel Nikosia. * Ciprioţii, după remiza din Rusia nu mai pot pierde calificarea întrucît au scor favorabil în partidele cu Porto şi Zenit * Cît despre Şahtar Doneţk, autogolul lui Raţ i-a hotărît soarta: afară din Europa! * Valencia a înregistrat scorul grupelor: 7-0 cu Genk, dar situaţia grupei E s-a încurcat datorită victoriei celor de la Bayer asupra mîndrei Chelsea * În fine, meciul zilei a fost superb, Barça cîştigînd la Milano * Faza partidei: Messi n-a învăţat încă faptul că n-are voie să se oprească cînd execută penalty * Lovitura s-a repetat şi Messi l-a executat corect pe portarul italian *
Grupa E: Bayer Leverkusen – Chelsea 2-1. Derdyiok (’73), Friedrich (’89) / Drogba (’49); CF Valencia – RC Genk 7-0. Jonas (’10), Soldado (’13, ’36, ’40), Pablo (’68), Aduriz (’70), Costa (’81). Clasament: 1. Leverkusen – 9 p; 2. Valencia – 8 p; 3. Chelsea – 8 p; 4. Genk – 1 p.
Grupa F: Olympique Marseille – Olympiakos Pireu 0-1. Fetfatzidis (’81)
Arsenal – Borussia Dortmund 2-1. van Persie (’49, ‘86) / Kagawa (‘90^2).  Clasament: 1. Arsenal – 11 p; 2. Marseille – 7 p; 3. Pireu – 6 p; 4. Dortmund – 4 p. 
Grupa G: Şahtar Doneţk – FC Porto 0-2. Hulk (’79), Raţ (’90 – autogol);  Zenit St. Petersburg – Apoel Nikosia 0-0. Clasament: 1. Apoel – 9 p; 2. Zenit – 8 p; 3. Porto – 7 p; 4. Şahtar – 2 p.
Grupa H: AC Milan – FC Barcelona 2-3. Ibrahimovic (’20), Boateng (’54) / van Bommel (’14 – autogol), Messi (’31 – penalty), Xavi (’63); BATE Borîsau – Viktoria Plzen 0-1. Makos (’42). Clasament: 1. Barcelona – 13 p; 2. Milan – 8 p; 3. Plzen – 4 p; 4. BATE – 2 p.


Scuzele antrenorului
Antrenorul echipei din Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, ieri, după eliminarea din cupele europene, că le cere scuze fanilor pentru rezultatele obţinute de formaţia sa în această ediţie a Ligii Campionilor, informează site-ul oficial al UEFA. "Le cer scuze fanilor pentru rezultatele din această ediţie a Ligii Campionilor. În meciul de la Porto am început bine, dar apoi totul a fost împotriva noastră.Am avut o posesie mai bună, am avut ocazii de gol, am nimerit de două ori bara, dar nu am reuşit să înscriem. Sînt ani în care ai noroc şi ani în care ai ghinion. În acest an norocul nu a fost de partea noastră", a spus Lucescu. Tehnicianul roman consideră că înfrîngerea din meciul cu FC Porto, scor 0-2, s-a datorat personalităţii jucătorilor adverşi: "Personalitatea jucătorilor de la Porto a decis rezultatul. Înainte de meci ei mai sperau la calificare, în timp ce noi eram deja eliminaţi din Liga Campionilor. Putem vorbi despre absenţe, dar cei care au intrat astăzi pe teren puteau face mai mult, mult mai mult. Porto a făcut o partidă foarte bună, deşi înainte de golul lui Hulk nu a avut nici o ocazie. Dar norocul îi ajută pe cei mai îndrăzneţi, iar astăzi Porto a fost mai îndrăzneaţă decît noi".
Concert de claxoane pe Insula Afroditei
Numeroşi ciprioţi au ieşit pe străzile din Nicosia, miercuri seară, pentru a sărbători cu un "concert" de claxoane calificarea echipei APOEL în optimile de finală ale Ligii Campionilor, o premieră pentru Cipru, ca urmare a remizei din deplasare cu Zenit Sankt Petersburg, scor 0-0.  La una din principalele intersecţii, unde semafoarele nu funcţionau, cîţiva tineri cu glugile puse pe cap pentru a nu fi recunoscuţi au incendiat mai multe pubele."Este un rezultat fantastic pentru noi. Poate sîntem o echipă mică în comparaţie cu marile formaţii europene, dar avem o inimă mare", a declarat tehnicianul Ivan Jovanovic. Este pentru prima dată cînd o echipă cipriotă se califică în optimile de finală ale Ligii Campionilor şi, după accederea formaţiei FC Copenhaga în aceeaşi fază în sezonul trecut, prezenţa echipei APOEL este a doua manifestare concretă a reformei Platini instituită în 2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.