Sport

După ce a stricat derby-ul Vrancei,Mirel Arghir, dat afară de la masă şi trimis flămînd acasă

Dan Chiriac
20 nov 2011 1730 vizualizări
După ce a stat două ore să scrie în raport aberaţiile comise pe teren, centralul gălăţean a fost dat afară dintr-un local din oraşul Panciu unde luau masa jucătorii ambelor echipe

Conducerile celor două echipe vrîncene din Liga a treia îşi revin cu greu după ce un arbitru gălăţean şi-a bătut joc de un meci ce se dorea a fi cel al reîmpăcării după ultimele episoade petrecute între cele două cluburi. Tehnicianul Mirel Arghir a reuşit să-şi atragă antipatia din partea ambelor formaţii. Centralul gălăţean a stat două ore după terminarea partidei să întocmească foaia de joc, după care şi-a făcut apariţia la un dineu la care participau reprezentanţii celor două echipe vrîncene. Organizatori i-au explicat gălăţeanului că nu are ce căuta acolo şi l-au poftit să plece. Asta, deşi cei doi arbitrii asistenţi participau la respectiva masă. Poate în acel moment, Arghir a înţeles că a stricat spectacolul sportiv la acest joc, deşi acesta avea impresia că a avut o prestaţie de Liga Campionilor, după cum s-a exprimat în faţa delegaţilor. „La cum am arbitrat azi, ar trebui să am meciuri în Liga campionilor”, a fost declaraţia gălăţeanului. Se spune că un arbitru are o prestaţie bună cînd este felicitat de ambele echipe la finalul jocului. Acum, cele două combatante au sărit la gîtul lui Arghir. „A fost un spectacol stricat de acest arbitru, care a fluierat ce a vrut. Noi ne-am atins scopul, ne-am luat punctele, dar rămîne un gust amar privind arbitrajul. Mă bucur că am discutat cu cei din conducerea clubului focşănean, am căzut de acord că a fost un arbitraj slab şi un joc anost. Sper că am reuşit să reînoim prietenia dintre cele două cluburi pentru că nu avem nimic de împărţit. Trebuie ca fotbalul din judeţ să cîştige cel mai mult”, ne-a spus Mihai Popescu, preşedintele celor de la FC Panciu.
Două ore pentru întocmirea raportului
Mirel Arghir s-a chinuit două ore pentru a putea scrie tot ce a făcut pe teren. Acesta i-a comunicat delegatului de la CSM Focşani, Ovidiu Rusu, faptul că a fost trimis în tribune pentru că a vrut să scoată echipa de pe teren. „Se vede pe toate filmările că eu am intrat pe teren pentru a-i convinge pe jucători să rămînă pe teren. Pînă la urmă nu a mai notat în raport acest lucru. Oricum, azi voi merge la Bucureşti şi voi face o întîmpinare. Trebuie să ne apărărm în faţa acestui arbitru care a făcut meciul varză. Nici măcar ei nu au putut să se bucure de victorie. Dacă rămîneam în 11 era un alt meci şi cred că ambele echipe ar fi jucat altfel.  Spectacolul ar fi fost agreabil. Nu înţelegem de ce Federaţia l-a lăsat pe acest arbitru la meci. Vom duce şi filmarea jocului pentru a demonstra ce a făcut acest arbitru pe un teren de fotbal”, ne-a precizat Ovidiu Rusu. Derby-ul judeţului Vrancea a fost făcut praf de Mirel Arghir, recuzat la începutul campionatului de echipa focşăneană, tot pentru o prestaţie de acest gen la un meci cu CSM Paşcani. Atunci, Arghir a sunat la 112 şi a anunţat că i-a fost zgîriată maşina în parcarea stadionului din Focşani. Clubul focşănean a fost nevoit să plătească 6.700 de lei pentru repararea maşinii, deşi nu exista nici o probă că aututurismul nu era stricat dinaintea jocului. Vineri, în derby-ul Vrancei, Costin a marcat unicul gol al meciului în minutul 29, dn lovitură de la 11 metri. FC Panciu a jucat cu: Lazăr - Tudor, Stan, Gurguiatu, Mihai - Gălăţeanu (69 Moldovan), Stoian, Bucătaru, Bîra - Costin (77 Cioran), Duţu (46Predoiu). CSM Focşani a replicat cu: Borş - Ciornei, Crăciun, Ştefan, Stanciu - Săpunaru, Toader, Şonţu, Toma - Milea, Tîrcă (30 Suvac).
Serea acuză: „Focşănenii au făcut circ!”
Antrenorul echipei FC Panciu, Ionică Serea, s-a arătat deranjat de atitudinea jucătorilor cu experineţă de la CSM Focşani. „De vineri am văzut de şase ori DVD-ul jocului. Dar nu pot să fiu de acord cu circul care l-a făcut Focşaniul! Şi în special jucătorii cu experienţă. Toma a vrut să retragă echipa de pe teren după o decizie corectă. E penalti clar, nu ştiu de ce au protestat focşănenii. Tomiţă e colegul meu, dar nu se face aşa ceva! Crăciun şi Borş au avut la rîndul lor o atitudine necorespunzătoare, ce să înveţe tinerii de la ei? Nu am nimic cu Focşaniul, vreau să se salveze de la retrogradare, dar nu se procedează aşa. Şi eu am protestat la o fază cînd centralul a oprit un contraatac, dar m-a atenţionat şi m-am oprit. Nu poţi să scoţi echipa de pe teren pentru o decizie corectă de arbitraj”, a punctat Ionică Serea. (Dan CHIRIAC)
Rezultatele etapei a 13-a: 
FC Panciu - CSM Focşani 1 - 0
CSM Paşcani - Oţelul 2 Galaţi 3 - 1
FCM Dorohoi - Petrotub Roman 1 - 1
SC Bacău - Ceahlăul II Piatra Neamţ 2 -0 
Sporting Suceava - Aerostar Bacău 2 - 0
Cetate Tg. Neamţ - ABC Stoicescu 1- 0
 Politehnica Galaţi - Rapid Suceava 2-5
CLASAMENT:
1.SC Bacău    13    10    1    2    26-6    31p
2.P. Roman    13    8    5    0    29-7    29p
3. Rapid Sv    13    9    2    2    24-8    29p   
4.  FC Panciu    13    7    3    3    14-9    24p
5.CSM Rm. S.    13    7    1    5    22-15    22p
6.Sporting SV    14    6    3    5    22-18    21p
7.CSM Paşcani    13    5    3    5    12-13    18p
8.Aerostar        13    5    3    5    14-18    18p
9.Ceahlăul 2    13    5    1    7    14-23    16p
10. FCM Dorohoi    13    3    4    6    12-15    13p
11. Oţelul 2 Gl    13    4    1    8    20-25    13p
12.ABC Stoicescu13    3    3    7    13-22    12p
13. Tg. Neamţ    13    3    3    7    10-25    12p
14.CSM Focşani    13    2    4    7    9-22    10p
15. Poli Galaţi    13    2    1    10    16-31    7p


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.