Sport

Norvegienii fluieră pe Oţelul

Ziarul de Vrancea
20 nov 2011 1207 vizualizări
Arbitrul norvegian Tom Harald Hagen va conduce la centru meciul Oţelul Galaţi - FC Basel, care va avea loc, mîine, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, în etapa a cincea a grupei C a Ligii Campionilor.

Tom Harald Hagen va fi ajutat la cele două linii de Dag-Roger Nebben şi Frank Andås, în timp ce rezervă va fi Svein-Erik Edvartsen. Arbitrii asistenţi pentru meciul de marţi au fost desemnaţi Espen Berntsen şi Dag Vidar Hafsås.


Ciuca bătăilor


Campioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanţa, a fost învinsă, sîmbătă, în deplasare, de formaţia macedoneană Metalurg Skopje, scor 18-25 (8-12), în etapa a V-a din grupa C a Ligii Campionilor.  Într-un alt meci din grupa C, HSV Hamburg s-a impus, în deplasare, pe terenul polonezilor de la Wisla Plock, scor 30-26, în timp ce Cimos Koper a cîştigat în Rusia, la St. Petersburg HC, cu 35-26. După cinci etape, clasamentul grupei C este condus de HSV Hamburg (10 puncte), urmată de Metalurg (7), Cimos Koper (6), Wisla Plock (4), St. Petersburg (3) şi HCM Constanţa (0). În etapa viitoare, HCM va juca pe teren propriu, tot cu Metalurg Skopje.


Alina Dumitru – locul III la Amsterdam


Sportiva Alina Dumitru a cîştigat, sîmbătă, medalia de bronz a categoriei 48 de kilograme la Grand Prix-ul de judo de la Amsterdam. Alina Dumitru a luat startul în grupa A, trecînd pe rînd de sportiva din Armenia, Gaianeh Arutiunian, şi de portugheza Ana Hormigo. În semifinale, sportiva antrenată de Florin Berceanu a fost învinsă de olandeza Birgit Ende, încheind participarea cu medalia de bronz.  La categoria 52 de kilograme, Andreea Chiţu a fost eliminată din primul tur al grupei A de Maria Garcia (Republica Dominicană), în timp ce Corina Căprioriu a pierdut în turul secund al categoriei 57 de kilograme, grupa A, în faţa chinezoaicei Hui Wang. La masculin, categoria 66 de kilograme, Dan Fîşie a pierdut în turul trei al grupei A, în faţa rusului Kamal Han-Magomedov. Grand Prix Amsterdam este dotat cu premii totale de 100.000 de dolari.


În China, peste trei ani


Campionatul Mondial de gimnastică artistică din 2014 va avea loc în China, potrivit deciziei forului internaţional de profil (FIG).  Anunţul a fost făcut sîmbătă, cu ocazia semnării contractului cu Asociaţia Chineză de Gimnastică, la Birmingham, unde au loc Campionatele Mondiale de Trambulină. Ediţia din 2014 a Mondialelor de gimnastică artistică este cea de-a 45-a şi se va derula între 3-12 octombrie, la Nanning, în Guangxi Sports Center Gymnasium. China va găzdui pentru a doua oară o ediţie a Campionatului Mondial, după cea de la Tianjin, din 1999, atunci cînd gimnastica romanească a cucerit 8 medalii, din care trei de aur, prin Maria Olaru (individual compus), Andreea Răducan (la sol) şi echipa feminină, care le-a mai avut în componenţă pe Simona Amînar, Loredana Boboc, Andreea Isărescu şi Corina Ungureanu.


Lecţie de franceză, la rugby


Selecţionata Bucureştiului a fost învinsă, vineri, la Paris, cu scorul de 3-49, de echipa Stade Français, în a doua etapă a grupei I la Challenge Cup la rugby. Deşi formaţia franceză a fost lipsită de cei mai buni jucători ai săi, s-a impus fără probleme înscriind şapte eseuri, singurele puncte ale bucureştenilor fiind realizate în finalul primei reprize din lovitură de pedeapsă, de Vlaicu. În celălalt meci al grupei: Crociati Parma – Worcester Warriors 3-39. După două etape, Stade Français conduce cu nouă puncte, urmată de Worcester şi Bucureşti (5 p), formaţia italiană nereuşind nici un punct.  Selecţionata Bucureştiului va întîlni în etapa următoare, la 11 decembrie, echipa Worcester.


Retragere temporară


Constructorul japonez Suzuki a anunţat, sîmbătă, că se retrage din Campionatul Mondial de MotoGP, din motive economice, dar este posibil să revină în competiţie în 2014. "Această retragere vine în principal ca urmare a recesiunii din ţările dezvoltate, a deprecierii istorice a yenului japonez şi a dezastrelor naturale", se arată într-un comunicat al constructorului. Suzuki a cîştigat ultima dată o cursă în MotoGP în 2007, cînd australianul Chris Vermeulen s-a impus la Marele Premiu al Franţei.


Suporterii se distrează, Federaţia plăteşte


UEFA a anunţat că a amendat cu 40.000 de euro federaţia bulgară (BFS), ca urmare a incidentelor cu caracter rasist de la meciul cu Anglia din 2 septembrie, disputat la Sofia, în preliminariile Campionatului European din 2012. BFS poate face apel la această decizie în termen de trei zile.  UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Bulgare de Fotbal, la 5 octombrie, ca urmare a meciului Bulgaria-Anglia (0-3). La meciul de la Sofia, jucătorul englez de culoare Ashley Young a fost ţinta favorită a suporterilor bulgari, care au imitat ţipete de maimuţă. Federaţia bulgară a fost acuzată şi pentru aruncarea de fumigene.


Scandalul din Turcia ia amploare


Poliţia turcă a efectuat, sîmbătă, o percheziţie la sediul din Istanbul al Federaţiei Turce de Fotbal (TFF) şi a arestat un vicepreşedinte al forului, în cadrul unei vaste anchete privind mai multe meciuri trucate, a anunţat agenţia de presă Anatolia. Poliţiştii au percheziţionat biroul lui Göksel Gumuşdag şi l-au dus pe oficial la spital pentru un examen medical, după care l-au adus la sediul Poliţiei din Istanbul pentru interogatoriu. Aproximativ 30 de persoane au fost plasate în detenţie provizorie de la lansarea, în 3 iulie, a unei anchete fără precedent privind suspiciuni de atanjare a 19 meciuri din prima şi din a doua ligă turcă, disputate în sezonul 2010-2011. Printre persoanele vizate de anchetă se află şi preşedintele clubului Fenerbahçe, Aziz Yildirîm. Fenerbahçe a fost exclusă de TFF din ediţia 2011/2012 a Ligii Campionilor.


Isprăvile lui Ciagaev


Justiţia elveţiană a anunţat, ieri, că cecenul Bulat Ciagaev, proprietarul clubului Neuchatel Xamax, a folosit un document fals susţinînd că acesta a fost emis de Bank of America, actul servind drept garanţie bancară pentru gruparea de fotbal aflată în mare dificultate financiară. Acest document, în care se menţionează că Ciagaev are 35 de milioane de dolari într-un cont, a fost prezentat justiţiei pentru a se evita falimentul clubului. Vineri, procurorul din Neuchatel a anunţat că Bank of America a propus să examineze documentul şi a ajuns la concluzia că este un fals.Aceste informaţii confirmă ceea ce a scris presa elveţiană în ultima perioadă şi anume detalii din pretinsul document care nu corespund actelor reale. Justiţia elveţiană a dictat în ultimele zece zile efectuarea a patru percheziţii în acest caz, la sediile celor două firme ale lui Ciagaev din Geneva, la domiciliul din Saint-Suplice al cecenului şi la sediul Neuchatel Xamax. Joi, cotidianul Le Matin a scris că Ciagaev nu mai are o viză de şedere valabilă în Elveţia.

Kirlenko şi-a rupt nasul


Vedeta echipei de baschet ŢSKA Moscova, Andrei Kirilenko, s-a accidentat grav la faţă, în urma unei căzături în meciul cu Samara, de sîmbătă, din campionatul Rusiei. Kirilenko, cel mai bun jucător din Euroliga de baschet în acest sezon, a alunecat şi a căzut cu faţa pe parchet, lovindu-se violent. El a primit imediat îngrijiri, deoarece avea faţa însîngerată şi i s-a aplicat un bandaj la cap. Potrivit unui prin diagnostic, el a suferit o fractură nazală şi o comoţie cerebrală. După zece ani în NBA, Kirilenko, campion european cu Rusia în 2007, a revenit la clubul la care a debutat, ca urmare a grevei din liga profesionistă nord-americană de baschet.


Tragedie aviatică


Antrenorul echipei de baschet feminin al Universităţii Oklahoma State, Kurt Budke, şi secundul său Miranda Serna au decedat după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit în Arkansas, accidentul fiind soldat cu moartea tuturor celor patru persoane aflate la bord. Budke (50 de ani) şi Serna reveneau dintr-o călătorie de recrutare, o practică obişnuită pentru antrenorii uriversitari şi care constă în deplasarea la sportivele care sînt încă la liceu, pentru a le convinge să se alăture universităţii respective. Avionul era pilotat de un fost senator din Oklahoma, iar cea de-a patra persoană de la bord era soţia acestuia. Acest accident s-a produs la zece ani de la tragedia aviatică din ianuarie 2001, în care au murit zece persoane legate de echipa masculină de baschet a Universităţii Oklahoma State, între care şi doi jucători.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.