Sport

Coloana de stiri sportive: Au pierdut-o şi pe Patricia

Ziarul de Vrancea
18 nov 2011 919 vizualizări
Handbalista Patricia Vizitiu, componentă a echipei campioane Oltchim Rîmnicu Vîlcea şi a naţionalei, va rata Campionatul Mondial din Brazilia, conform declaraţiei de ieri, pentru MEDIAFAX, a antrenorului Radu Voina.

 "Patricia Vizitiu a efectuat un nou control medical, iar răspunsul nu a fost pozitiv. Recuperarea ei va dura 45 de zile, astfel că nu va putea fi în echipa naţională la Campionatul Mondial din Brazilia. Este o mare pierdere şi sîntem nevoiţi să ne orientăm rapid", a declarat antrenorul naţionalei, Radu Voina. Patricia Vizitiu s-a accidentat grav la meciul de duminică, din Liga Campionilor, fiind diagnosticată cu fractură de piramidă nazală. Medicii au fost mai optimişti în prima fază, dînd speranţe pentru recuperarea ei mai rapidă, astfel încît să participe la CM din Brazilia, urmînd a purta o mască de protecţie. Un nou examen medical la Bucureşti a adus vestea proastă pentru echipa Romaniei, care a pierdut-o şi pe Ionela Stanca, jucătoarea anunţînd că este însărcinată.


Glumă bună


Geoge Copos a dezminţit informaţiile conform cărora negociază vînzarea clubului Rapid cu patronul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, aşa cum a anunţat joi seara, Gigi Becali. "Trebuie să recunosc că sînt surprins de cît de uşor poate fi păcălită presa din Romania. Machiavelicul de Gigi Becali spune ceva şi imediat presa ia de bun. Nu este adevărat nimic. Recunosc, ne interesează Sînmărtean şi Wesley, dar de aici pînă la a veni Porumboiu patron la Rapid... cred că este o cale foarte lungă", a spus Copos. Adrian Porumboiu a negat de asemenea faptul că negociază preluarea clubului giuleştean, catalogînd această informaţie drept o "glumă bună". într-o intervenţie telefonică la postul Sport.ro, el a afirmat că este posibil chiar să se retragă definitiv din fotbal în viitorul apropiat.


Sînmărtean rămîne la Vaslui


Antrenorul formaţiei FC Vaslui, Viorel Hizo, susţine că mijlocaşul Lucian Sînmărtean este foarte aproape de a semna prelungirea contractului, în condiţiile în care jucătorul va intra în iarnă în ultimele şase luni ale acordului cu gruparea moldavă. "Rămînerea lui Sînmărtean la Vaslui este aproape ca şi rezolvată. Acum problema este a lui şi a conducerii clubului. Eu îmi doresc mult ca Lucian să rămînă, pentru că este un jucător important în angrenajul echipei, la fel ca toţi ceilalţi, de altfel”, a declarat Vorel Hizo. În vîrstă de 31 de ani, Lucian Sînmărtean a ajuns la FC Vaslui de la formaţia Gloria Bistriţa, în ianuarie 2010, semnînd atunci un contract valabil pe doi ani şi jumătate.


S-a complicat cazul Sion


Tribunalul cantonal din Valais (Elveţia) a decis să "suprime" decizia tribunalului din Martigny, prin care şase jucători de la FC Sion au primit autorizaţia de a juca, deşi gruparea avea interdicţie de transfer din partea FIFA. "Astfel, tribunalul cantonal din Valais a urmat indirect recomandarea FIFA şi a SFL (Liga elveţiană) şi confirmă indirect decizia FIFA de a impune interdicţie de transfer pentru FC Sion", a anunţat forul internaţionale. Decizia tribunalului din Martigny a dus la"numeroase alte proceduri precum şi la confuzie în ceea ce priveşte participarea jucătorilor la competiţiile naţionale şi internaţionale", reaminteşte FIFA. FC Sion este în litigiu cu FIFA şi UEFA la mai multe jurisdicţii din Elveţia pentru că nu a respectat o interdicţie de transfer a jucătorilor. Această interdicţie a dus la eliminarea din Liga Europa, competiţie sub egida UEFA.


Ofertă fabuloasă pentru Higuain


Atacantul argentinian al formaţiei Real Madrid, Gonzalo Higuain, este dorit de gruparea Chelsea Londra, care pregăteşte o ofertă de 49 de milioane de euro pentru jucător. Higuain şi-a prelungit în iunie contractul cu Real Madrid pînă în 2016, cu o clauză de 200 de milioane de euro. "Însă, tehnicianul Andre Vilas-Boas este convins că-l poate aduce pe Higuain la Chelsea. El ştie că Higuain este atacantul cel mai prost plătit la Real, cu 3.5 milioane de euro pe sezon, după ce Benzema primeşte cinci milioane, iar Cristiano Ronaldo nouă. Argumentul lui Vilas-Boas pentru a-l convinge pe Higuaín va fi că-l va transforma în unul dintre cel mai bine plătiţi jucători din lume", scrie As.  Chelsea are probleme cu atacul în acest sezon, după ce principalul marcator este mijlocaşul Frank Lampard, cu şapte goluri. Fernando Torres a marcat doar patru goluri, iar Drogba şi Anelka doar cîte unul.


Henry s-a antrenat cu Arsenal


Atacantul Thierry Henry, eliminat cu New York Red Bulls din Liga Nord-americană de fotbal, s-a antrenat cu Arsenal Londra, echipă pe care a părăsit-o în 2007, după opt sezoane, informează France Football.  "A venit doar pentru a rămîne în formă şi pentru a se distra. Aici este ca şi acasă şi este mereu binevenit. Am ţinut legătura cu el şi cînd este posibil se poate pregăti fără probleme cu noi", a declarat managerul grupării Arsenal, Arsène Wenger. Henry, în vîrstă de 34 de ani, a fost desemnat de către suporteri cel mai bun jucător din istoria echipei Arsenal, în 2008. El joacă la New York din iulie 2010.


Barça are probleme cu Abidal


Fundaşul francez Eric Abidal nu a semnat prelungirea contractului cu FC Barcelona, el nefiind de acord cu oferta formulată de campioana Spaniei şi a Europei, anunţă presa iberică. "Am primit o propunere pentru meci jucat, dar nu ne dorim un astfel de contract. După cinci ani la Barcelona, credem că Abidal are un statut. Nu este o problemă economică, este o problemă de recunoaştere", a declarat impresarul lui Abidal, David Venditelli. Abidal are contract cu FC Barcelona pînă în 2012. Catalanii îi oferă o prelungire de un an şi încă un sezon în funcţie de numărul meciurilor jucate, în timp ce jucătorul vrea o prelungire de două sezoane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.