Sport

Drum liber spre Lausanne

Ziarul de Vrancea
17 nov 2011 896 vizualizări
* s-a modificat regulamentul de licenţiere al cluburilor: acestea pot apela TAS în regim de urgenţă * situaţia datoriilor la stat va fi criteriu de licenţiere, deocamdată, doar la Liga I

Cluburile cărora li se refuză acordarea licenţei vor putea apela în regim de urgenţă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, această instituţie urmînd să ia decizie definitivă şi irevocabilă pînă la data de 31 mai, se arată în regulamentul de licenţiere, modificat, ieri, de Comitetul Executiv al FRF. Lipsa datoriilor financiare restante către bugetul statului rezultate ca urmare a obligaţiilor contractuale sau legale faţă de angajaţi va fi criteriu pentru acordarea licenţei de Liga I. Pentru obţinerea licenţei de Liga a II-a în sezonul 2012-2013 nu vor fi evaluate datoriile către stat. Din sezonul 2013-2014, şi în cazul cluburilor din Liga a II-a va fi evaluată lipsa datoriilor financiare restante către bugetul statului. “Cluburile licenţiate vor fi obligate să anunţe în termen de cinci zile lucrătoare evenimentele financiare din timpul sezonului competiţional care ar putea să împiedice clubul să continue activitatea, cum ar fi retragerea sprijinului financiar din partea unor creditori importanţi sau intrarea în insolvenţă", menţionează site-ul oficial al FRF.
Comitetul Executiv a modificat regulamentul de licenţiere în urma cazurilor cluburilor FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, care nu au primit licenţa pentru sezonul 2011-2012. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins la 18 iulie memoriile înaintate de cele trei cluburi, în privinţa licenţei, stabilind ca acestea să evolueze din sezonul 2011-2012 în Liga II. Cele trei cluburi primiseră licenţa din partea comisiei de primă instanţă a FRF, dar directorul de licenţiere a FRF, Viorel Duru, a contestat această decizie şi apelul său a fost admis. Apoi, FC Timişoara, Gloria şi FC Bihor s-au adresat TAS, iar instanţa de la Lausanne a audiat părţile, în regim de urgenţă, la 13 şi 14 iulie. FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi, iar Gloria Bistriţa pentru datorii la buget. FC Bihor, care promovase în Liga I de pe locul doi al Seriei a II-a din Liga a II-a, nu a primit licenţa pentru datorii către angajaţi şi către bugetul de stat.
De asemenea, Comitetul Executiv a modificat, joi, Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal şi Regulamentul Disciplinar, cu privire la procedura de punere în executare a hotărîrilor pronunţate de CNSL şi Comisia de Recurs ale FRF şi LPF. Cel mai important aspect este acela ca punerea în executare a evocatelor hotărîri să se facă prin intermediul Comisiei de Disciplină a FRF şi LPF. Clubul sancţionat de Comisia de Disciplină va putea face recurs în termen de cinci zile, urmînd ca recursul să fie judecat şi motivat în maxim o săptămînă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.